Equinor flyr hjem personell fra Nordsjøen

Rundt 140 ansatte som ikke var i direkte kontakt med den koronasmittede Equinor-ansatte på Martin Linge, flys i land. Her fra Draugen-plattformen.
Rundt 140 ansatte som ikke var i direkte kontakt med den koronasmittede Equinor-ansatte på Martin Linge, flys i land. Her fra Draugen-plattformen. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Rundt 140 ansatte som ikke var i direkte kontakt med den koronasmittede Equinor-ansatte på Martin Linge, flys i land. De første reiste onsdag kveld.

Tidlig onsdag ble det kjent at én person er bekreftet smittet av viruset på Equinors Martin Linge-plattform i Nordsjøen. Ytterligere to testes, men der er ikke svarene klare ennå, opplyser Equinor til E24 torsdag morgen.

Informasjonssjef Kolbjørn Andreassen i bransjeforeningen Norsk olje og gass kjenner ikke til at andre operatører mistenker smitte på norsk sokkel.

DSB: – Det viktigste folk kan gjøre nå, er å følge helsemyndighetenes råd

Fylkeslege Janne Dahle-Melhus i Rogaland har nå ukentlige møter med oljeselskapene og Norsk olje og gass som følge av spredningen av koronaviruset.

– Det var på ingen måte uventet, og vi har allerede jobbet i flere uker for å være klare når det første tilfellet kom, sier hun.

Den smittede personen ankom Martin Linge-feltet onsdag forrige uke. Vedkommende hadde nylig vært på reise i Østerrike.

Da Folkehelseinstituttet betegnet landet som et risikoområde mandag, ble personen satt i karantene på lugaren sin og testet. Tirsdag kveld fikk Equinor bekreftet at personen er smittet av viruset.

Tips: Hva gjør jeg hvis jeg tror jeg er smittet av coronavirus?

Interaktivt kart over Covid-19: Slik er smittebildet akkurat nå

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden