Amerikanerne frykter Trump kan skape giftige arbeidsplasser

HR-folk frykter at Donald Trump skal forsure arbeidsmiljøet. Foto: Jonathan Ernst/Reuters
HR-folk frykter at Donald Trump skal forsure arbeidsmiljøet. Foto: Jonathan Ernst/Reuters Foto: Jonathan Ernst / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Foreningen Human Resource Managment ber amerikanske selskap om å være forberedt på mye opphetet politisk diskusjon på jobben. Det kan bli dyrt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er nødt til å kunne håndtere politisk uenighet på jobben. Dette har HR aldri tidligere gjort. Vi har heller bedt folk om ikke å snakke om politikk på jobben, men folk snakker. Hvem gjør ikke det? Og da er vi nødt til å finne ut av det, sier direktør Johnny Taylor Jr. i Society for Human Resource Managment (SHRM) til MarketWatch.

Uttalelsene faller etter at majoritetsleder i den amerikanske kongressen, demokratenes Nancy Pelosi, onsdag satte i gang arbeidet med å stille president Donald Trump for riksrett.

En undersøkelse rekrutteringsselskapet Robert Half International har gjennomført viser at 22 prosent av de ansatte endte i hissige disksujoner med kolleger under siste presidentvalg i USA i 2016. 15 prosent fortalte at produktiviteten falt som følge av prat om politikk på jobben.

– Vi har aldri sett lignende tidligere. Den giftige stemningen i arbeidsmiljøet har nådd nye høyder, fortsetter Taylor.