13 grep for flere kvinnelige gründere

Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V) la mandag fram en handlingsplan for å få flere kvinnelige gründere.
Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V) la mandag fram en handlingsplan for å få flere kvinnelige gründere. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Regjeringen lanserte mandag en handlingsplan med 13 tiltak som skal gjøre det enklere for kvinner å starte egen virksomhet og få den til å vokse.

– Gjennom handlingsplanen vil vi bidra til at flere kvinner etablerer virksomhet, sier likestillingsminister Trine Skei Grande (V) i en pressemelding.

Flere av tiltakene viser til behovet for mer kunnskap om dagens situasjon, enklere oversikt over hvilke virkemidler som finnes og hvordan de treffer kvinnelige gründere. I mange av tiltakene vil regjeringen derfor kartlegge, vurdere og utrede situasjonen.

Blant annet vil regjeringen gå gjennom alle rammevilkår og ordninger for gründere og selvstendig næringsdrivende.

Den vil også utrede en ordning der selvstendig næringsdrivende beholder opptjente rettigheter til dagpenger i en utvidet periode ved overgang fra lønnet arbeid til egen virksomhet.

Regjeringen vil også utrede en modell med minstefradrag for selvstendig næringsdrivende som alternativ til faktiske fradrag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært