Meglerhus tror vedvarende uvær vil holde lakseprisen oppe

Pareto Securities ser for seg gode priser for norsk laks, både på kort og lang sikt, godt hjulpet av uvær på kysten. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Pareto Securities ser for seg gode priser for norsk laks, både på kort og lang sikt, godt hjulpet av uvær på kysten. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pareto Securities tror lakseprisen i neste uke fortsatt vil ligge på rundt 73 kroner kiloen. Uvær langs kysten gir forsinket slakt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Lakseprisen holder seg høy fordi det er begrenset med slakting på grunn av uværet som har herjet langs kysten i Norge. Uværet gjør slaktearbeidet vanskelig, sier sjømatanalytiker Carl-Emil Kjølås Johannessen i Pareto Securities til Finansavisen.

Han anslår at lakseprisen neste uke blir 13,4 kroner høyere enn prisen i tilsvarende uke i fjor. Prisen på rundt 73 kroner kiloen er 15 prosent over fjorårets nivå.

Den høye prisen er dog ikke ventet å vare. For første kvartal 2020 ser Pareto Securities for seg en snittpris på norsk laks på 64 kroner per kilo, mot 61 kroner i første kvartal i fjor.

Meglerhuset tror lakseprisen vil stige også på årsbasis – og at dette er en stigende trend i årene framover.

– Vi tror snitt laksepris øker fra 57 kroner per kilo i fjor til 61 kroner i år, sier sjømatanalytikeren.

Pareto Securities' grafer viser at de tror snittprisen for laks vil ligge på 62 kroner per kilo i 2021 og 63 kroner i 2022. Årsaken til at analytikerne tror på fortsatt vekst, er at de regner med vekst i både tilbud og etterspørsel, men at veksten i tilbud blir lavere, noe som presser prisene oppover.