Equinor bekrefter coronasmitte på Martin Linge-feltet

Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En person på Martin Linge-feltet i Nordsjøen har testet positivt på coronaviruset, opplyser Equinor. Personen er ikke alvorlig syk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den smittede personen har vært holdt isolert på en lugar siden 9. mars, og det er innført smitteverntiltak for offshore-installasjoner om bord.

Det er ikke tatt stilling til når personen vil fraktes til land, opplyser Equinor på sine nettsider.

Personen kom til feltet 4. mars tidlig på formiddagen. Personen har nylig vært i Østerrike, og da Østerrike ble listet som risikoland ble personen satt i karantene om bord, og en prøve ble tatt.

Equinor bekrefter at den smittede personen er ansatt i selskapet, men vil ikke gå nærmere inn på hvilken jobb vedkommende har, skriver Stavanger Aftenblad.

– Vi må nå gå gjennom personens bevegelser, på samme måte som i andre smittetilfeller, sier kommunikasjonssjef Morten Eek i Equinor.

Tre personer i isolasjon

Det har videre blitt tatt prøver av ytterligere to personer på feltet. Også disse har vært i områder med vedvarende smittespredning. Prøvesvarene for disse foreligger ikke ennå, ifølge selskapet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det jobber 776 personer på feltet. Det er ingen flere om bord med symptomer på coronasmitte, men alt personell følges opp av sykepleiere på feltet.

Det blir redusert aktivitet på Martin Linge-feltet onsdag. Feltet er ikke i drift, men under utbygging og skal etter planen starte produksjonen mot slutten av 2020.

Mistenker smitte på fem installasjoner

Equinor opplyste tirsdag at de mistenkte coronasmitte på fem installasjoner, skriver Bergens Tidende.

Det gjelder Oseberg feltsenter, Askepott på Oseberg-feltet, Askeladden på Gullfaks-feltet og to rigger på Martin Ling-feltet. All helikoptertrafikk til og fra disse er stanset.

– Vi starter ikke opp igjen helikoptertrafikken før vi har svar på prøvene, sier Eek.

Han vil ikke opplyse hvor mange personer man mistenker kan være smittet.