Meny

Milliardærbrødrene Adolfsen satser på tannturisme - og de er ikke alene

Behandling pågår i klinikken til OralCare.
Behandling pågår i klinikken til OralCare. Foto: Oral Care Hungary

Det er et hav av selskaper som legger til rette for tannturisme. Nye klinikker dukker opp. Milliardær-brødrene Adolfsen har kjøpt seg inn i en tannklinikk i Budapest.

(Finansavisen:) Donau snirkler seg gjennom byen, med Buda på den ene siden og Pest på den andre. Turister vandrer over Kjede-broen på vei til neste severdighet. Personer klare for tannbehandling går langs elvebredden på vei til en billig tannklinikk. Det er blitt mange å velge i, både i Budapest og andre byer. Et lite søk på Google og valgmulighetene dukker opp én etter én.

– I Budapest kan du få reparert tennene til en betydelig lavere pris enn i Norge, sier Kristian Adolfsen.

Han og broren Roger er blitt milliardærer på eldreomsorg, barnehager og asylmottak. Nå har de rettet øynene mot tannbehandlinger i utlandet, og eier 50 prosent av Budapestklinikken etter å ha gått inn med kapital gjennom flere emisjonsrunder det siste året.

– Det er ikke de store summene foreløpig, men vi har tro på denne næringen, sier Adolfsen.

Saken fortsetter under bildet

Brødrene Kristian og Roger Adolfsen har kjøpt seg inn i Budapestklinikken. Foto: Eivind Yggeseth
Brødrene Kristian og Roger Adolfsen har kjøpt seg inn i Budapestklinikken. Foto: Eivind Yggeseth

Tanlegeklinikk på firestjerners hotell

Budapestklinikken holder til i et firestjerners spahotell i den ungarske hovedstaden. Hver uke blir 40-45 pasienter behandlet. De fleste av dem nordmenn.

– Etterspørselen øker, og vi har potensiale til å øke kapasiteten enda mer, sier Eivind Larsen.

Han tok over som administrerende direktør i selskapet i år. Ut gikk to av de opprinnelige gründerne. Inn kom Larsen med bakgrunn fra retail. Budapestklinikken skal vokse.

Eivind Larsen er adm.dir i Budapestklinikken.
Eivind Larsen er adm.dir i Budapestklinikken.

– Denne sektoren har mye å gå på. Jeg kan bidra med kompetanse innen merkevare og salg. Med et tydeligere konsept og mer forutsigbar prising kan vi ta et nytt steg, mener Larsen.

Budapestklinikken er også på plass i Norge, i henholdsvis Tønsberg og Tromsø. Tanken er at pasientene kan komme til den norske klinikken for en første konsultasjon. Når det er snakk om omfattende behandlinger går turen til Budapest. Mindre jobber og oppfølging kan skje hjemme i Norge, og for å utvikle dette konseptet har selskapet planer om å ekspandere betraktelig. Målet er 15 nye klinikker i løpet av de neste tre årene. Først ut er Bodø, med åpning rundt årsskiftet.

– En stor og fantastisk klinikk med glassfasade ut mot sjøen, skryter Larsen.

– Blir det flere emisjoner for å sikre penger til veksten?

– Vår hovedplan er å vokse gjennom løpende drift, men det er en trygghet å ha solide eiere i ryggen.

Les også: Adolfsen-brødrene tar nytt jafs i eiendom

Budapestklinikken holder til i et spahotell i den ungarske hovedstaden. Foto: Budapestklinikken
Budapestklinikken holder til i et spahotell i den ungarske hovedstaden. Foto: Budapestklinikken

Håper på å gå i pluss

Bjørn Hugo Hansen og Even Carlsen er de neste på listen over de største eierne i selskapet med totalt 25 prosent av aksjene. De tre klinikkene omsatte for 40 millioner i fjor. I år ser omsetningen ut til å bikke 50 millioner.

– Forhåpentligvis blir det et plussresultat. Vi investerer mye for å kunne vokse, sier Larsen.

Det er ikke noe nytt at mennesker reiser over landegrenser for å fikse tennene sine. Spesielt ikke for Ungarn. Da Janos Kadar ledet det Sosialistiske Arbeiderpartiet på 70-tallet åpnet han Ungarn opp mot de vestlige landene. Det ble lettere å reise til Ungarn enn andre sosialistiske land, og spesielt østerrikere og tyskere oppdaget fordelene med rimelig ungarsk tannpleie. Da det sosialistiske regimet kantret bare økte denne typen tannreiser. Også nordmenn kastet seg på. Ungarn, Tyrkia, Thailand og de baltiske landene har vært yndede mål for å fikse tennene. 2012 ble et jubelår for tannhelsereiser, da EU-regulativet om rett til refusjon av utgifter til helsehjelp i et annet EU-land ble implementert. Har du rett til refusjon etter en behandling hjemme i Norge, være seg tenner eller andre ting, har du samme retten ved behandling innenfor EØS-området.

– Markedet eksploderte. Det dukket opp klinikker over alt, forteller Dan Stensen, eier av tannklinikken Dentestica i Krakow.

Dan Stenersen eier Dentestica i Krakow.
Dan Stenersen eier Dentestica i Krakow.

Han flyttet til den polske hovedstaden i 2006 for å starte en helseklinikk rettet mot det norske markedet. Klinikken kunne tilby både tannbehandlinger, plastisk kirurgi og synskorreksjon, men det var noen tunge år i starten. Markedet var umodent. Han var ny og gjorde flere feil. Klinikken spesialiserte seg etter hvert på tenner, og nå har Stensen så mange nordmenn på pasientlistene som han ønsker seg.

– Jeg er fornøyd med det norske markedet. Det har jeg vært i fem år.

Han fant tidlig ut at det var vanskelig å få nordmenn til å feire jul i tannlegestolen i Krakow. Så når nordmennene kun fylte tannlegestolene gjennom en åtte-ni måneders lang sesong, så måtte det gjøres plass til lokale pasienter. Totalt er det mellom 300 og 500 norske pasienter innom klinikken årlig.

– Selv om vi nå har pasienter fra hele verden, så kan jeg kan ikke ha mer enn 40-50 prosent nordmenn. Det blir for risikabelt og sesongbetont. Jeg er avhengig av lokale pasienter gjennom hele året sånn at vi også har noe å gjøre i de periodene hvor folk er mindre lystne på å reise til Polen, sier Stensen.

Markedet for tannhelsereiser er blitt profesjonalisert. Før søkte du opp en klinikk på nett og dro på egenhånd. Nå er det nettsider på norsk, en norsk stemme i andre enden når du ringer, en bil som henter deg på flyplassen og en ny norsk stemme som hjelper deg på klinikken.

– Ikke for å skryte for mye, men det var vi som utviklet denne måten å følge opp pasientene på. Vi er originalen, hevder Stensen.

– Tannlegespråket kan være utfordrende, spesielt på et annet språk enn morsmålet.

Les også: Asylkonger blør

– Jeg tjener mye mer nå enn jeg gjorde som sekretær

Han har bygget en egen klinikk som sto ferdig i 2012. Nå er den i ferd med å bli utvidet for å øke kapasiteten med 50 prosent, til 11 tannlegestoler, eget laboratorium og et møterom for kurs og konferanser. I fjor endte omsetningen på 14,8 millioner kroner. På bunnlinjen sto det igjen 600.000.

– Vi har gjort store investeringer de tre seneste årene. I år sikter vi mot en omsetning på 20 ­millioner kroner.

Vi drar nordover i Polen til Gdansk, men først innom Odda på Vestlandet i Norge. Der har Kari Gravdal etablert firmaet Tannhelsereiser. Hver måned sender hun 70 pasienter til en klinikk i Gdansk hun samarbeider med.

Kari Gravdal driver Tannhelsereiser.
Kari Gravdal driver Tannhelsereiser.

–I juni var det dobbelt så mange pasienter som i fjor, sier Gravdal.

– Hvor mye billigere er behandlingen i Gdansk?

– Det kommer an på hva slags behandling det gjelder og hvem du sammenligner med, men ofte er det 40-70 prosent billigere enn å gjøre det i Norge.

Hun vokste opp i en tannlegefamilie med far, bror og onkel som tannleger. På det familiedrevne tannlegekontoret i Odda jobbet hun som sekretær, men fant ut at hun ville prøve noe på egenhånd.

– Jeg så at mange valgte å dra til utlandet for å få behandlinger. Da tenkte jeg at de kunne trenge hjelp fra en som har vært i bransjen.

De første årene med Tannhelsereiser gikk sparepenger ut og lite kom tilbake igjen. Det tok lang tid å bygge opp tillit og nettverk. Hun foreslo ulike klinikker i ulike land for pasientene, men oppdaget at det bare førte til at pasientene ikke klarte å bestemme seg. Da hun inngikk samarbeid med klinikken Dental Sense i Gdansk ble det enklere.

– Jeg tjener mye mer nå enn jeg gjorde som sekretær på familieklinikken, sier Gravdal.

Nå lønner hun seg med 60.000 kroner hver måned, av det som ser ut til å ende med en omsetning på 1,5 millioner kroner i år.

Nye tenner gir nye muligheter. Flere tidligere pasienter dukker opp som arrangører av gruppereiser til klinikkene der de selv har vært. Allis Olsen har gruppen «Tannlegereiser til Gdansk» på Facebook.

– Jeg så mye lureri og tenkte jeg kunne hjelpe til. Jeg anbefaler klinikken jeg var på og tilbyr meg å være tolk, sier Olsen.

Les også: Slik kan norske bedrifter løse medisinmangel

Norske representanter for utenlandske klinikker

Noen tar skrittet enda lenger. Marit Gulliksen ble nylig engasjert som såkalt representant for den ungarske klinikken VitalCenter, etter at hun selv har vært pasient der. En norsk nettside kom opp i mars, oversatt av Gulliksen selv.

– Tidligere var klinikken rettet mot Tyskland og Sveits, men nå er det flere nordmenn som melder sin interesse. Jeg håper mange blir med på den neste turen vi arrangerer til høsten, men vi legger også tilrette for individuelle reiser gjennom hele året, sier Gulliksen.

Bjørn Bergheim er også representant for klinikken der han fikk behandling, drevet av Kreativ Dental. Gjennom selskapet Kreativ Dental Norge tar han av seg kontakten med de norske pasientene.

– Pasientene har mange spørsmål både før og underveis i behandlingen. De fleste pasientene synes det trygt å forholde seg til en norskspråklig person som tar seg av alt det praktiske omkring avtaler ved klinikken. Jeg bestiller hotell og sørger for at pasientene blir hentet på flyplassen når de kommer til Budapest, forklarer Bergheim.

I 2009 fikk han utført en omfattende behandling, som besto av blant annet tannimplantater, fullstøpte porselenskroner og flere tannbroer.

– Jeg kjenner derfor klinikken, behandlingene som tilbys og Budapest godt. Pasientene setter stor pris på å snakke med noen som faktisk har fått behandling der nede selv.

Han ble representant for Kreativ Dental i april i år og forteller om god vekst i antallet pasienter. To klinikker blir til tre i løpet av året.

– Med tre klinikker og et avansert tannteknisk laboratorium i en radius av et par hundre meter er klinikken unik i europeisk sammenheng, sier han.

To brødre skiller seg også ut. Hverken Inge Anders eller John Erling Meisal har tannlegebakgrunn, men sammen med tannlege Marius Fischer eier de selskapet OralCare som har klinikker i Budapest og Oslo. En ny klinikk i Trondheim er under etablering.

– Vi investerer i klinikkene og har flinke folk som jobber der, sier Inge Anders Meisal.

Klinikken har spesialisert seg på tannimplantat. For de som må bytte ut alle tennene, hevder Meisal at pasientene kan få nye faste tenner på fire dager.

– Over 90 prosent av pasientene har fått faste tenner på fire dager. Dette skiller oss litt ut, siden vi har tatt i bruk behandlingsmetoden med umiddelbare tannerstatninger på implantat.

Les også: – Detox funker ikke

Doblet antallet pasienter

I 2018 doblet klinikken antallet pasienter sammen­lignet med fjoråret. Den økte pågangen fortsetter i år.

– Jeg tror det er tre ting som gjør at folk velger å dra til Budapest: Prisen, at refusjonsrettighetene er de samme, og at det for mange i Distrikts-Norge er bedre å dra til Budapest å gjøre alt på noen dager, enn å reise flere timer til og fra en klinikk i Norge.

På hjemmesiden har selskapet eksempler på behandlinger I Budapest der prisen er halvparten av hva den er i Norge.

– Gode priser og gode betingelser gjør at vi ser en voldsomt vekst. Det er stadig større interesse for våre tjenester, sier Eivind Karlsson, klinikksjef i OralCare.

– De som dro ned i 2008-09 var pionerene. Nå er det blitt veldig vanlig. Tannlegene er kompetente og utfører store implantatoperasjoner hver eneste uke. Utstyret er av høy kvalitet. Det er trygt.

Klinikken i Budapest behandlet i fjor 120 norske pasienter. De fleste av dem fra områder utenfor større byer og tettsteder.

– De fleste har ikke vært hos tannlegen på mange år. For noen har det faktisk gått mange tiår, forteller Meisal.

Karlsson snakker om tryggheten, men vi hører likevel historier om tannbehandlinger i utlandet som har medført smerter og ekstrakostnader for pasientene i ettertid. Dan Stensen tror ikke det er siste gang vi får servert slike historier.

– I alle markeder er det banditter som tar shortcuts. Det kan skje i Polen, i Ungarn og i Groruddalen. Jeg har ikke sett noe statistikk på at det skjer oftere i utlandet enn i Norge, men den som kun ser på pris kan møte en dårligere tannlege, sier han.

– Norske tannleger må ta del i utviklingen

Stensen mener utviklingen vi ser med tannbehandlinger i utlandet bare vil fortsette. Om noen år er det ikke noe norsk helsevesen, men et europeisk helsevesen.

– Norske tannleger må ta del i utviklingen. De kan ikke isolere seg og stritte imot, sier han.

Generalsekretær i Den norske tannlegeforening, Morten Harry Rolstad, har følgende å si om tannbehandlinger i utlandet.

– Vi lever i et konkurranseutsatt marked både innenlands og utenlands. Særlig i Polen og Ungarn har tannbehandlinger blitt en industri. Jeg skal ikke si ett vondt ord om tannleger i Europa, men for pasientene er det mye å tenke på. De kan ikke språket og må ta stilling til mye på kort tid. Det er ikke å anbefale.

– Hva tenker du om at så mange velger utlandet?

– Folk må få gjøre akkurat som de vil. Men de må huske at norsk pasientskadeerstatning ikke gjelder ved behandling i utlandet. Hvis noe skjer må de forholde seg til forbrukermyndigheter i det landet og eventuelt dra tilbake for å få det fikset. Hvis folk er villige til å gjøre det, så er det opp til dem.

Nå er det mange klinikker i utlandet som også har klinikker i Norge, som for eksempel Budapestklinikken. Det gjør vel oppfølgingen litt tryggere?

– Du har vel sett hva Forbrukertilsynet har sagt om Budapestklinikken? Det sier vel sitt om hvordan de driver, avslutter Rolstad.

Klage om villedende prisopplysninger

I mai i år sendte Forbrukertilsynet et brev til Budapestklinikken etter å ha mottatt en klage fra nettopp Den norske tannlegeforening. Det gjaldt “villedende prisopplysninger, villedende utelatelser med hensyn til risiko ved tannbehandling i utlandet og om forbrukernes rettigheter samt uklare garantivilkår”. Forbrukertilsynet etterspør dokumentasjon på hvordan klinikken kan skrive at “erfaringsmessig ligger prisene i Budapest fra 50 til 70 prosent lavere enn i Norge”. Forbrukertilsynet mener klinikken også på en tydeligere måte må beskrive relevante risikoer ved behandling i utlandet, som for eksempel at den antibiotikaresistente bakterien MRSA er et økende problem i mange land. Videre etterlyser Forbrukertilsynet informasjon til pasientene om at tannbehandling i utlandet ikke gir rett til å søke om erstatning fra norsk pasientskadeerstatning.

– Vi har naturligvis ingen andre intensjoner enn å drive 100 prosent lovlig. Da brevet fra Forbrukertilsynet ble kjent for meg endret jeg formuleringene i vår markedsføring som ble påpekt og sendte endringene tilbake for godkjenning. Dialogen med Forbrukertilsynet har vært veldig god og vi har holdt oss til de frister vi har fått, sier Eivind Larsen i Budapestklinikken.

– Vi ønsker et godt forhold til tannlegeforeningen. Derfor har vi også booket et møte med Rolstad i august for å lytte til deres synspunkter og fremme våre, slik at vi eventuelt kan gjøre andre justeringer hvis det er behov for det. Uttalelsen til generalsekretæren må han stå for selv.

Saken er først publisert på Finansavisen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
23:21 Norge sier nei til Frankrike: Vil ikke ta imot personer reddet i Middelhavet23:03 Statsselskap nekter å selge til staten – møtes i retten22:59 Ajax i småtrøbbel i mesterligakvalifiseringen22:49 Fin sommerhelg i vente – opptil 25 grader22:46 Sheffield Wednesday klatret til tabelltoppen22:31 Egypts fotballforbund satt under administrasjon etter kaos22:28 Sudans overgangsråd er på plass22:18 Ruud suste til 3. runde i USA22:16 St. Louis får Major League Soccers 28. klubb22:10 Politiet vil avlive hund som bet fireåring i Nordfjord21:52 Italias statsminister Giuseppe Conte har levert sin avskjedssøknad – må fortsette inntil videre21:49 Greta Thunbergs utrolige år21:36 – Jeg har jo sagt fra til LO om kommunale velferdstjenester!21:20 USA gjenopptar Taliban-samtalene21:04 Trump positiv til russisk tilbakekomst i G820:43 Mann alvorlig skadd i ulykke på motocrossbane i Telemark20:41 Stort listeria-utbrudd i Spania20:18 Syk fireåring kan bli sendt til Norge uten IS-mor20:16 Nye sammenstøt i Kashmir20:09 Kapteinens viktigste RBK-kamp19:55 Gresk øy strømløs etter helikopterstyrt19:51 Neville vil ha fotballboikott av sosiale medier19:46 Arnstad svarer på Europa-kritikken: – Totalt uforståelig at de blåser seg opp19:31 Italiensk påtalemyndighet: Open Arms skal gå til land19:30 – Fikk 12 år gamle jenter i bursdagsgave19:05 Målesensorer slått av etter eksplosjon på marinebase i Russland19:00 Borgarting opprettholder beslag mot korrupsjonssiktet Oslo-advokat18:55 Storaviser: Solbakken nær storsignering18:53 Tre personer omkom i helikopterstyrt - gresk øy strømløs18:51 Ødegaard alene på La Liga-toppen i debuten18:50 Nederland vinker brexit-farvel på strandfest18:31 200.000 flere får stemme ved årets lokalvalg18:18 Erna Solberg avbryter Island-tur for å forhandle om bompenger17:36 Toppjockey tatt i doping17:28 Lagde skandale: – Fornærmet statsminister-frue ville inn i cockpit16:59 Norge best i Norden: – Kan ikke slå oss på brystet og si at vi lykkes16:09 Tidligere SV-leder Erik Solheim bytter parti16:05 Italias statsminister varsler sin avgang16:02 Mindre innvandring til Sverige15:31 Ny studie: USA ikke lenger militært overlegne i Asia15:14 Billetthysteri før Sagosens Elverum-møte15:12 Kaprer i Rio truet med å sette fyr på passasjerbuss14:58 – Folk i nord føler seg oversett, overhørt og overkjørt14:44 Ordførerkandidat: – Vi har lurt publikum14:38 Nær kontroll på skogbrannen på Gran Canaria13:57 Ingebrigtsen-brødrene jakter røde blodlegemer13:55 Italia risikerer regjerings-kollaps13:30 Nettdekningen på tog blir bedre13:28 Dagligvaregrossister skal forsyne Forsvaret hvis det blir krig12:58 Flere kaster seg i havet fra redningsfartøy12:26 Turister stjal sand fra strand – risikerer fengsel12:24 United fordømmer rasistisk hets mot Pogba12:20 – Skal vi få til en omstilling, må vi ha hele befolkningen med oss12:19 Ulvevedtak må vente på svensk avklaring12:18 Politikvinne truffet av vådeskudd12:09 Tidal varsler søksmål mot Norge11:40 Støre bekrefter: Er klar til å ta over11:39 Fylkesveien i Jølster åpner igjen11:25 Sjokkerende funn på bunnen av isbre på Grønland11:22 Tusenvis av syriske flyktninger må forlate Istanbul11:13 Volda får nytt mediebygg til 200 millioner11:02 Polsk mann siktet for menneskehandel i Sogn og Fjordane10:38 Brite pågrepet av kinesiske myndigheter10:37 Johnson skisserer ny brexitplan for Tusk10:36 Russland og Kina kritiserer amerikansk rakettest10:06 Folketallet faller i nesten annenhver kommune10:05 Indisk romfartøy i bane rundt månen09:44 Kritikk mot Solskjær etter Pogbas straffemiss09:18 Syriske opprørere trekker seg tilbake09:17 Lavere drivstoffsalg i sommer08:56 Tar du danskebåten til Sverige må du blåse i denne08:25 Antall narkotikasaker økte for første gang på fem år08:07 Pompeo: – Veldig uheldig at tankskipet ble frigitt08:06 Krever gjennomgang av pengebruken i bomselskapene07:49 Lys fra oven gir norske kirker miljøvennlig energi og overskudd07:41 Rødt-politiker anmeldt etter bråk på Karl Johan06:50 Geolog undersøker rasområder i Nordland – flere er evakuert06:46 Eksperter ser muligheter for avansement for Molde og RBK06:15 NFF inspiserer Ullevaal-gresset etter Rammstein-konserten06:15 – Et talende eksempel på hvordan det internasjonale samfunnet har brutt sine løfter til afghanske jenter06:14 Ny planet oppdaget i Melkeveien: – 3.000 ganger større enn jorden06:10 Dette skjer i dag06:09 Sp fortsatt størst og øker i Finnmark og Troms06:00 – De skattegrepene regjeringen gjør, har en veldig skjev geografisk profil05:58 Støre nordover for å hjelpe Ap i trøbbel05:56 Hongkongs regjeringssjef øyner fredelig løsning på uroen05:36 Dette skjedde i natt05:17 Jernbanedirektoratet utreder sovetilbud på tog05:00 Forsvarssjefen sikter mot 2 prosent04:48 Epstein signerte testament to dager før han døde04:14 Mann i 20-årene slo seg ut av arresten03:38 Utsetter kunngjøring av medlemmer av rådet i Sudan03:03 Savnet kvinne i Skien er kommet til rette02:40 – Venstres bekymring for bompengeskissen er reell02:18 USA advarer Hellas mot å bistå iransk tankskip01:58 Brann i enebolig i Tana slukket01:52 Hestenesprisen gitt til kulturjournalist Anders Firing Lunde01:46 Twitter: Kina brukte falske kontoer for å skape uro i Hongkong01:42 Halve befolkningen negativ til kommersielle velferdsaktører00:46 Detonasjon ved politihus i Sverige
Siste nytt
23:21PolitikkNorge sier nei til Frankrike: Vil ikke ta imot personer reddet i Middelhavet23:03PengerStatsselskap nekter å selge til staten – møtes i retten22:59SportAjax i småtrøbbel i mesterligakvalifiseringen22:49NorgeFin sommerhelg i vente – opptil 25 grader22:46SportSheffield Wednesday klatret til tabelltoppen22:31SportEgypts fotballforbund satt under administrasjon etter kaos22:28VerdenSudans overgangsråd er på plass22:18SportRuud suste til 3. runde i USA22:16SportSt. Louis får Major League Soccers 28. klubb22:10NorgePolitiet vil avlive hund som bet fireåring i Nordfjord21:52VerdenItalias statsminister Giuseppe Conte har levert sin avskjedssøknad – må fortsette inntil videre21:49VerdenGreta Thunbergs utrolige år21:36Politikk– Jeg har jo sagt fra til LO om kommunale velferdstjenester!21:20VerdenUSA gjenopptar Taliban-samtalene21:04VerdenTrump positiv til russisk tilbakekomst i G820:43NorgeMann alvorlig skadd i ulykke på motocrossbane i Telemark20:41Helse og livsstilStort listeria-utbrudd i Spania20:18PolitikkSyk fireåring kan bli sendt til Norge uten IS-mor20:16VerdenNye sammenstøt i Kashmir20:09SportKapteinens viktigste RBK-kamp19:55VerdenGresk øy strømløs etter helikopterstyrt19:51SportNeville vil ha fotballboikott av sosiale medier19:46PengerArnstad svarer på Europa-kritikken: – Totalt uforståelig at de blåser seg opp19:31VerdenItaliensk påtalemyndighet: Open Arms skal gå til land19:30Verden– Fikk 12 år gamle jenter i bursdagsgave19:05VerdenMålesensorer slått av etter eksplosjon på marinebase i Russland19:00NorgeBorgarting opprettholder beslag mot korrupsjonssiktet Oslo-advokat18:55SportStoraviser: Solbakken nær storsignering18:53VerdenTre personer omkom i helikopterstyrt - gresk øy strømløs18:51SportØdegaard alene på La Liga-toppen i debuten18:50VerdenNederland vinker brexit-farvel på strandfest18:31Politikk200.000 flere får stemme ved årets lokalvalg18:18NorgeErna Solberg avbryter Island-tur for å forhandle om bompenger17:36SportToppjockey tatt i doping17:28PolitikkLagde skandale: – Fornærmet statsminister-frue ville inn i cockpit16:59PengerNorge best i Norden: – Kan ikke slå oss på brystet og si at vi lykkes16:09PolitikkTidligere SV-leder Erik Solheim bytter parti16:05PolitikkItalias statsminister varsler sin avgang16:02VerdenMindre innvandring til Sverige15:31VerdenNy studie: USA ikke lenger militært overlegne i Asia15:14SportBilletthysteri før Sagosens Elverum-møte15:12VerdenKaprer i Rio truet med å sette fyr på passasjerbuss14:58Politikk– Folk i nord føler seg oversett, overhørt og overkjørt14:44PolitikkOrdførerkandidat: – Vi har lurt publikum14:38VerdenNær kontroll på skogbrannen på Gran Canaria13:57SportIngebrigtsen-brødrene jakter røde blodlegemer13:55PolitikkItalia risikerer regjerings-kollaps13:30ReiseNettdekningen på tog blir bedre13:28NorgeDagligvaregrossister skal forsyne Forsvaret hvis det blir krig12:58VerdenFlere kaster seg i havet fra redningsfartøy12:26ReiseTurister stjal sand fra strand – risikerer fengsel12:24SportUnited fordømmer rasistisk hets mot Pogba12:20Helse og livsstil– Skal vi få til en omstilling, må vi ha hele befolkningen med oss12:19NorgeUlvevedtak må vente på svensk avklaring12:18NorgePolitikvinne truffet av vådeskudd12:09KulturTidal varsler søksmål mot Norge11:40PolitikkStøre bekrefter: Er klar til å ta over11:39NorgeFylkesveien i Jølster åpner igjen11:25VerdenSjokkerende funn på bunnen av isbre på Grønland11:22VerdenTusenvis av syriske flyktninger må forlate Istanbul11:13KulturVolda får nytt mediebygg til 200 millioner11:02NorgePolsk mann siktet for menneskehandel i Sogn og Fjordane10:38VerdenBrite pågrepet av kinesiske myndigheter10:37PolitikkJohnson skisserer ny brexitplan for Tusk10:36VerdenRussland og Kina kritiserer amerikansk rakettest10:06NorgeFolketallet faller i nesten annenhver kommune10:05VerdenIndisk romfartøy i bane rundt månen09:44SportKritikk mot Solskjær etter Pogbas straffemiss09:18VerdenSyriske opprørere trekker seg tilbake09:17MotorLavere drivstoffsalg i sommer08:56MotorTar du danskebåten til Sverige må du blåse i denne08:25NorgeAntall narkotikasaker økte for første gang på fem år08:07PolitikkPompeo: – Veldig uheldig at tankskipet ble frigitt08:06PolitikkKrever gjennomgang av pengebruken i bomselskapene07:49NorgeLys fra oven gir norske kirker miljøvennlig energi og overskudd07:41PolitikkRødt-politiker anmeldt etter bråk på Karl Johan06:50NorgeGeolog undersøker rasområder i Nordland – flere er evakuert06:46SportEksperter ser muligheter for avansement for Molde og RBK06:15SportNFF inspiserer Ullevaal-gresset etter Rammstein-konserten06:15Verden– Et talende eksempel på hvordan det internasjonale samfunnet har brutt sine løfter til afghanske jenter06:14VerdenNy planet oppdaget i Melkeveien: – 3.000 ganger større enn jorden06:10NorgeDette skjer i dag06:09PolitikkSp fortsatt størst og øker i Finnmark og Troms06:00Penger– De skattegrepene regjeringen gjør, har en veldig skjev geografisk profil05:58PolitikkStøre nordover for å hjelpe Ap i trøbbel05:56VerdenHongkongs regjeringssjef øyner fredelig løsning på uroen05:36NorgeDette skjedde i natt05:17NorgeJernbanedirektoratet utreder sovetilbud på tog05:00NorgeForsvarssjefen sikter mot 2 prosent04:48VerdenEpstein signerte testament to dager før han døde04:14NorgeMann i 20-årene slo seg ut av arresten03:38VerdenUtsetter kunngjøring av medlemmer av rådet i Sudan03:03NorgeSavnet kvinne i Skien er kommet til rette02:40Motor– Venstres bekymring for bompengeskissen er reell02:18VerdenUSA advarer Hellas mot å bistå iransk tankskip01:58NorgeBrann i enebolig i Tana slukket01:52NorgeHestenesprisen gitt til kulturjournalist Anders Firing Lunde01:46VerdenTwitter: Kina brukte falske kontoer for å skape uro i Hongkong01:42NorgeHalve befolkningen negativ til kommersielle velferdsaktører00:46VerdenDetonasjon ved politihus i Sverige
Populært