Meny

– Politikerne snakker mye om hvordan nye bygg kan bli tettere, men hva med de 1,5 millioner husene som lekker energi?

<p>RAMPESTREKER: Lars Gaustad ble sett på som en ordentlig gutt, men var også med på å sprenge postkasser i nabolaget.</p>
RAMPESTREKER: Lars Gaustad ble sett på som en ordentlig gutt, men var også med på å sprenge postkasser i nabolaget. Foto: Eivind Yggeseth

Han var kaptein på fotballaget og sersjant i militæret. For Circle K ledet Lars Gaustad drivstoffresultatet til en økning på flere hundre millioner kroner i Europa. Nå er han ny leder i Glava.

Han svinger sin Tesla Model X inn mot byggeplassen. Parkeringen er trygg og sikker. Dressen sitter som den skal og skjegget i ansiktet er moderne. En hånd strekkes imøtekommende ut.

– Lars Gaustad.

Lars Gaustad

  • Alder: 48
  • Sivilstatus: Gift, to barn
  • Stilling: Administrerende direktør i Glava og Saint-Gobain Byggevarer
  • Aktuell: Tok formelt over som adm.dir. i forrige uke
  • Bakgrunn: Masterutdanning fra NHH. Ulike lederroller i Statoil og Circle K

Tittelen er administrerende direktør. Selskapet heter Glava. Han startet 1. mai og skal føre videre et norsk industrieventyr som i fjor omsatte for 2,5 milliarder kroner. Resultatet endte på rundt 200 millioner kroner.

– Det er gjort en solid og fornuftig jobb som vi kan bygge videre på. Grunnmuren er der. Nå er det min oppgave å se på mulighetene fremover.

Historien starter i 1935. Den norske industrieieren Jens Bull fikk tilbud om å

starte lisensproduksjon av isolasjonsprodukter av glassfiber i Norge. I Askim ble det bygget fabrikk, i Oslo opprettet et salgsselskap. Arnfinn Anfinnsen og Birger Natvig kom inn som eiere for bedriften som sakte, men sikkert vokste seg større. Da landet skulle gjenreises etter 2. verdenskrig ble det virkelig fart i produksjonen. Isolasjonsmaterialene revolusjonerte måten å bygge boliger på i Norge.

Les også : Mange mangler HMS-kort i byggebransjen

– Politikere snakker mye om nye bygg, men hva med de gamle?

Nå er det en barnehage som skal bygges på Skullerud i Oslo. Glava-rullene ligger klare. Gaustad viser at opplæringen den første måneden har båret frukter når han forklarer hvorfor tallet 34 pryder rullen foran oss.

Det er isolasjonsverdien. Jo lavere tall, jo bedre isolasjon. Konkurrentene bruker 37, smiler han.

Planen var egentlig at Gaustad formelt skulle overta styringen i august, men allerede i forrige uke fikk han tittelen administrerende direktør. Hans forgjenger Jon Karlsen er ansatt i selskapet frem til slutten av august.

– Når du først begynner, da begynner du ordentlig. Da var det greit å gjøre det sånn. Jon er tilgjengelig hvis jeg har noen spørsmål.

– Hva er ambisjonen din for Glava?

– Det er for tidlig for meg å komme med en ny plan og strategi. Vi skal vokse oss større og sterkere med å finne nye løsninger for isolasjon.

– Som for eksempel?

– Glava har tradisjonelt produsert isolasjon for vegg, men har i senere tid også begynt med tak. Jeg ser også et stort potensial i etterisolering av eksisterende bygg. Et nytt elementsystem som lanseres i disse dager vil gjøre det mye enklere, svarer han.

Politikerne snakker mye om hvordan nye bygg kan bli tettere, men hva med de 1,5 millioner husene som allerede står der og lekker energi? Det er nok mer sexy å snakke om de nye, fancy byggene.

Les også: Syv råd for å lykkes som leder

Tror ikke det vil bli forandringer

For Glava ble det nye tider høsten 2017. Familiene Anfinnsen og Natvig solgte alle aksjene sine til det franske konsernet Saint-Gobain. Dagens Næringsliv har regnet seg frem til en mulig salgssum på to milliarder kroner.

PÅ BYGGEPLASSEN: Skullerudbakken barnehage skal åpne i løpet av 2019. Lars Gaustad kan fortelle om isolasjonen som skal brukes. Foto: Eivind Yggeseth
PÅ BYGGEPLASSEN: Skullerudbakken barnehage skal åpne i løpet av 2019. Lars Gaustad kan fortelle om isolasjonen som skal brukes. Foto: Eivind Yggeseth

– Vi har en eier med kapital som er villig til å bruke den. Nå ser vi på muligheten for å vokse gjennom oppkjøp. Det er ikke mange produsenter igjen i Norge, men likevel noen spennende alternativer.

Det lokale eierskapet er borte. Statuen av Per Anfinnsen på en Glava-rull i Askim sentrum forteller en lykkelig historie, men nå også en historie med et avsluttet eierskapskapittel.

– Vil forankringen lokalt forvitres med utenlandsk eierskap?

Saint-Gobain må vise seg som en langsiktig eier som fortsetter å investere og som vil det beste for bedriften. Da tror jeg ikke det blir noen stor forskjell.

Formelt blir Lars Gaustad administrerende direktør i Glava og Saint-Gobain Byggevarer, som i praksis betyr at han får totalansvaret for både Glava, Weber og Gyproc i Norge. Isolasjonen produseres i Askim og Stjørdal, mørtel i Trondheim og Ski, gips i Fredrikstad, og skumplast i Spydeberg. Gaustad bedyrer at dette kapittelet ikke ender med flytting utenlands.

– Nei, det har ikke vært et tema. Vi snakker i stedet om betydelige investeringer i oppgraderinger av produksjonsanleggene i Askim og Stjørdal.

– Hvor mye?

– Det kan jeg ikke si, men det er betydelig.

Les også : Dette er yrkesgruppen med mest sykefravær

Kjøpte elbil mens han solgte drivstoff til bedriftsmarkedet

Han er kjent med oppkjøp fra utlandet med sin fortid i Statoil og Circle K. Først som internkonsulent og deretter som markedsstrateg innen drivstoff. Fra 2007 ble han kommersielt ansvarlig for drivstoff i Europa.

– Vi fikk sving på det, sier han litt nøkternt.

Statoils markedsandel økte. Resultatene på drivstoff ble bedret med flere hundre millioner kroner.

Fem spørsmål

Stortingets talerstol blir din. Hva tar du opp?

Jeg ville argumentert for nærings- og teknologinøytrale tiltak for å få ned CO2-utslippene. Vi kan ikke gi etter for særinteresser, men la bedriftene finne de gode løsningene. Politikere har en tendens til å finne noen hjertebarn og velge seg en spesiell teknologi de liker. Et eksempel er diskusjonen om å skape en hydrogeninfrastruktur. Det har jeg ingen tro på.

Hva bør Norge bruke mindre penger på?

Subsidiere ulønnsomme etablerte næringer generelt, og jordbruket spesielt. Det er helt hinsides hvordan landbruket blir subsidiert. For forbrukerne betyr det dyrere mat og dårligere utvalg.

Hva er din dårligste investering?

Det er en investering jeg ikke gjorde selv. I konfirmasjonsgave fikk jeg aksjer i Fokus Bank som ble nullet under bankkrisen. Pengene forsvant. Det var ikke snakk om så fryktelig mye, men kjipt nok fordi det skjedde da jeg skulle begynne å studere.

Hvilken bok vil du lese om igjen?

«Balansekunst» av Rohinton Mistry. Boken beskriver India på en utrolig levende måte. Den gir tanker og refleksjoner om et samfunn som er klassedelt, med lite mobilitet mellom klassene. Jeg følte nesten jeg hadde vært i India etterpå. Det er en fantastisk bok jeg gjerne leser om igjen.

Hvor går drømmereisen?

Norge er det mest perfekte landet å reise i. Jeg har vært i Lofoten to ganger og reiser gjerne tilbake. Tidligere har jeg vært der om sommeren, men kan tenke meg å reise dit på vinterstid. Jeg har vært mange steder i verden og sett flott natur, men ingenting kan måle seg med Lofoten.

– Vi innførte miles-produktet og premiumprodukter. Vi gjorde prissettingen av drivstoff mer sofistikert ved å gå over fra Excel-ark til mer automatisert robot-tankegang.

Suksessen sendte han videre opp i ledelsessystemet. Da bensinstasjonene ble skilt ut fra Statoil i selskapet Statoil Fuel & Retail fikk han plass i konsernledelsen, og var med på børsnoteringen i 2010. To år etter noteringen ble selskapet kjøpt opp av kanadiske Couche-Tard og bensinstasjonene i Norge endret etter hvert navn til Circle K. Miles-produktet og den gjenkjennelige dråpen overlevde overgangen til nye eiere.

– Nå lanseres miles i Nord-Amerika. Jeg har satt mine spor. Det synes jeg er kult.

Han har brukt syv år av sine yrkesaktive liv på drivstoff. Den siste tiden i Circle K jobbet han med salg til bedriftsmarkedet. Det var en tid da elbilen var på vei for fullt. Diskusjonene gikk hyppig. Nye strategier måtte legges for å håndtere nyvinningen. Det var da Gaustad gikk til innkjøp av sin Tesla.

– Noen hvisket meg i øret at det var en kontroversiell avgjørelse, men for meg var den en mulighet til å få praktiske erfaringer med et tema vi hadde høyt på agendaen i selskapet. Jeg kjøpte den som min primære bil. Det tror jeg ikke mange andre gjorde den gangen, sier Gaustad.

Med de statlige incentivene var det jo en no-brainer rent privatøkonomisk å kjøpe en elbil. Jeg må innrømme at det ikke var miljøtanken som var mest fremtredende.

Les også: Stabilt for kystvaktskip med slagside

Ble leder som 19-åring

Én tanke har Gaustad hatt lenge, og det er tanken om seg selv som leder. I ungdommen var han kaptein på fotballaget. Som 19-åring fikk han tre vinkler på skuldrene i militæret.

– Jeg følte jeg fikset de oppgavene ganske bra. For meg er det naturlig å ta en lederrolle. Da ble det også naturlig å forfølge en lederkarriere.

– Hva slags leder er du?

Gaustad lener seg litt tilbake. Øynene forteller om et hode som tenker hardt.

– Det er et stort spørsmål.

– Hvordan fikk du de menige soldatene til å yte det de kunne?

– Jeg tror jeg ble oppfattet som tydelig og rettferdig. Jeg fikk respekt. Når du får vinklene på skuldrene som 19-åring kan det gjøre noe med deg, men jeg følte jeg håndterte det bra.

På befalskolen lå han på observasjonspost og skulle rapportere hva han så. Med minimalt med søvn de foregående døgnene ble det en interessant rapportering. Gaustad så en tanks. Men den hadde aldri eksistert.

– Vi så mye rart som egentlig ikke var der. Det var lærerikt å se hva utmattelse kan gjøre med kroppen.

Sprengte postkasser, men fikk aldri skylden

Året som sersjant gjennomførte han som nestkommanderende i en infanteritropp i Steinkjer. Han hadde fått seg kjæreste som bodde i Heimdal, stedet der han vokste opp. Stedet der han og vennegjengen laget bomber av fyrverkeri og sprengte postkasser.

– Det er ikke akkurat noe jeg vil anbefale. Det er jo direkte farlig, men heldigvis gikk det bra.

Den skoleflinke gutten fikk aldri svi for ugagn. Ingen trodde den unge Gaustad kunne gjøre noe galt.

– Jeg fikk aldri skylden. Foreldrene i området oppfattet meg som veldig ordentlig.

Han vokste opp som yngst i søskenflokken, med 12 år opp til storesøster og ni år opp til storebror. De hadde sine fighter, men det var liten vits å yppe til slåsskamp.

– Vi har et godt forhold alle tre. Jeg husker søster som tidvis litt reservemor. Broren min bor også på Østlandet nå, så vi har jevnlig kontakt. Vi jakter ofte på rype og skogsfugl på høsten.

– Treffer du?

Vi spøker alltid om hvem som skyter best. Vi klarer i hvert fall å skaffe mat til middagsbordet.

Han vokste opp med jakt. Den første rypa skjøt han som 14-åring. Det var den tiden du kunne ha en utkastemaskin med lærduer på hyttetomta og øve på å skyte. Nå er det sønnen som er blitt 14 år. I tillegg har han en datter på 16.

– I fjor sommer så jeg på minsten som en liten gutt. Nå er han høyere enn meg og bruker større sko.

– Hvordan er det?

– Det går helt fint. Han løper ikke fra meg ennå. Sånn skal jeg prøve å holde det en stund til.

Les også : Fikk kjempekontrakt av Equinor

– Fint å slippe å snu opp ned på alt

På byggeplassen begynner barnehagen å ta form. Skulleruds oppvoksende generasjon får moderne lokaler å boltre seg i, med Glava isolasjon i veggene.

– Hvorfor kom du til Glava?

– Først tenkte jeg på byggebransjen som er en stor og omfattende bransje. Det skjer mye spennende, men det er også en god del forbedringsmuligheter. Jeg tror det er mulig å være med å bidra for å utvikle bransjen videre, sier Gaustad.

– Når det gjelder Glava spesielt, er det ikke mange bedrifter som har linjen fra a til å. Selskapet kjøper inn råvarene, prosesserer, lagrer, distribuerer og selger. Hele spekteret. Det synes jeg er spennende. Sammenslåingen av Glava, Weber og Gyproc kan gi spennende muligheter både for oss og kundene våre.

– Kjenner du noe frykt når du skal forvalte en suksesshistorie videre?

Nei, jeg kjenner bare positivitet. Jon har gjort en fantastisk jobb før meg. Noen sier det er vanskelig å etterfølge en som har gjort en så god jobb, men det er jo fint å komme inn i et selskap der jeg slipper å snu opp ned på alt.

Han vil bruke tid for å bli kjent med en bransje der han er helt fersk. Forholdet han hadde til Glava fra før var fra byggingen av eget hus i Nittedal for et par år siden.

– Det er utrolig hva du må sette deg inn i for å kjøre et sånt prosjekt selv.

Et stort prosjekt på hjemmebane kan medføre frustrasjon og irritasjon. Noe Gaustad også kjenner på når han tenker på det norske byråkratiet.

– I Norge har vi en tendens til å tenke for mye og gjøre for lite. For meg var oppkjøpet fra Couche-Tard en fin lærdom, med en litt mer nordamerikansk stil. Selv om det kan gå for langt den veien også.

Saken er opprinnelig publisert i Finansavisen 8.juni 2019.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
16:44 Karoline Bjerkeli Grøvdal med personlig rekord16:31 Filip Ingebrigtsen satte norsk rekord på én engelsk mil16:22 Kane senket Juventus med skudd fra midtbanen16:13 Nødetatene leter etter paraglider15:17 Punktering ødela for Oliver Solberg i USA14:54 Kø og forsinkelser på E1814:50 Japans statsminister ligger an til å få flertall i overhuset14:47 Kontroversielt kinesisk gull på 400 m fri i svømme-VM14:26 Ble frastjålet penger under minibankuttak14:18 Briten Peaty med verdensrekord på 100 m bryst13:41 – Vi må fjerne immuniteten til de folkevalgte, sier Ukrainas president13:26 TV 2: Krekar betalte «martyrpenger»13:14 Egypt kritiserer at flere flyselskaper stanser Kairo-flygninger12:52 Værlykken snur seg – nå kommer sommeren tilbake til Sør-Norge12:47 Vinstra-dømtes foreldre: Har opplevd trakassering12:44 De Gea enig om superkontrakt med United12:36 Minst ni drept i angrep mot politi i Pakistan12:28 Trønderenergi har anmeldt vindkraftaksjonist12:22 Den britiske finansministeren sier han vil gå av12:05 Henrik Ingebrigtsen klarte VM-kravet på 5000 meter12:03 Gjerningspersoner på frifot etter voldshendelse i Oslo sentrum i natt12:02 Iransk oljetanker i Saudi-Arabia er sluppet fri11:37 Tusenvis demonstrerer i Hongkong mot politiet og omstridt lovforslag11:29 Zidane ønsker Bale vekk så raskt som mulig11:07 Australsk kvinne siktet for å ha halshogget sin egen mor10:46 Ingen pågrepet etter bilran på Minnesund10:30 Aschehoug gikk 40 millioner kroner i underskudd10:27 Norskeid skip til Middelhavet for å redde migranter10:17 To til sykehus etter husbrann i Sandnes10:15 Nytt forskningsprosjekt etter 22. juli: – Fremdeles mange som sliter09:47 Iran: Besetningen på Stena Impero er i god behold09:40 Svømme-VM: 10.-plass for Christiansen på 400 m fri09:27 Opprettholder rødt farenivå på Veslemannen09:25 Minst seks døde i hetebølge i USA09:15 Premier League-sjefen tror VAR vil føre til kontroverser09:15 Rufsete EU-hater klar til å lede britene ut av unionen09:12 Færre på bygda tror på menneskeskapte klimaforandringer: – Det er mistroa til autoriteter08:05 Avsluttet leteaksjon i sjøen ved Bergen uten funn08:05 Ukraina velger ny nasjonalforsamling07:23 To pågrepet i Hongkong etter funn av sprengstoffabrikk07:00 Håndballkomet må vente, ikke med mot Danmark06:00 Kan bli hetebølge i hele Norge05:52 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:17 Ocasio-Cortez langer ut mot Trump05:13 Berusede får de alvorligste skadene på elsparkesykkel04:56 Storbritannia protesterer mot Iran04:17 Tre til sykehus etter bilulykke i Akershus04:00 1.000 brannfolk kjemper mot brann i Portugal03:06 Hetebølge i nordøstlige USA02:22 Arkitekten Cesar Pelli er død02:21 Elvestuen ut mot moralisering i klimakampen01:59 Russisk romkapsel dokket med ISS01:24 Ventura går mot plass på PGA-turen00:38 Brexit-motstandere demonstrerte i London00:30 «Hvaldimir» er ledet tilbake til Hammerfest22:24 Hopp: Norge på tredjeplass i Polen21:54 Ny pilot stoppet etter promillekontroll ved Stavanger Lufthavn20:53 Ødegaard spilte 45 minutter da Real Sociedad tapte for lag fra nivå to20:51 Internasjonal ferd mot ISS på 50-årsdagen for månelandingen20:23 Friidrett: Lillefosse tok gull i U20-EM20:20 Listhaug om Krekar: Vil bli kvitt den mannen så fort som mulig19:48 Hovedmistenkt etter diplomatdrap pågrepet i Irak19:36 Britiske myndigheter frykter terror mot fly fra Egypt19:32 Casper Ruud møter nederlender i Tyskland18:49 Irans vokterråd: Arresten av tankskipet var et svar18:17 Stena Imperos eierselskap i kontakt med besetningen17:57 Dykker funnet død utenfor Dønna i Nordland17:50 To graver åpnet i forsvinningssak i Vatikanet17:14 Mistenkelig gjenstand funnet på Gardermoen var ufarlig16:13 Egyptiske myndigheter vil flytte Tut-ankh-Amon15:55 Wolverhampton slo City på straffer i Shanghai15:47 Jakob Ingebrigtsen slettet 15 år gammel rekord på 5000 meter15:35 Høyre elsker Boris15:35 Én av til nordmenn tror ikke på menneskeskapte klimaendringer15:31 Tenåringen Greenwood sikret seieren for United mot Inter15:11 Trump ringte Löfven om A$AP Rocky – Löfven vil ikke gripe inn14:59 «Død» isbre får minnesten14:47 Politiet: – Ikke greit å filme skadde personer14:35 Over 22.000 demonstrerte i Moskva med krav om frie lokalvalg14:15 Fritidsbåt gikk på grunn i Møre og Romsdal14:07 Tusenvis demonstrerer i Hongkong til støtte for politiet13:49 Neste uke er det meldt over 30 grader i sør – i nord snur godværet13:31 Politiet i Hongkong sier de har avslørt sprengstoffabrikk13:17 50 døde grindhvaler oppdaget av turister på Island12:43 United avslo Inter-bud på Lukaku12:39 To flyplasser stengt på Sicilia etter vulkanutbrudd12:21 Dansk professor vil bygge mur rundt Europa: – Neppe realistisk12:17 Tyskland og Frankrike krever løslatelse av svenskeid tankskip12:12 Luftangrep mot Jemens opprørskontrollerte hovedstad11:49 Over 150 døde i monsunflommer i Sør-Asia11:45 10 omkom i eksplosjon på kinesisk gassanlegg11:21 Ytre høyre-demonstrasjon etter politikerdrap i Tyskland11:02 Liverpool tapte for Borussia Dortmund i Indiana10:36 Britiske myndigheter advarer mot seiling i Hormuzstredet10:00 Stor fornyelse i ukrainsk politikk ventet i valget på nasjonalforsamling09:42 NVE opprettholder rødt farenivå på Veslemannen09:37 Zlatan avgjorde med hat trick i lokalderbyet i Los Angeles09:27 To personer funnet døde i Sverige09:27 Tyrkisk bankmann løslatt fra fengsel i USA
Siste nytt
16:44SportKaroline Bjerkeli Grøvdal med personlig rekord16:31SportFilip Ingebrigtsen satte norsk rekord på én engelsk mil16:22SportKane senket Juventus med skudd fra midtbanen16:13NorgeNødetatene leter etter paraglider15:17SportPunktering ødela for Oliver Solberg i USA14:54NorgeKø og forsinkelser på E1814:50VerdenJapans statsminister ligger an til å få flertall i overhuset14:47SportKontroversielt kinesisk gull på 400 m fri i svømme-VM14:26NorgeBle frastjålet penger under minibankuttak14:18SportBriten Peaty med verdensrekord på 100 m bryst13:41Verden– Vi må fjerne immuniteten til de folkevalgte, sier Ukrainas president13:26NorgeTV 2: Krekar betalte «martyrpenger»13:14VerdenEgypt kritiserer at flere flyselskaper stanser Kairo-flygninger12:52NorgeVærlykken snur seg – nå kommer sommeren tilbake til Sør-Norge12:47NorgeVinstra-dømtes foreldre: Har opplevd trakassering12:44SportDe Gea enig om superkontrakt med United12:36VerdenMinst ni drept i angrep mot politi i Pakistan12:28NorgeTrønderenergi har anmeldt vindkraftaksjonist12:22VerdenDen britiske finansministeren sier han vil gå av12:05SportHenrik Ingebrigtsen klarte VM-kravet på 5000 meter12:03NorgeGjerningspersoner på frifot etter voldshendelse i Oslo sentrum i natt12:02VerdenIransk oljetanker i Saudi-Arabia er sluppet fri11:37VerdenTusenvis demonstrerer i Hongkong mot politiet og omstridt lovforslag11:29SportZidane ønsker Bale vekk så raskt som mulig11:07VerdenAustralsk kvinne siktet for å ha halshogget sin egen mor10:46NorgeIngen pågrepet etter bilran på Minnesund10:30NorgeAschehoug gikk 40 millioner kroner i underskudd10:27VerdenNorskeid skip til Middelhavet for å redde migranter10:17NorgeTo til sykehus etter husbrann i Sandnes10:15NorgeNytt forskningsprosjekt etter 22. juli: – Fremdeles mange som sliter09:47VerdenIran: Besetningen på Stena Impero er i god behold09:40SportSvømme-VM: 10.-plass for Christiansen på 400 m fri09:27NorgeOpprettholder rødt farenivå på Veslemannen09:25VerdenMinst seks døde i hetebølge i USA09:15SportPremier League-sjefen tror VAR vil føre til kontroverser09:15VerdenRufsete EU-hater klar til å lede britene ut av unionen09:12PolitikkFærre på bygda tror på menneskeskapte klimaforandringer: – Det er mistroa til autoriteter08:05NorgeAvsluttet leteaksjon i sjøen ved Bergen uten funn08:05VerdenUkraina velger ny nasjonalforsamling07:23VerdenTo pågrepet i Hongkong etter funn av sprengstoffabrikk07:00SportHåndballkomet må vente, ikke med mot Danmark06:00NorgeKan bli hetebølge i hele Norge05:52NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:17VerdenOcasio-Cortez langer ut mot Trump05:13NorgeBerusede får de alvorligste skadene på elsparkesykkel04:56VerdenStorbritannia protesterer mot Iran04:17NorgeTre til sykehus etter bilulykke i Akershus04:00Verden1.000 brannfolk kjemper mot brann i Portugal03:06VerdenHetebølge i nordøstlige USA02:22VerdenArkitekten Cesar Pelli er død02:21NorgeElvestuen ut mot moralisering i klimakampen01:59VerdenRussisk romkapsel dokket med ISS01:24SportVentura går mot plass på PGA-turen00:38VerdenBrexit-motstandere demonstrerte i London00:30Norge«Hvaldimir» er ledet tilbake til Hammerfest22:24SportHopp: Norge på tredjeplass i Polen21:54NorgeNy pilot stoppet etter promillekontroll ved Stavanger Lufthavn20:53SportØdegaard spilte 45 minutter da Real Sociedad tapte for lag fra nivå to20:51VerdenInternasjonal ferd mot ISS på 50-årsdagen for månelandingen20:23SportFriidrett: Lillefosse tok gull i U20-EM20:20PolitikkListhaug om Krekar: Vil bli kvitt den mannen så fort som mulig19:48VerdenHovedmistenkt etter diplomatdrap pågrepet i Irak19:36VerdenBritiske myndigheter frykter terror mot fly fra Egypt19:32SportCasper Ruud møter nederlender i Tyskland18:49VerdenIrans vokterråd: Arresten av tankskipet var et svar18:17VerdenStena Imperos eierselskap i kontakt med besetningen17:57NorgeDykker funnet død utenfor Dønna i Nordland17:50VerdenTo graver åpnet i forsvinningssak i Vatikanet17:14NorgeMistenkelig gjenstand funnet på Gardermoen var ufarlig16:13VerdenEgyptiske myndigheter vil flytte Tut-ankh-Amon15:55SportWolverhampton slo City på straffer i Shanghai15:47SportJakob Ingebrigtsen slettet 15 år gammel rekord på 5000 meter15:35PolitikkHøyre elsker Boris15:35NorgeÉn av til nordmenn tror ikke på menneskeskapte klimaendringer15:31SportTenåringen Greenwood sikret seieren for United mot Inter15:11KulturTrump ringte Löfven om A$AP Rocky – Löfven vil ikke gripe inn14:59Verden«Død» isbre får minnesten14:47NorgePolitiet: – Ikke greit å filme skadde personer14:35VerdenOver 22.000 demonstrerte i Moskva med krav om frie lokalvalg14:15NorgeFritidsbåt gikk på grunn i Møre og Romsdal14:07VerdenTusenvis demonstrerer i Hongkong til støtte for politiet13:49NorgeNeste uke er det meldt over 30 grader i sør – i nord snur godværet13:31VerdenPolitiet i Hongkong sier de har avslørt sprengstoffabrikk13:17Verden50 døde grindhvaler oppdaget av turister på Island12:43SportUnited avslo Inter-bud på Lukaku12:39VerdenTo flyplasser stengt på Sicilia etter vulkanutbrudd12:21NorgeDansk professor vil bygge mur rundt Europa: – Neppe realistisk12:17VerdenTyskland og Frankrike krever løslatelse av svenskeid tankskip12:12VerdenLuftangrep mot Jemens opprørskontrollerte hovedstad11:49VerdenOver 150 døde i monsunflommer i Sør-Asia11:45Verden10 omkom i eksplosjon på kinesisk gassanlegg11:21VerdenYtre høyre-demonstrasjon etter politikerdrap i Tyskland11:02SportLiverpool tapte for Borussia Dortmund i Indiana10:36VerdenBritiske myndigheter advarer mot seiling i Hormuzstredet10:00VerdenStor fornyelse i ukrainsk politikk ventet i valget på nasjonalforsamling09:42NorgeNVE opprettholder rødt farenivå på Veslemannen09:37SportZlatan avgjorde med hat trick i lokalderbyet i Los Angeles09:27VerdenTo personer funnet døde i Sverige09:27VerdenTyrkisk bankmann løslatt fra fengsel i USA
Populært