Equinor flyr hjem personell fra Nordsjøen

Rundt 140 ansatte som ikke var i direkte kontakt med den koronasmittede Equinor-ansatte på Martin Linge, flys i land. Her fra Draugen-plattformen.
Rundt 140 ansatte som ikke var i direkte kontakt med den koronasmittede Equinor-ansatte på Martin Linge, flys i land. Her fra Draugen-plattformen. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 140 ansatte som ikke var i direkte kontakt med den koronasmittede Equinor-ansatte på Martin Linge, flys i land. De første reiste onsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidlig onsdag ble det kjent at én person er bekreftet smittet av viruset på Equinors Martin Linge-plattform i Nordsjøen. Ytterligere to testes, men der er ikke svarene klare ennå, opplyser Equinor til E24 torsdag morgen.

Informasjonssjef Kolbjørn Andreassen i bransjeforeningen Norsk olje og gass kjenner ikke til at andre operatører mistenker smitte på norsk sokkel.

DSB: – Det viktigste folk kan gjøre nå, er å følge helsemyndighetenes råd

Fylkeslege Janne Dahle-Melhus i Rogaland har nå ukentlige møter med oljeselskapene og Norsk olje og gass som følge av spredningen av koronaviruset.

– Det var på ingen måte uventet, og vi har allerede jobbet i flere uker for å være klare når det første tilfellet kom, sier hun.

Den smittede personen ankom Martin Linge-feltet onsdag forrige uke. Vedkommende hadde nylig vært på reise i Østerrike.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Da Folkehelseinstituttet betegnet landet som et risikoområde mandag, ble personen satt i karantene på lugaren sin og testet. Tirsdag kveld fikk Equinor bekreftet at personen er smittet av viruset.

Tips: Hva gjør jeg hvis jeg tror jeg er smittet av coronavirus?

Interaktivt kart over Covid-19: Slik er smittebildet akkurat nå