Virke ber regjeringen komme med strakstiltak for å hjelpe en reiselivsbransje i nød

Reisende nordmenn er bedt om å komme hjem. Planlagte ferier avbestilles i øst og vest. Nå ber Virke Reiseliv regjeringen om hjelp.
Reisende nordmenn er bedt om å komme hjem. Planlagte ferier avbestilles i øst og vest. Nå ber Virke Reiseliv regjeringen om hjelp. Foto: Solveig Vikene / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Reiselivsbransjen rammes hardt av koronakrisen. Nå ber Virke Reiseliv regjeringen om strakstiltak som kan avhjelpe den kritiske situasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Om man vil at turoperatører og reisebyråer skal hjelpe alle hjem, må myndighetene rett og slett sørge for å holde dem i live de neste ukene. Situasjonen er nå kritisk for mange virksomheter. De som selger reiser som kommer inn under pakkereiseloven, rammes særlig hardt, sier leder Astrid Bergmål i Virke Reiseliv.

Hun mener bransjen trenger en kompensasjonsordning for å dekke tapet knyttet til refusjon av avbestilte reiser.

Bergmål betegner situasjonen som «brutal» og påpeker at mange ansatte nå jobber både dag og natt for å kunne få reisende hjem til Norge – samtidig som de er klar over at permitteringer står for døra.

– Flere av disse risikerer å ikke ha noen jobb å gå tilbake til etter endt permittering om det ikke kommer raske, treffsikre tiltak for disse virksomhetene, påpeker Bergmål.

Regjeringen har varslet at det vil komme flere krisepakker for å få bukt med koronakrisen.