Bodø skal doble antallet hotellrom

SJETTE GENERASJON: Morten Jakhelln står ved tomta der Hundholmen byutvikling bygger hotell. Foto: Erlend Kjernli.
SJETTE GENERASJON: Morten Jakhelln står ved tomta der Hundholmen byutvikling bygger hotell. Foto: Erlend Kjernli.

Fem hotellprosjekter er lansert i Nordlands største by. I løpet av få år kan antallet hotellrom dobles.

(Finansavisen):– Nei, dessverre.

Svaret er levert med et smil, men likevel brutalt. Resepsjonisten på Scandic Havet i Bodø finner ingen ledige rom.

– Vi er på null og har mange på venteliste.

Situasjonen er lik over hele byen. Ikke et eneste hotellrom er å oppdrive en onsdag tidlig i juni. En militærøvelse gjør romknappheten ekstra prekær denne gangen, men Bodø er til vanlig i norgestoppen når det kommer til belegg.

– Fra hotellbransjens ståsted er det et solid marked. Til tider er kapasiteten sprengt, sier Peter Wiederstrøm, hotellrådgiver i Wiederstrøm Hotel Consulting.

Han har bearbeidet og analysert tall fra Benchmarking Alliance.

– Under NATO-øvelsen i mai var det 13 dager med over 97 prosent belegg i gjennomsnitt.

Flere har lagt merke til tallene Wiederstrøm presenterer. Nå eksisterer det planer for fem nye hoteller i byen, og det er ikke hvem som helst som har tenkt seg nordover. Arthur Buchardt og Petter Stordalen er blant dem som vil erobre hovedstaden i Nordland.

– Utviklingen i turistnæringen i Bodø har vært sterk i flere år, sier Petter Stordalen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
– Utviklingen i turistnæringen i Bodø har vært sterk i flere år, sier Petter Stordalen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Utviklingen i turistnæringen i Bodø har vært sterk i flere år, sier Stordalen.

Derfor etablerer Nordic Choice seg med et Quality hotell i Sjøgata i Bodø. Spaden er satt i jorden for hotellet som skal stå ferdig i mars 2021.

– Akkurat som den storslåtte naturen blir det nye Quality-hotellet i en klasse for seg, hevder Stordalen.

Hotellet blir byens største når det står ferdig, med 247 rom og en konferansekapasitet på 1.000 personer.

– Det betyr at Bodø kan tiltrekke seg konferansevirksomhet og arrangementer som tidligere ikke er lagt til byen. Her vil turister og konferansegjester kunne sovne til bølgeskvulp og våkne til et yrende byliv, fortsetter Stordalen.

Les også: Oslo Plaza-planer klare - blir Norges største igjen

Utbyggere av hotellet er det lokale selskapet Hundholmen byutvikling, som har Industrifinans og flere mindre aksjonærer med på laget.

– For oss var det naturlig å tenke hotell, sier Morten Jakhelln, administrerende direktør i Hundholmen byutvikling.

Møterommet er moderne, men byggets plassering har et historisk sus. Det var her Christian Jakhelln kjøpte sin første eiendom i 1828. Nå sitter sjette generasjon ved roret og drifter 30.000 kvadratmeter næringseiendom i Bodø. Jakhelln Brygge og Jakhellngården er de to mest sentrale eiendommene, mens det nå er Ramsalt-området som skal utvikles med hotellet, samt 105 leiligheter og 3.500 kvadratmeter med næringslokaler ved kaikanten i Bodø sentrum.

– Det blir Bogstadveien på landsiden og Aker Brygge på sjøsiden, hevder Jakhelln.

For hotelldelen startet dialogen med Choice tidlig. Jakhelln forteller om umiddelbar interesse fra hotellkonsernet.

– Vi ble raskt enige om å bygge stort.

Oppvarmet svømmebasseng i havna

Drømmene videre er også store for den sjette generasjonen. Jakhelln ser for seg et oppvarmet svømmebasseng i Bodø Havn, rett utenfor hotellet.

– Tenk å kunne gå ut fra hotellet i slåbroken og hoppe ut i vannet. En sauna hadde også vært stilig, sier han.

Les også: Røkke-selskap blir med på flyhotell til 800 millioner

En sauna og et oppvarmet basseng høres forlokkende ut når vinden tar tak på kaikanten, men denne junidagen skinner solen og vindkastene uteblir. Bodø er i det gjestmilde hjørnet. I hvert fall på værfronten, for noe hotellrom har ikke byen tenkt å by på. Løsningen blir en overnattingsvariant som har tatt verden med storm de seneste årene. Airbnb byr på 175 steder å bo i Bodø. Jørgens rom er heldigvis ledig.

– En kaffekopp? spør 73-åringen smilende, mens han viser vei inn til leiligheten han har bodd i hele sitt voksne liv.

Like ved ligger Aspmyra Stadion, der byens fotballag holder til. Årets sesong har startet bra. Bodø/Glimt ligger i toppen av Eliteserien. En ny Berg-generasjon i unggutten Patrick Berg er i ferd med å få sitt ordentlige gjennombrudd, og lokalbefolkningen drømmer seg tilbake til tiden da Patricks slektninger gjorde bodøværingene stolte. Bestefar Harald er en legende. Pappa Ørjan herjet på midtbanen. Onkel Runar gjorde det samme. Onkel Arild har også vært på Glimts A-lag. Etter karriereslutt har de tre brødrene gått inn i eiendomsbransjen i Bodø.

Saken fortsetter under bildet

Arthur Buchardts AB Invest har fått godkjent reguleringsplanen for hotellet på Rønvikfjellet. Illustrasjonen er hentet fra planbeskrivelsen sendt til Bodø kommune. Foto: Norconsult.
Arthur Buchardts AB Invest har fått godkjent reguleringsplanen for hotellet på Rønvikfjellet. Illustrasjonen er hentet fra planbeskrivelsen sendt til Bodø kommune. Foto: Norconsult.

Sammen med Trond Tørdal (50 prosent) og Alf Johannessen eier de turisthytta på Rønvikfjellet. Turisthytta er sliten og forfallen, og eierne lanserte for flere år siden planer om et hotell. Men veien var bokstavelig talt bratt. Den snirkler seg opp mot turisthytta og må utbedres for titalls millioner kroner for at turistbusser kan kjøre på den. Eierne kom ikke i mål, men da Arthur Buchardt fikk nyss om planene ble det virkelig liv i prosjektet.

STORE ORD: Arthur Buchardt har kalt tomten på Rønvikfjellet for Nord-Norges fineste. Foto: Håkon Sæbø.
STORE ORD: Arthur Buchardt har kalt tomten på Rønvikfjellet for Nord-Norges fineste. Foto: Håkon Sæbø.

– Nord-Norges fineste tomt, har Buchardt uttalt til Avisa Nordland.

Les også: Nå satser Røkke på hoteller i distriktene

Åtte etasjer

Tomten, som har utsikt til alle kanter, har vært et yndet sted å se midnattsol om sommeren og nordlys om vinteren. Stedet er også kjent for utsikten til solnedgangen over «Landegode». Her vil Buchardt bygge et hotell- og konferansesenter på inntil åtte etasjer. Anslaget på antall rom er 260, konferansesalen skal kunne romme 1.000 personer og på taket blir det terrasse og basseng. 9. mai ga kommunens formannskap sitt ja til reguleringsplanen, som innebærer at kommunen skal stå for oppgraderingen av veien opp mot hotellet.

– Reguleringsplanen er vedtatt og det foreligger en utbyggingsavtale. Fremdriften for fremføringen av vei er ikke helt avtalt, er alt Arthur Buchardt vil si til Finansavisen i denne omgang.

Investeringen skal ligge på rundt 500 millioner kroner.

Mye har skjedd siden 1940, da bombene falt over Bodø og la store deler av byen i grus. Innbyggertallet har rundet 52.000. Antallet hotellgjester i løpet av et år nærmer seg 330.000, og de kan velge mellom de drøyt 1.000 rommene Bodø har å by på i dag. Hvor mye det tallet øker kommer an på hvor mange av de planlagte prosjektene som blir realisert. Flere nye prosjekter kan også se dagens lys.

– Vi som bistår hotellutbyggere merker et voldsomt trykk i de nordnorske byene, og i særdeleshet Tromsø og Bodø, forteller Wiederstrøm.

– Hvis samtlige prosjekter realiseres vil romkapasiteten mer enn dobles på to til fire år.

Investeringer over en milliard

Hvor mye det koster å bygge et hotellrom varierer fra prosjekt til prosjekt, men en ofte brukt prisberegning for å bygge et vanlig hotellrom ligger et sted mellom 900.000 og 1,5 millioner kroner. Tar vi et snitt av denne beregning ender vi på hotellinvesteringer på 1,2 milliarder kroner i Bodø, men prosjektene til både Buchardt og Hundholmen ligger på mellom 1,5 millioner og 2 millioner kroner pr. rom, så de planlagte hotellinvesteringene i byen runder høyst sannsynlig 1,5 milliarder kroner totalt. Quality-hotellet er i ferd med å reises. Det andre prosjektet som også er i gang med bygging er «The Storm», der Corponor bygger et hotell med 160 rom i de åtte nederste etasjene og leiligheter i de øverste. Norlandia Hotel Group har undertegnet en franchiseavtale med Choice, og kommer til å drifte hotellet som et Comfort-hotell.

– Vi tror det kan passe bra når vi ser hvilke merkevarer som allerede er representert i Bodø. I samarbeid med Choice har vi prøvd å sette sammen et best mulig konsept. Vi mener vi har noe unikt som blir et friskt pust i hotellmarkedet i Bodø, sier Morten A. Karhs, administrerende direktør i Norlandia Hotel Group.

SATSER: Petter Stodalens Nordic Choice hotell etablerer seg med både Quality og Comfort i Bodø. Foto: Eivind Yggeseth.
SATSER: Petter Stodalens Nordic Choice hotell etablerer seg med både Quality og Comfort i Bodø. Foto: Eivind Yggeseth.

Også her er altså Stordalen på plass, og dermed i ferd med å ta et solid grep om hotellmarkedet i byen.

– Nordic Choice er opptatt av å skape spissede hotellkonsepter som appellerer til ulike målgrupper, og nettopp derfor ekspanderer vi også med et budsjett-hotell, Comfort Hotel Bodø, som åpner allerede i 2020, sier Stordalen.

Les også: Nytt rekordår for norske hoteller

Smarthotell

De to siste prosjektene som er lansert er ikke kommet like langt i planleggingen. Smarthotel-kjeden står for ett av dem.

– Vi eier en tomt sammen med noen partnere i Bodø som vi jobber videre med. Ingen avtaler er inngått ennå, vi undersøker muligheter, sier Kjell Rommetvedt, styreleder i Smarthotell.

Han har tidligere uttalt til Avisa Nordland at hotellet vil romme mellom 180 og 200 rom, men nå ønsker han ikke gi noe tall.

– Vi jobber videre med tegninger og planlegging, så det er litt for tidlig å si. Om et par måneder kan jeg si mer.

247 ROM: Fasaden til det nye Quality-hotellet sett fra Sjøgata. Foto: Even Enoksen / Big Picture.
247 ROM: Fasaden til det nye Quality-hotellet sett fra Sjøgata. Foto: Even Enoksen / Big Picture.

Det siste prosjektet står selskapet EPP for, med Petter Guttelvik i spissen. Det er snakk om et hotell på inntil 240 rom.

– Vi kan ferdigstille reguleringen nå hvis vi setter fart, men foreløpig står det stille. Vi har et konkret fysisk prosjekt, men ingen bruker eller noen å bygge for. Det er slettes ikke sikkert prosjektet blir noe av, sier Guttelvik.

Det som er sikkert er at Halvdan Sivertsen er en av Bodøs store sønner. Kjærlighetsvisa kjenner alle til. Sommerfuggel i vinterland fikk en ny boost da Vinni fremførte en egen versjon under Hver gang vi møtes på TV2 i 2012. Like sikkert som Sivertsens status i Bodø, er det at byens hotellmarked vil få en markant økning i antallet rom de nærmeste årene, selv om Wiederstrøm forteller at er uvanlig at alle prosjekter blir realisert.

– Er det fare for en overetablering?

– Konkurransesituasjonene i Bodø blir kraftig skjerpet i årene som kommer. Det blir flere som skal kjempe om de samme kundene, men samtidig vil trolig en masse ny trafikk genereres i og med at det blir økt kapasitet og forhåpentligvis flere spennende og nye hotellprodukter. Byen vil bli mer attraktiv, svarer han.

90 prosent økning i turismen

De seneste 10 årene har turismen økt med 90 prosent. Også antallet forretningsreisende har hatt en pen økning.

– Hotellrombelegg og priser i Bodø vil presses en del nedover i starten, men på sikt vil dette bevege seg oppover igjen. Hvor mange år det tar og hvor langt opp det går, avhenger av en rekke forhold, sier Wiederstrøm.

Han nevner forhold som næringslivet lokalt, regionalt og nasjonalt, makroøkonomiske forhold og flyrutetilbud.

– Hver dag går det 11 fly til Oslo. Det er bussen vår, smiler Morten Jakhelln.

Slåbroken henger foreløpig i skapet, men drømmene tror han ikke knuses av en overetablering.

– Bodø har nå halvparten av hotellkapasiteten som er i Tromsø. Der ble det bygd tre hoteller samtidig, og mange spådde krise for investorene. Det ble derimot en stor suksess.

Budsjettet for hotellet i Sjøgata er på 430 millioner kroner. Egenkapitalen er på solide 150 millioner fordi banken også ser hva som dukker opp av hotellprosjekter i byen.

– Vi tror på konkurranse. Hvis alle hotellene kommer samtidig kan det bli en liten dupp, men så er vi nok raskt oppe igjen.

Han bor i en by der du kan gå fra flyplassen inn til sentrum, i en kommune han mener er næringsvennlig og på vei opp og frem.

– Bodø er mulighetenes by. Vi er veldige glade for å være nettopp her.

Hotellrombelegg*

(***) Stavanger inkl Sola, Sandnes og Jæren

(**) Trondheim er inkl flyplasshoteller i Stjørdal

(*) Hotellrombelegg er antall solgte rom i prosent av antall tilgjengelige rom

Kilde: Benchmarking Alliance, bearbeidet av Wiederstrøm Hotel Consulting

Fordeling hotellgjester i Bodø

Kilde: SSB/Stat.nett, bearbeidet av Wiederstrøm Hotel Consulting

Les også:
Skal bygge ut hotell utenfor Stockholm Hotellnæringen i Bergen satser stort i stormen Stordalen åpnet nytt hotell i Oslo

Denne saken ble først publisert i Finansavisen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
17:04 Nordmann skutt i Brasil16:46 Ulf Leirstein skal lede Stortingets PST-undersøkelser16:14 Kronprins Haakon om Mette-Marits Epstein-møter: – Hun beklager og er lei seg15:52 Britene er misfornøyd med norsk juletre15:49 Norsk hopper sendt hjem fra Russland uten gyldig visum15:45 To menn dømt for drap på tidligere MC-klubbmedlem i Asker15:26 Norsk kvinne druknet i turistparadis15:11 Økt press på Hauglie – Ap og SV truer med mistillit15:10 Mann i 30-årene siktet for voldtekt etter taxitur13:59 Nederland-duellen kan avgjøre veien videre for Norge13:55 Nytt skritt mot riksrett i USA13:50 – For tidlig å si om dette vil få konsekvenser for Kallmyr13:23 Bent Høie gir seg som nestleder i Høyre13:12 Sjuåring i Tromsø ikke utsatt for vold – døde av drukning12:57 Nye tall: Krise for jordbruksinntektene12:56 To menn dømt for heroinsmugling over svenskegrensa12:56 Savnet kvinne (85) funnet død12:40 Norsk turist kvalte mann til døde – nå blir han siktet for drap12:30 USA er like splittet som under Vietnam-krigen12:29 Karlsson og Halfvarsson står over i Lillehammer11:57 19 besetningsmedlemmer bortført fra gresk supertanker11:57 PST har drevet ulovlig innhenting av flypassasjeropplysninger11:56 Melania Trump mener professor misbrukte sønnens navn11:37 Algerammede lakseoppdrettere får øke produksjonen11:31 Mann dømt til fengsel for hjemmelaget bombe i Larvik11:16 Trumps advokat på tur til Ukraina11:09 Zlatan vil ha strengere straff for rasisme10:04 Nortura avvikler drift på Otta – 78 ansatte berørt10:03 New Zealand vil hindre terrorsiktet i å spre sitt budskap10:01 Fransk storstreik utvides09:24 Japan la fram økonomisk redningspakke09:23 Stabilt sykefravær – målet om nedgang på 10 prosent like langt unna08:53 SAS om 2019-resultatet: – Utilfredsstillende08:53 Nordmenn flest drikker alkohol kun i helga08:52 Over 20 prosent færre passasjerer for Norwegian07:27 Utslitte polfarere ønsker foreløpig ikke helikopter07:17 Bil truffet av gjenstand fra vogntog på Stordabrua – utenlandsk mann døde07:15 Mourinho: – United var ikke bare bedre enn oss. De var mye bedre07:11 Forsvaret forsøker å selge F-16 og Sea King07:11 Russland bygger avansert superbase for kampfly nær Arktis07:08 Flere fjelloverganger stengt06:30 Nær 100 utmarkskommuner refser forslag om kraftskatt06:24 To døde etter skyting i Norrköping i Sverige06:11 Frankrike vil gå i stå under storstilt protest mot pensjonsreform06:00 FN-støttet elprosjekt er blitt het potet for Venezuelas opposisjon06:00 Drømmeopplegg på gang for Norge i håndball-VM05:57 Huawei saksøker USA igjen05:53 Tidligere oljefond-sjef mener nytt styre mangler kompetanse05:50 Dette skjer i dag05:37 Dette skjedde i natt05:30 Trettebergstuen: – Mette-Marit har vist dårlig dømmekraft05:04 Skitten overraskelse traff bonden midt i fjeset05:03 Marineansatt drepte to sivilt ansatte på marinebase på Hawaii05:00 Frp ypper til oljestrid med Høyre04:52 Presidentvalget i Bolivia var manipulert03:39 40.000 marsjerte i protest i Colombia03:18 Full meslingkrise på Samoa – alle skal vaksineres03:12 Taus veidirektør vil først snakke i januar02:39 Stavanger-lege fratatt autorisasjon for tredje gang02:13 Hevder Iran har utviklet kortdistanseraketter01:59 Skredsak mot Osterøy kommune henlagt01:18 58 migranter døde da båt sank utenfor Mauritania01:07 De rødgrønne enige om å øke matsikkerhet00:15 En person omkom i trafikkulykke i Nordland00:04 Telenor gransker svindel i pakistansk bank23:54 Mané herjet da Liverpool vant målfest mot byrivalen23:53 Dropper omstridt metode for å stoppe nettmobbing22:47 Abraham tilbake med scoring og målgivende i Chelsea-seier22:45 Fire personer i arbeidsulykke i Nordland – kan ikke hentes på grunn av været22:44 Åtte savnet etter at bygning raste sammen i Polen22:30 Rashford-dobbel reddet Solskjær i Mourinho-møtet på Old Trafford21:40 Mann (33) siktet for drapsforsøk i Sverige – tiltalt for politivold i Norge21:14 Norsk båt stjålet av menneskesmuglere21:00 Stor økning i pasientvold på Ullevål sykehus20:58 Mann pågrepet i Russland for å ha lurt migranter med falsk finskegrense20:44 200 ansatte har fått permitteringsvarsel i Risa AS20:33 Kolonial.no endrer praksis: – Glad for at kundene har pushet på19:57 Tybring-Gjedde om pølseservering: – Første gang jeg har fått gjennomslag i norsk politikk19:21 Raserte dugnadsprosjekt på togstasjon: – Jeg hadde bare lyst til å gjøre noe hyggelig og morsomt19:02 Drama på Grønland: På fem timer forsvant to tredjedeler av innsjøen18:48 Passasjerer satt to timer i mørkt tog18:42 EØS stoppet palmeolje-forbud: – Viktig at vi går videre18:31 Trump mener riksrettsrapporten er en vits18:21 Fourcade knuste Bø-brødrene på normaldistansen i Östersund18:18 Julie (20) vil ikke skifte med gutta – nå skal hun få slippe16:57 Blodig skikk sjokkerer verden: – Det er ingen medfølelse16:53 Person funnet med stikkskader på Grorud i Oslo16:38 Stein Erik Hagen har solgt Farris Bad15:53 Trump kaller Trudeau falsk etter vitsevideo15:33 Kjersti Monland går av som ytelsesdirektør i Nav15:26 Fengslede Ingrid (32) er fortvilet: – Hun gråter hele tiden14:51 Av 35 miljømål for 2020 ligger det bare an til at seks blir oppnådd14:42 Fotballagenter tjente over fem milliarder i 201914:41 Veske med millionverdier stjålet på Arlanda14:10 Kulde på vei etter regnværet14:08 Trump og Erdogan møtes én til én14:07 Over 200 personer i 31 land er pågrepet for hvitvasking av penger13:45 Telenors mobilsvar kunne hackes og avlyttes i årevis13:41 En person pågrepet - mistenkt for drap på Emilia (20)13:17 Nye CO2-tall: – Vanskelig å være optimistisk på grunnlag av dette
Siste nytt
17:04VerdenNordmann skutt i Brasil16:46NorgeUlf Leirstein skal lede Stortingets PST-undersøkelser16:14NorgeKronprins Haakon om Mette-Marits Epstein-møter: – Hun beklager og er lei seg15:52VerdenBritene er misfornøyd med norsk juletre15:49SportNorsk hopper sendt hjem fra Russland uten gyldig visum15:45NorgeTo menn dømt for drap på tidligere MC-klubbmedlem i Asker15:26VerdenNorsk kvinne druknet i turistparadis15:11PolitikkØkt press på Hauglie – Ap og SV truer med mistillit15:10NorgeMann i 30-årene siktet for voldtekt etter taxitur13:59SportNederland-duellen kan avgjøre veien videre for Norge13:55PolitikkNytt skritt mot riksrett i USA13:50Politikk– For tidlig å si om dette vil få konsekvenser for Kallmyr13:23PolitikkBent Høie gir seg som nestleder i Høyre13:12NorgeSjuåring i Tromsø ikke utsatt for vold – døde av drukning12:57NæringslivNye tall: Krise for jordbruksinntektene12:56NorgeTo menn dømt for heroinsmugling over svenskegrensa12:56NorgeSavnet kvinne (85) funnet død12:40VerdenNorsk turist kvalte mann til døde – nå blir han siktet for drap12:30StemmerUSA er like splittet som under Vietnam-krigen12:29SportKarlsson og Halfvarsson står over i Lillehammer11:57Verden19 besetningsmedlemmer bortført fra gresk supertanker11:57NorgePST har drevet ulovlig innhenting av flypassasjeropplysninger11:56VerdenMelania Trump mener professor misbrukte sønnens navn11:37PengerAlgerammede lakseoppdrettere får øke produksjonen11:31NorgeMann dømt til fengsel for hjemmelaget bombe i Larvik11:16VerdenTrumps advokat på tur til Ukraina11:09SportZlatan vil ha strengere straff for rasisme10:04PengerNortura avvikler drift på Otta – 78 ansatte berørt10:03VerdenNew Zealand vil hindre terrorsiktet i å spre sitt budskap10:01PengerFransk storstreik utvides09:24PengerJapan la fram økonomisk redningspakke09:23Helse og livsstilStabilt sykefravær – målet om nedgang på 10 prosent like langt unna08:53PengerSAS om 2019-resultatet: – Utilfredsstillende08:53Helse og livsstilNordmenn flest drikker alkohol kun i helga08:52PengerOver 20 prosent færre passasjerer for Norwegian07:27NorgeUtslitte polfarere ønsker foreløpig ikke helikopter07:17NorgeBil truffet av gjenstand fra vogntog på Stordabrua – utenlandsk mann døde07:15SportMourinho: – United var ikke bare bedre enn oss. De var mye bedre07:11NorgeForsvaret forsøker å selge F-16 og Sea King07:11NorgeRussland bygger avansert superbase for kampfly nær Arktis07:08NorgeFlere fjelloverganger stengt06:30PengerNær 100 utmarkskommuner refser forslag om kraftskatt06:24VerdenTo døde etter skyting i Norrköping i Sverige06:11VerdenFrankrike vil gå i stå under storstilt protest mot pensjonsreform06:00VerdenFN-støttet elprosjekt er blitt het potet for Venezuelas opposisjon06:00SportDrømmeopplegg på gang for Norge i håndball-VM05:57VerdenHuawei saksøker USA igjen05:53PengerTidligere oljefond-sjef mener nytt styre mangler kompetanse05:50NorgeDette skjer i dag05:37NorgeDette skjedde i natt05:30KulturTrettebergstuen: – Mette-Marit har vist dårlig dømmekraft05:04VerdenSkitten overraskelse traff bonden midt i fjeset05:03VerdenMarineansatt drepte to sivilt ansatte på marinebase på Hawaii05:00NorgeFrp ypper til oljestrid med Høyre04:52PolitikkPresidentvalget i Bolivia var manipulert03:39Verden40.000 marsjerte i protest i Colombia03:18Helse og livsstilFull meslingkrise på Samoa – alle skal vaksineres03:12NorgeTaus veidirektør vil først snakke i januar02:39NorgeStavanger-lege fratatt autorisasjon for tredje gang02:13VerdenHevder Iran har utviklet kortdistanseraketter01:59NorgeSkredsak mot Osterøy kommune henlagt01:18Verden58 migranter døde da båt sank utenfor Mauritania01:07NorgeDe rødgrønne enige om å øke matsikkerhet00:15NorgeEn person omkom i trafikkulykke i Nordland00:04PengerTelenor gransker svindel i pakistansk bank23:54SportMané herjet da Liverpool vant målfest mot byrivalen23:53KulturDropper omstridt metode for å stoppe nettmobbing22:47SportAbraham tilbake med scoring og målgivende i Chelsea-seier22:45NorgeFire personer i arbeidsulykke i Nordland – kan ikke hentes på grunn av været22:44VerdenÅtte savnet etter at bygning raste sammen i Polen22:30SportRashford-dobbel reddet Solskjær i Mourinho-møtet på Old Trafford21:40NorgeMann (33) siktet for drapsforsøk i Sverige – tiltalt for politivold i Norge21:14NorgeNorsk båt stjålet av menneskesmuglere21:00NorgeStor økning i pasientvold på Ullevål sykehus20:58VerdenMann pågrepet i Russland for å ha lurt migranter med falsk finskegrense20:44Penger200 ansatte har fått permitteringsvarsel i Risa AS20:33PengerKolonial.no endrer praksis: – Glad for at kundene har pushet på19:57NorgeTybring-Gjedde om pølseservering: – Første gang jeg har fått gjennomslag i norsk politikk19:21NorgeRaserte dugnadsprosjekt på togstasjon: – Jeg hadde bare lyst til å gjøre noe hyggelig og morsomt19:02VerdenDrama på Grønland: På fem timer forsvant to tredjedeler av innsjøen18:48NorgePassasjerer satt to timer i mørkt tog18:42PolitikkEØS stoppet palmeolje-forbud: – Viktig at vi går videre18:31VerdenTrump mener riksrettsrapporten er en vits18:21SportFourcade knuste Bø-brødrene på normaldistansen i Östersund18:18NorgeJulie (20) vil ikke skifte med gutta – nå skal hun få slippe16:57VerdenBlodig skikk sjokkerer verden: – Det er ingen medfølelse16:53NorgePerson funnet med stikkskader på Grorud i Oslo16:38PengerStein Erik Hagen har solgt Farris Bad15:53VerdenTrump kaller Trudeau falsk etter vitsevideo15:33NorgeKjersti Monland går av som ytelsesdirektør i Nav15:26NorgeFengslede Ingrid (32) er fortvilet: – Hun gråter hele tiden14:51NorgeAv 35 miljømål for 2020 ligger det bare an til at seks blir oppnådd14:42SportFotballagenter tjente over fem milliarder i 201914:41VerdenVeske med millionverdier stjålet på Arlanda14:10NorgeKulde på vei etter regnværet14:08VerdenTrump og Erdogan møtes én til én14:07PengerOver 200 personer i 31 land er pågrepet for hvitvasking av penger13:45Helse og livsstilTelenors mobilsvar kunne hackes og avlyttes i årevis13:41VerdenEn person pågrepet - mistenkt for drap på Emilia (20)13:17VerdenNye CO2-tall: – Vanskelig å være optimistisk på grunnlag av dette
Populært