Avinor innfører betaling for VIP-er

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Avinor vil begynne å ta betalt fra diplomater og byråkrater som bruker VIP-terminalen ved Oslo lufthavn Gardermoen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forretningsreisende må allerede i dag betale for å få tilgang til VIP-terminalen på Gardermoen, mens folk i departementene og NATO har fått tilgang gratis. Men nå har Avinor bestemt seg for å stramme inn, ifølge Dagens Næringsliv.

Avinor vil videreføre gratis VIP-tjeneste for kongefamilien, statsministeren, utenlandske statsoverhoder og andre som har væpnet livvakt. Men for andre VIP-er og følgepersoner vil det ifølge Avinor bli innført betaling fra 1. januar 2020.

Blant de største brukerne av VIP-terminalen er Utenriksdepartementet, Det kongelige hoff og Statsministerens kontor.

Personvernpolicy