Støre oppga formue på 68 millioner

Jonas Gahr Støre - Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
Jonas Gahr Støre - Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jonas Gahr Støre er rikere enn han selv liker å innrømme.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Finansavisen): Onsdag denne uken la Ap-leder Jonas Gahr Støre for andre gang frem en samlet oversikt over sin privatøkonomi på eget initiativ.

Oversikten viser at han hadde en nettoformue på 68 millioner kroner ved utgangen av fjoråret.

Tallene som ble presentert gjenspeiler imidlertid ikke de reelle verdiene Ap-lederen besitter, siden ligningsverdier på både hus og hytte er blitt benyttet. I tillegg har politikeren en lukrativ pensjonsordning, som heller ikke er nevnt med et ord, skriver Finansavisen.

Les også: Støre skal sanke stemmer i løvens hule

Ligningsverdi

– Når du først viser åpenhet, hadde det ikke vært mer ryddig å legge frem de reelle verdiene, gjennom å få en megler til å fastsette verdier på hytte og hus?

«Jonas Gahr Støre har, i år som i fjor, vist full åpenhet rundt sin økonomi basert på egen selvangivelse og familieselskapet Femstøs årsregnskap. Når det gjelder verdien av hus og hytte er det ligningsverdi som brukes i selvangivelsen, slik alle gjør. Likevel, for å synliggjøre verdiene bedre, har han også i oversikten vist frem den estimerte verdien av eiendommene som ligger til grunn for eiendomsskatten som betales for disse. Det er ikke foretatt taksering av eiendommene, fordi det ikke er noen planer om å selge», skriver kommunikasjonssjef Jarle Roheim Håkonsen i Arbeiderpartiet i en e-post, på vegne av Jonas Gahr Støre, til avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Støre åpner for å vrake sammenslåing av både Viken, Troms og Finnmark

111 millioner

I tillegg til aksjer i Femstø, pensjon, hytte og hus, eier Jonas Gahr Støre en aksjesparekonto verdsatt til 2 millioner kroner, og han har 1,7 millioner kroner stående på en bankkonto. Ved utgangen av fjoråret hadde han gjeld på tilsammen 7,9 millioner kroner.

Legger man sammen alle verdiene til politikeren, er den reelle formuen på 111 millioner kroner. Det er 43 millioner kroner høyere enn hva han selv kommuniserte onsdag, skriver Finansavisen.

Ser man bort fra nåverdien av hans pensjon, er formuen på 103 millioner kroner. Oversikten viser også at Støre hadde en stortingslønn på 955.188 kroner og en samlet inntekt på 1,5 millioner kroner i fjor.

Totalt betalte han litt over en million kroner i skatt, hvorav formuesskatt utgjorde 512.500 kroner.

Støres formue stammer fra arv fra Støres bestefar og foreldre, etter salg av den familieeide industribedriften Jøtul i 1977.

Les mer om Gahr Støres formue i dagens utgave av Finansavisen.

Les også: Støre: – Grunn til å spørre om det har vært reelle forhandlinger

Saken ble først publisert på Hegnar.no