Nav: 84.000 flere ledige siste uke

Koronakrisen fører til en voldsom økning i antall arbeidsledige, melder Nav. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Koronakrisen fører til en voldsom økning i antall arbeidsledige, melder Nav. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

84.000 flere er blitt registrert som helt arbeidsledige siden tirsdag i forrige uke, en økning på 128 prosent, melder Nav. Kvinner rammes hardere enn menn. 

Den viktigste årsaken til økningen er flere permitterte, opplyser etaten på sine hjemmesider. Antall ledige utgjør nå 5,3 prosent av arbeidsstyrken. Til sammen er det 164.000 personer som er helt ledige eller arbeidssøkere på tiltak.

– Norsk økonomi og det norske arbeidsmarkedet er inne i en svært krevende tid, og dette gir seg allerede utslag i permitteringer og sterkt økende arbeidsledighet. Slik situasjonen er nå, venter Nav at ledigheten vil fortsette å øke, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng.

Gjenopptakelseskommisjonen: Behandler første sak i Nav-skandalen denne uken

Av dem som har registrert seg som ledige, er det 46.000 kvinner og 38.000 menn. Kjønnsforskjellen henger sammen med hvilke bransjer som rammes hardest av coronakrisen, påpeker Nav. Innen reiseliv og transport er ledigheten økt med 299 prosent, mens serviceyrker har hatt en økning på 223 prosent og butikk og salg en økning på 171 prosent.

Coronakrisen fører til at ledigheten øker i hele landet. I Trøndelag har det økt mest, med 153 prosent, mens Vestland og Oslo er hakk i hæl med 152 prosents økning. Vestfold og Telemark har hatt minst økning, men har like fullt fått 96 prosent flere ledige på en uke.

Aktuelt: Nav har fått 45.000 søknader om dagpenger ved permittering på fem dager

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært