XXL tar selvkritikk for ledertreningsprogram

Under et ledertreningsprogram i XXL ble det brukt straffemetoder som helling av iskaldt vann over hodet på ansatte iført undertøyet.
Under et ledertreningsprogram i XXL ble det brukt straffemetoder som helling av iskaldt vann over hodet på ansatte iført undertøyet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sportskjeden XXL har fått oppmerksomhet for tøff ledertrening. Nå tar direktør for trening og utvikling i konsernet selvkritikk, skriver E24.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

To ganger i året har grupper med norske og svenske XXL-ansatte dratt på ledertreningsprogrammet Camp XXL på Langåsen i Finnskogen.

Ifølge tidligere XXL-ansatte som deltok på tredagerskurset, som i flere år hadde navnet «krigsskolen», ble det brukt straffemetoder som helling av iskaldt vann over hodet på ansatte iført undertøyet.

Les også: XXL vurderer å legge ned virksomheten i Danmark

Jon Harald Espolin Johnson, som er XXL-konsernets direktør for trening og utvikling, sier til E24 at campen kunne oppleves i overkant røff i formen, blant annet med «negative» konsekvenser for lagene som presterte dårligst under kurset. Han mener medieomtalen den siste tiden har gitt en intern oppvåkning.

– Vi har nok vært litt naive, både i møte med omverdenen og hvordan noen ansatte kan oppleve dette. Og det må vi som ledere ta ansvar for, sier treningssjefen.

Les også:

XXL-sjefen skrøt av ansatt som påførte G-Sport 65.000 kroner i tap etter pristabbe

XXL-ansatte måtte gjøre armhevinger som straff