Fretex legger ned åtte butikker: – Dette er trist

I 2014 markerte Fretex at deres innsamlingsposer for brukt tøy ble å finne på alle postkontorene i landet. I dette jippoen 24. april kledde statister av seg og leverte klær. Nå må Fretex legge ned åtte utsalg.
I 2014 markerte Fretex at deres innsamlingsposer for brukt tøy ble å finne på alle postkontorene i landet. I dette jippoen 24. april kledde statister av seg og leverte klær. Nå må Fretex legge ned åtte utsalg. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Også Fretex merker konkurransen fra netthandelen og ser seg nødt til å legge ned 8 av sine 49 butikker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Omsetningen har stått stille eller gått ned i mange av butikkene og har bidratt til underskudd over tid. Derfor må åtte av butikkene stenge for godt, opplyser Fretex i en pressemelding.

I tillegg til konkurranse fra alternative handelskanaler, viser kjeden til høye kostnader og lave inntekter som en utfordring.

Fretex roser de ansattes innsats for å bidra til «betydelig effektivisering», men sier det likevel er nødvendig å legge ned åtte utsalg.

Les også: Oppsagt varsler anker Fretex-sak

– Vi ser ingen annen løsning

Butikkene som avvikles i de kommende månedene er: Sandvika, Ålesund, Kristiansand, Tromsø, Jørpeland, Madla i Stavanger, Strandgaten i Bergen og Heggstadmyra i Trondheim. Alle ansatte i disse butikkene får tilbud om bistand til å finne seg nytt arbeid.

– Dette er trist, men vi ser ingen annen løsning, sier daglig leder Glenn Hole i Fretex Miljø AS.

Etter nedleggelsene står Fretex igjen med 41 fysiske utsalgssteder i tillegg til nettbutikken.