Norwegian i pengetrøbbel - ber om utsettelse av lån

<p>Norwegian ber om låneutsettelse fra sine kreditorer. </p>
Norwegian ber om låneutsettelse fra sine kreditorer.  Foto: NTB scanpix

Tilbyr kreditorene sine take-off- og landingstider ved Gatwick flyplass i London som pant. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en børsmelding mandag morgen ber flyselskapet Norwegian Air Shuttle kreditorene om låneutsettelse for to av sine lån til en verdi til 380 millioner dollar, eller 3,4 milliarder kroner. Lånene forfaller senere i år og neste år, og Norwegian ber om to års utsettelse.

Som sikkerhet tilbyr flyselskapet kreditorene rettigheter over alle aksjene i Air Norwegian AS, et datterselskap som eier Norwegians take-off- og landingstider ved Gatwick flyplass i London.

Tidligere i august solgte Norwegian sine aksjer i Bank Norwegian for å få pusterom. Dette har ikke vært nok. Selskapet tar nå nye grep for å gjøre om store underskudd til overskudd.

Norwegians nye toppsjef har tidligere uttalt at hans jobb er å flytte fokus fra vekst til lønnsomhet. Dette er et budskap selskapet gjentar i børsmeldingen mandag morgen.

Les også: Flyselskapet Norwegian selger alle sine aksjer i Bank Norwegian

Selskapets økonomi har blitt negativt påvirket av problemer med sine Dreamliner-motorer, i tillegg til at Norwegian måtte sette alle sine Boeing 737 Max-fly på bakken. De er foreløpig ikke tilbake i drift.

I børsmeldingen skriver selskapet at de er i rute til å klare kutt på 2 milliarder kroner i 2019. De forventer å klare ytterligere kostnadskutt i 2020 og 2021, slik at lånene kan betjenes.

Personvernpolicy