Laveste arbeidsledighet siden finanskrisen

Arbeidsledigheten har vært relativt stabil i 2019.
Arbeidsledigheten har vært relativt stabil i 2019. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har vært en liten økning i antallet arbeidsledige i desember, men på årsbasis har arbeidsledigheten vært relativt stabil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– På tross av en svak økning i helt arbeidsledige i desember, ligger arbeidsledigheten fremdeles på et lavt nivå, skriver Nav-direktør Sigrun Vågeng i en pressemelding.

Andelen helt arbeidsledige lå på 2,3 prosent i desember. Arbeidsledige og arbeidssøkere på tiltak er 2,7 prosent i desember.

– Vi må tilbake til 2008 for å finne like lav arbeidsledighet som vi har hatt i 2019, skriver arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) i en epost til NTB.

Sist det var lavere ledighet var i 2008. Da var arbeidsledigheten 1,7 prosent.

Den høyeste arbeidsledigheten i landet er i Østfold, med 3,1 prosent ledighet. Den laveste ledigheten er i Sogn og Fjordane. Der er 1,4 prosent av arbeidsstyrken uten jobb.

Andelen arbeidsledige er høyest blant de mellom 20 og 24 år, med 2,9 prosent ledighet. Den er lavest for de under 20, med 1,4 prosent ledighet, viser tallene.

Det er høyest ledighet blant bygg- og anleggsarbeidere (3,3 prosent), og lavest blant undervisningsansatte og akademiske yrker med henholdsvis 0,7 og 0,8 prosent ledighet.