Millionoverskudd for restemat-app

Too Good To Go tjente 1,3 millioner kroner i fjor på å hjelpe serveringssteder som vil selge dagens siste porsjoner billig i stedet for å hive dem. Illustrasjonsfoto: Gunnar Lier / NTB scanpix
Too Good To Go tjente 1,3 millioner kroner i fjor på å hjelpe serveringssteder som vil selge dagens siste porsjoner billig i stedet for å hive dem. Illustrasjonsfoto: Gunnar Lier / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Appen Too Good To Go har klart å gjøre millionbutikk av å hjelpe kafeer og restauranter selge mat som ellers ville blitt kastet på slutten av dagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mobilappen knytter sammen matprodusenter, butikker og spisesteder med brukere som vil redde mat fra å ende opp i søppelkassen. Kunden får et rimelig måltid, Too Good To Go tar en prosent av salgssummen og utsalgsstedet får resten – og det blir mindre svinn.

En god idé om en god gjerning har på bare tre år også blitt god butikk, og i fjor satt selskapet bak appen igjen med et overskudd før skatt på 1,3 millioner kroner i Norge, skriver Dagens Næringsliv. Omsetningen ble på 6,6 millioner.

Med 1.200 utsalgssteder og 750.000 registrerte brukere i Norge, bidrar appen til at rundt 4.500 porsjoner mat «reddes» hver dag,

– Det viser at det er stor vilje til å gjøre en innsats for miljøet når det tilrettelegges for det. Vi er stolte av at appen vår gjør det enklere å ta miljøvennlige valg, sier daglig leder Ann-Kristin Raknes Pfründer i Too Good To Go Norge.