Kolonial.no vokser, men tjener fortsatt ikke penger

Omsetningen øker, og underskuddet krymper, men bunnlinjen er fortsatt mørkerød i Kolonial.no. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Omsetningen øker, og underskuddet krymper, men bunnlinjen er fortsatt mørkerød i Kolonial.no. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kolonial.no nærmer seg en milliard i omsetning, men tjener ikke penger på drive nettmatbutikk. I fjor ble underskuddet 149 millioner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Omsetningen i fjor endte på 915 millioner kroner, opp fra 798 millioner i 2017, skriver Dagens Næringsliv. Fortsetter veksten samme takt, vil de dermed bikke milliarden i år. Underskuddet utvikler seg også i riktig retning og ble mindre enn de 165 millionene selskapet tapte året før.

I årsberetningen forklares underskuddet med satsing på vekst og markedsandeler og oppgradering av lagerlokaler.

– Dette utgjorde en betydelig investering i 2018, og ga også høyere operasjonelle kostnader i en lengre periode, men samtidig legger det grunnlaget for fremtidig vekst og lønnsom drift, heter det i årsberetningen.

Svenske Kinnevik er største aksjonær etter å ha gått inn med 600 millioner kroner de siste to årene.

– Vi henter penger hvert år, men vi trengte ikke pengene i stor grad nå, sa gründer og daglig leder Karl Alveng Munthe-Kaas i Kolonial.no da svenskene kom med den siste kapitalinnsprøytningen i april.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden