DN: Aker BP og Equinor i samtaler om milliardhandel

Ifølge Dagens Næringsliv pågår det samtaler som kan gjøre Kjell Inge Røkkes Aker BP til storeier i Lundin. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Ifølge Dagens Næringsliv pågår det samtaler som kan gjøre Kjell Inge Røkkes Aker BP til storeier i Lundin. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Equinor og Aker BP skal være i samtaler om en byttehandel som vil gjøre Aker BP til en storeier i konkurrenten Lundin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere aktører i finansmarkedet skal ha blitt kontaktet av selskapene i forbindelse med en mulig transaksjon, ifølge det Dagens Næringsliv erfarer.

Transaksjon medfører at det Kjell Inge Røkke-eide selskapet vil få Equinors aksjer i konkurrenten Lundin og at Equinor får Aker BPs post i Noaka-feltene i Nordsjøen.

Les også: Lundin og Aker BP med stort oljefunn i Barentshavet

Disse feltene har Equinor og Aker BP lenge vært uenige om. Uenigheten har dreid seg om utbyggingsløsningen for området. Olje- og energidepartementet har nektet å gå inn i konflikten, og det har vært få tegn på fremgang i forhandlingene.

Nå skal altså Røkke og hans kontrollerte Aker BP være villig til å gi opp Noaka-kampen mot at selskapet får hånd om aksjeposten til Equinor i Lundin, skriver Dagens Næringsliv.

Ingen av de involverte selskapene ønsker å kommentere opplysningene til avisen.