Hydro-hopp på positiv børsdag

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norsk Hydro gikk kraftig opp og var vinneren blant de mest omsatte selskapene da hovedindeksen på Oslo Børs økte 1,1 prosent til 874,74 poeng tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne uken har hovedindeksen på Oslo Børs opplevd en samlet oppgang på 1,3 prosent, inkludert tirsdagens økning.

På toppen av omsetningslisten endte Norsk Hydro, som økte med 7,3 prosent til 32,9 kroner. Neste selskap på listen var Equinor, som steg 1,2 prosent. Mowi var tredje mest omsatt og økte med 1 prosent.

Mens Norsk Hydro økte mest blant de mest omsatte selskapene, gjorde Golden Ocean Group det svakest, med et kursfall på 3,8 prosent.

Les også: Hydroresultatet svekket av lave metallpriser

Svekket krone

Råvaresektoren utmerket seg mest i positiv retning og endte opp 3,2 prosent. På den negative siden var det shippingsektoren som markerte seg, med en nedgang på 0,1 prosent.

Prisen på nordsjøolje ligger på 63,08 dollar per fat tirsdag ettermiddag, en nedgang på 18 cent. Et fat amerikansk lettolje (WTI) handles for 56,14 dollar. Det gir en nedgang på 8 cent.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag svekket den norske kronen seg med 0,6 prosent mot euro, og 1 euro koster nå 9,68 kroner. Mot amerikanske dollar svekket kronen seg med 0,9 prosent, og det betyr at 1 dollar koster 8,66 kroner. Den siste uken har kronen svekket seg 0,7 prosent mot euroen og 1,2 prosent mot dollaren.

Oppgang i Europa

De amerikanske børsene hadde så langt hatt en positiv start på dagen. Rundt klokken 17.30 var den toneangivende indeksen S&P 500 opp 0,2 prosent, mens industriindeksen Dow Jones hadde økt 0,2 prosent. Teknologiindeksen Nasdaq steg 0,1 prosent de første timene.

For de viktigste børsene i Europa ble det en blandet dag. I Frankfurt steg den tyske DAX-indeksen med 1,8 prosent, mens indeksen CAC 40 i Paris klatret 1,2 prosent. Ved 17.30-tiden lå FTSE 100-indeksen i London an til å vokse med 0,7 prosent.

I Asia avsluttet Nikkei-indeksen i Tokyo opp 1 prosent. Hang Seng-indeksen i Hongkong endte med en vekst på 0,3 prosent.