SAS-ansatte med krass kritikk av ledelsen

SAS-ledelsen og konsernsjef Rickard Gustafson anklages av ansatte for å ha skapt en fryktkultur i flyselskapet. Foto: Fredrik Persson / TT / NTB scanpix
SAS-ledelsen og konsernsjef Rickard Gustafson anklages av ansatte for å ha skapt en fryktkultur i flyselskapet. Foto: Fredrik Persson / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hundrevis av SAS-ansatte retter i et internt brev krass kritikk av flyselskapets øverste ledelse, som de anklager for å ha skapt en fryktkultur.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– SAS trenger en ny lederstil. Vi vil ha en leder vi kan følge, ikke en sjef, slår rundt 700 ansatte fast i det interne brevet, som svenske SVT har fått tilgang til.

– Vi trykkes ned av en stor og dyr administrasjon som kjører «management by fear», sier en av initiativtakerne til SVT Nyheter.

SAS-piloter over hele Skandinavia streiket i vår i én uke for høyere lønn og bedre arbeidsvilkår. Selv om det ble oppnådd enighet om en avtale, ulmer misnøyen blant de ansatte i flyselskapet.

– Medarbeidere er oppgitte over ledelsen og kjenner stor håpløshet. Fly- og bakkepersonalet er ført sammen etter streiken. SAS-ledelsen undervurderer medarbeidernes intelligens. Dette har provosert oss og vendt oss mot ledelsen, sier vedkommende.

Brevskriverne har valgt å være anonyme, av frykt for hvilke følger det ellers kan få for egen stilling i SAS.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Konserndirektør Carina Malmgren Heander, som er «Chief of Staff» med ansvar for HR og kommunikasjon, har ifølge SVT kommentert brevet på SAS' interne nettverk.

– Jeg vil få takke dere for engasjementet, det er herlig å se. Jeg er positiv til at vi har samme mål i tankene: Et i lengden lønnsomt og framgangsrikt SAS, skriver hun.

SVT har bedt om, men ennå ikke fått en kommentar fra SAS-ledelsen.