18 millioner mindre for familien Svindal

ÅRE, SVERIGE 20190204. Aksel Lund Svindal under en pressekonferanse under VM i alpint i Åre. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
ÅRE, SVERIGE 20190204. Aksel Lund Svindal under en pressekonferanse under VM i alpint i Åre. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Alpinistfar Bjørn Olaf Svindal er fornøyd med fjorårets tall.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

( Finansavisen): Bank, fly, shipping, eiendom og klær er bare noe av det tidligere alpinist Aksel Lund Svindal og hans far Bjørn Olaf Svindal er investert i gjennom det felleseide selskapet A Management, der Aksel Lund Svindal eier 70 prosent, og Bjørn Olaf Svindal eier det resterende.

Ifølge Finansavisen endte årsresultatet til A Management i fjor på ni millioner kroner sammenlignet med 27,5 millioner kroner i 2017. Til tross for en resultatnedgang på 67 prosent er alpinistfar Bjørn Olaf Svindal greit fornøyd med fjor­årets resultat.

– Jeg er fornøyd med fjor­årets resultat selv om det er litt ned fra året før, men slik var det vel for de fleste, sier Bjørn Olaf Svindal til Finansavisen.

Dermed har A Management eiendeler for 87,5 millioner kroner sammenlignet med 76,8 millioner kroner i 2017.

Bjørn O. Svindal ønsket ikke å kommentere ytterligere regnskapet for 2018.

Investeringsduoen er godt diversifisert i en rekke børsnoterte og unoterte selskaper, og ved inngangen til 2019 stod A Management oppført med 43 direkte eierskap. Siden mange av aksjene er unoterte, er trolig den reelle verdien langt høyere enn 87,5 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Les også:

Spetalen-yndling er ny Holberg-favoritt

Varsler mulig utbytteflom fra neste år

Håver inn millioner på spekulativt veddemål

Saken ble først publisert på Hegnar.no

Personvernpolicy