Nortura avvikler drift på Otta – 78 ansatte berørt

Nortura legger ned driften på Otta i Oppland. 78 ansatte blir berørt. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Nortura legger ned driften på Otta i Oppland. 78 ansatte blir berørt. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Nortura legger ned anlegg for skjæring av gris på Otta og flytter aktiviteten til Rudshøgda. 78 ansatte blir berørt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Endringene gir en innsparing på drøyt 30 millioner årlig, melder Nortura i en pressemelding.

– En vond sak, men vi mener vi må ha færre anlegg fremover for å skape lønnsomhet for selskapet og bonden. Nortura har i dag en overkapasitet i produksjonen som ikke er bærekraftig. Det er også et stort behov for å investere i teknologi og utstyr, sier styreleder Trine Hasvang Vaag i Nortura.

Totalt 78 medarbeidere – 15 ansatte på Rudshøgda og 63 ansatte på Otta – blir berørt når anlegget på Otta i Oppland legges ned og aktiviteten flyttes nærmere 150 kilometer sørover til Norturas anlegg på Rudshøgda i Hedmark.

– Det er ikke tvil om at dette er en tøff dag for mange Nortura-medarbeidere og Otta som lokalsamfunn. Dette er en hjørnesteinsbedrift i ordets rette forstand, og avgjørelsen om å legge ned denne tradisjonsrike fabrikken har ikke vært lett, sier Vaag.

– Totalt 78 medarbeidere settes i omstilling. Allerede fra i dag starter prosessen for å hjelpe hver enkelt medarbeider i omstilling til veien videre, og over i ny jobb enten i eller utenfor Nortura, sier Vaag.

Omstillingen vil skje i løpet av 2020.

Personvernpolicy