H&M stanser kjøp av lær fra Brasil

Kleskjeden Hennes & Mauritz stanser kjøp av brasiliansk lær til ledelsen er sikre på at produksjonen ikke utgjør noen trussel for regnskogen i Amazonas. Illustrasjonsfoto: Knut Falch / NTB scanpix
Kleskjeden Hennes & Mauritz stanser kjøp av brasiliansk lær til ledelsen er sikre på at produksjonen ikke utgjør noen trussel for regnskogen i Amazonas. Illustrasjonsfoto: Knut Falch / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kleskjeden Hennes & Mauritz stanser kjøp av brasiliansk lær til ledelsen er sikre på at produksjonen ikke utgjør noen trussel for regnskogen i Amazonas.

Dermed følger Hennes & Mauritz konsernet VF Corporation, som blant annet står bak varemerkene Timberland og The North Face. VF Corporation la i august sine innkjøp av lær fra Brasil på is. Bakenforliggende årsak er skogbrannene i Amazonas.

– På grunn av de alvorlige brannene i de brasilianske delene av Amazonas' regnskoger, og deres tilknytning til storfeproduksjon, har vi besluttet midlertidig stans i kjøp av lær fra Brasil, heter det i en uttalelse fra H&M torsdag.

Lær er tykk dyrehud fra større dyr som er foredlet ved et garveri, og brukes blant annet som materiale til sko, klær, møbler og vesker.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært