Norwegian ber om samme krisehjelp som SAS har fått av Sverige og Danmark

<p>Flyselskapet Norwegian er hardt rammet av coronakrisen. Nå ber de regjeringen om en redningsbøye. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix</p>
Flyselskapet Norwegian er hardt rammet av coronakrisen. Nå ber de regjeringen om en redningsbøye. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

SAS har fått milliardgaranti fra Danmark og Sverige. Nå ber Norwegian om samme type støtte for å kunne komme seg gjennom koronakrisen.

– Nå har svenske og danske myndigheter kommet med en betydelig redningspakke til SAS i form av likviditet som gjør det mye enklere for Norwegians største konkurrent å komme seg gjennom denne krisen, sier konsernsjef i Norwegian Jacob Schram.

Tirsdag ble det kjent at den svenske og danske stat har gått sammen om å stille garantier for 3 milliarder svenske kroner til kriserammede SAS.

Norwegian trenger tilsvarende hjelp fra norske myndigheter, ifølge Schram.

– Vi er glade for at regjering og Storting har sagt de vil gjøre alt som er nødvendig for å redde norske selskaper og norske arbeidsplasser gjennom denne krisen og vi håper nå at det raskt kommer tilsvarende tiltak for Norwegian i form av en kredittfasilitet, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært