Nye eiere overtar Vita, men Loco-kjeden legges ned

Kosmetikkjedene Vita og Loco er begjært konkurs. 230 butikker og til sammen 1.300 ansatte er berørt.
Kosmetikkjedene Vita og Loco er begjært konkurs. 230 butikker og til sammen 1.300 ansatte er berørt. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bare to dager etter at det ble åpnet konkurs i kosmetikkjedene Vita og Loco, står nye eiere klare til å overta. En del butikker vil måtte stenge etter hvert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Investeringsselskapet Jotunfjell Partners overtar kjedene. Selskapet skriver i en pressemelding at det har som mål å videreføre så mange butikker og arbeidsplasser i Vita-kjeden som mulig.

– Men det er allerede klart at en del butikker vil måtte stenge etter hvert. Konkursutsalget av varer vil starte umiddelbart i de butikkene som skal avvikles, skriver selskapet.

Selger ut varene fra Loco

Loco-kjeden, som ble etablert i 2017, vil bli avviklet. De 24 butikkene stenger så snart varene er solgt og lageret tømt. Konkursutsalg av varer starter umiddelbart i alle Locos butikker.

Butikkene i de to kosmetikkjedene holder åpent onsdag, og over 1.000 ansatte i 230 butikker over hele landet kan gå på jobb som vanlig.

De nye eierne har også besluttet at de beste tidligere Vita Exclusive-butikkene skilles ut i et eget selskap og drives videre under nytt navn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere var interessert

Bostyrer Tom Hugo Ottesen opplyste til Dagens Næringsliv sent tirsdag at det ble en løsning.

– Boet er fornøyd med å få videreført drift. Normale forhandlinger, skrev han i en tekstmelding til avisen.

Flere interessenter meldte seg etter at konkursen var et faktum.

Jotunfjell Partners har kjøpt både varelager og rettigheter til varemerkene. Selskapet har spesialisert seg på å kjøpe opp selskaper i krise. I fjor tok de over butikkjeden Enklere Liv.