Nær halvparten av norske aviser sier det er aktuelt med permitteringer

Over halvparten svarer at coronasituasjonen er krevende med tanke på annonseinntektene for mange aviser.Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Over halvparten svarer at coronasituasjonen er krevende med tanke på annonseinntektene for mange aviser. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Coronakrisen påvirker også mediene, og nær halvparten av lederne i norske aviser sier at det kan bli aktuelt med permitteringer, ifølge en fersk undersøkelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har aldri sett maken. Det er en helt unik situasjon som vi aldri har vært med på tidligere, sier medieforsker Erik Wilberg ved Handelshøyskolen BI til Journalisten.

105 toppledere i mediehus har svart på Wilbergs undersøkelse, hvor to tredeler sier at det er aktuelt med permitteringer i staben nå. 20 prosent sier de er usikre, mens 14 prosent sier det er uaktuelt.

Over halvparten svarer at coronasituasjonen er krevende med tanke på annonseinntektene.

Nå varsles det nye permitteringer i NHST-aviser. Sjømatpublikasjonene Fiskeribladet og Intrafish.no permitterer 18 kommersielle og redaksjonelle medarbeidere, skriver Kampanje.