FriFagbevegelse: Toppdirektører hadde nær sju millioner i snittlønn i 2018

På 21 arbeidsdager har en norsk toppleder tjent like mye som en hel årslønn for en vanlig ansatt, ifølge en oversikt som FriFagbevegelse har utarbeidet. Konsernsjef Eldar Sætre i Equinor tjente mest i 2018, ifølge nettavisa.
På 21 arbeidsdager har en norsk toppleder tjent like mye som en hel årslønn for en vanlig ansatt, ifølge en oversikt som FriFagbevegelse har utarbeidet. Konsernsjef Eldar Sætre i Equinor tjente mest i 2018, ifølge nettavisa. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

På 21 arbeidsdager har en norsk toppleder tjent like mye som en hel årslønn for en vanlig ansatt, ifølge en oversikt som FriFagbevegelse har utarbeidet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Direktørene i Norge hadde over 6,8 millioner kroner i gjennomsnittlig årslønn i 2018, viser oversikten nettavisa har laget ved å hentet ut lønnstall fra årsregnskapene til de hundre største bedriftene i Norge.

Samme år var den gjennomsnittlige årslønna for alle ansatte i Norge 551.800 kroner, ifølge Statistisk sentralbyrå.

Dagslønna til konsernsjefene i de hundre største selskapene var i gjennomsnitt 26.268 kroner.

Ti av de hundre på lista er kvinner. I fjor var tolv av dem kvinner, men minst to av selskapene har nå byttet ut sin mannlige toppleder med en kvinne. I 2016 var bare fem kvinner blant konsernsjefene på topp-100-lista.

Seks av konsernsjefene er blant Norges aller rikeste, ifølge Kapitals liste i 2019. De fem som topper listen er: Eldar Sæthre i Equinor, Svein Richard Brandtzæg i Norsk Hydro, Sigve Brekke i Telenor, Svein Tore Holsether i Yara International og Runar Hollevik i Norgesgruppen.