Meny

– Politikerne snakker mye om hvordan nye bygg kan bli tettere, men hva med de 1,5 millioner husene som lekker energi?

<p>RAMPESTREKER: Lars Gaustad ble sett på som en ordentlig gutt, men var også med på å sprenge postkasser i nabolaget.</p>
RAMPESTREKER: Lars Gaustad ble sett på som en ordentlig gutt, men var også med på å sprenge postkasser i nabolaget. Foto: Eivind Yggeseth

Han var kaptein på fotballaget og sersjant i militæret. For Circle K ledet Lars Gaustad drivstoffresultatet til en økning på flere hundre millioner kroner i Europa. Nå er han ny leder i Glava.

Han svinger sin Tesla Model X inn mot byggeplassen. Parkeringen er trygg og sikker. Dressen sitter som den skal og skjegget i ansiktet er moderne. En hånd strekkes imøtekommende ut.

– Lars Gaustad.

Lars Gaustad

  • Alder: 48
  • Sivilstatus: Gift, to barn
  • Stilling: Administrerende direktør i Glava og Saint-Gobain Byggevarer
  • Aktuell: Tok formelt over som adm.dir. i forrige uke
  • Bakgrunn: Masterutdanning fra NHH. Ulike lederroller i Statoil og Circle K

Tittelen er administrerende direktør. Selskapet heter Glava. Han startet 1. mai og skal føre videre et norsk industrieventyr som i fjor omsatte for 2,5 milliarder kroner. Resultatet endte på rundt 200 millioner kroner.

– Det er gjort en solid og fornuftig jobb som vi kan bygge videre på. Grunnmuren er der. Nå er det min oppgave å se på mulighetene fremover.

Historien starter i 1935. Den norske industrieieren Jens Bull fikk tilbud om å

starte lisensproduksjon av isolasjonsprodukter av glassfiber i Norge. I Askim ble det bygget fabrikk, i Oslo opprettet et salgsselskap. Arnfinn Anfinnsen og Birger Natvig kom inn som eiere for bedriften som sakte, men sikkert vokste seg større. Da landet skulle gjenreises etter 2. verdenskrig ble det virkelig fart i produksjonen. Isolasjonsmaterialene revolusjonerte måten å bygge boliger på i Norge.

Les også : Mange mangler HMS-kort i byggebransjen

– Politikere snakker mye om nye bygg, men hva med de gamle?

Nå er det en barnehage som skal bygges på Skullerud i Oslo. Glava-rullene ligger klare. Gaustad viser at opplæringen den første måneden har båret frukter når han forklarer hvorfor tallet 34 pryder rullen foran oss.

Det er isolasjonsverdien. Jo lavere tall, jo bedre isolasjon. Konkurrentene bruker 37, smiler han.

Planen var egentlig at Gaustad formelt skulle overta styringen i august, men allerede i forrige uke fikk han tittelen administrerende direktør. Hans forgjenger Jon Karlsen er ansatt i selskapet frem til slutten av august.

– Når du først begynner, da begynner du ordentlig. Da var det greit å gjøre det sånn. Jon er tilgjengelig hvis jeg har noen spørsmål.

– Hva er ambisjonen din for Glava?

– Det er for tidlig for meg å komme med en ny plan og strategi. Vi skal vokse oss større og sterkere med å finne nye løsninger for isolasjon.

– Som for eksempel?

– Glava har tradisjonelt produsert isolasjon for vegg, men har i senere tid også begynt med tak. Jeg ser også et stort potensial i etterisolering av eksisterende bygg. Et nytt elementsystem som lanseres i disse dager vil gjøre det mye enklere, svarer han.

Politikerne snakker mye om hvordan nye bygg kan bli tettere, men hva med de 1,5 millioner husene som allerede står der og lekker energi? Det er nok mer sexy å snakke om de nye, fancy byggene.

Les også: Syv råd for å lykkes som leder

Tror ikke det vil bli forandringer

For Glava ble det nye tider høsten 2017. Familiene Anfinnsen og Natvig solgte alle aksjene sine til det franske konsernet Saint-Gobain. Dagens Næringsliv har regnet seg frem til en mulig salgssum på to milliarder kroner.

PÅ BYGGEPLASSEN: Skullerudbakken barnehage skal åpne i løpet av 2019. Lars Gaustad kan fortelle om isolasjonen som skal brukes. Foto: Eivind Yggeseth
PÅ BYGGEPLASSEN: Skullerudbakken barnehage skal åpne i løpet av 2019. Lars Gaustad kan fortelle om isolasjonen som skal brukes. Foto: Eivind Yggeseth

– Vi har en eier med kapital som er villig til å bruke den. Nå ser vi på muligheten for å vokse gjennom oppkjøp. Det er ikke mange produsenter igjen i Norge, men likevel noen spennende alternativer.

Det lokale eierskapet er borte. Statuen av Per Anfinnsen på en Glava-rull i Askim sentrum forteller en lykkelig historie, men nå også en historie med et avsluttet eierskapskapittel.

– Vil forankringen lokalt forvitres med utenlandsk eierskap?

Saint-Gobain må vise seg som en langsiktig eier som fortsetter å investere og som vil det beste for bedriften. Da tror jeg ikke det blir noen stor forskjell.

Formelt blir Lars Gaustad administrerende direktør i Glava og Saint-Gobain Byggevarer, som i praksis betyr at han får totalansvaret for både Glava, Weber og Gyproc i Norge. Isolasjonen produseres i Askim og Stjørdal, mørtel i Trondheim og Ski, gips i Fredrikstad, og skumplast i Spydeberg. Gaustad bedyrer at dette kapittelet ikke ender med flytting utenlands.

– Nei, det har ikke vært et tema. Vi snakker i stedet om betydelige investeringer i oppgraderinger av produksjonsanleggene i Askim og Stjørdal.

– Hvor mye?

– Det kan jeg ikke si, men det er betydelig.

Les også : Dette er yrkesgruppen med mest sykefravær

Kjøpte elbil mens han solgte drivstoff til bedriftsmarkedet

Han er kjent med oppkjøp fra utlandet med sin fortid i Statoil og Circle K. Først som internkonsulent og deretter som markedsstrateg innen drivstoff. Fra 2007 ble han kommersielt ansvarlig for drivstoff i Europa.

– Vi fikk sving på det, sier han litt nøkternt.

Statoils markedsandel økte. Resultatene på drivstoff ble bedret med flere hundre millioner kroner.

Fem spørsmål

Stortingets talerstol blir din. Hva tar du opp?

Jeg ville argumentert for nærings- og teknologinøytrale tiltak for å få ned CO2-utslippene. Vi kan ikke gi etter for særinteresser, men la bedriftene finne de gode løsningene. Politikere har en tendens til å finne noen hjertebarn og velge seg en spesiell teknologi de liker. Et eksempel er diskusjonen om å skape en hydrogeninfrastruktur. Det har jeg ingen tro på.

Hva bør Norge bruke mindre penger på?

Subsidiere ulønnsomme etablerte næringer generelt, og jordbruket spesielt. Det er helt hinsides hvordan landbruket blir subsidiert. For forbrukerne betyr det dyrere mat og dårligere utvalg.

Hva er din dårligste investering?

Det er en investering jeg ikke gjorde selv. I konfirmasjonsgave fikk jeg aksjer i Fokus Bank som ble nullet under bankkrisen. Pengene forsvant. Det var ikke snakk om så fryktelig mye, men kjipt nok fordi det skjedde da jeg skulle begynne å studere.

Hvilken bok vil du lese om igjen?

«Balansekunst» av Rohinton Mistry. Boken beskriver India på en utrolig levende måte. Den gir tanker og refleksjoner om et samfunn som er klassedelt, med lite mobilitet mellom klassene. Jeg følte nesten jeg hadde vært i India etterpå. Det er en fantastisk bok jeg gjerne leser om igjen.

Hvor går drømmereisen?

Norge er det mest perfekte landet å reise i. Jeg har vært i Lofoten to ganger og reiser gjerne tilbake. Tidligere har jeg vært der om sommeren, men kan tenke meg å reise dit på vinterstid. Jeg har vært mange steder i verden og sett flott natur, men ingenting kan måle seg med Lofoten.

– Vi innførte miles-produktet og premiumprodukter. Vi gjorde prissettingen av drivstoff mer sofistikert ved å gå over fra Excel-ark til mer automatisert robot-tankegang.

Suksessen sendte han videre opp i ledelsessystemet. Da bensinstasjonene ble skilt ut fra Statoil i selskapet Statoil Fuel & Retail fikk han plass i konsernledelsen, og var med på børsnoteringen i 2010. To år etter noteringen ble selskapet kjøpt opp av kanadiske Couche-Tard og bensinstasjonene i Norge endret etter hvert navn til Circle K. Miles-produktet og den gjenkjennelige dråpen overlevde overgangen til nye eiere.

– Nå lanseres miles i Nord-Amerika. Jeg har satt mine spor. Det synes jeg er kult.

Han har brukt syv år av sine yrkesaktive liv på drivstoff. Den siste tiden i Circle K jobbet han med salg til bedriftsmarkedet. Det var en tid da elbilen var på vei for fullt. Diskusjonene gikk hyppig. Nye strategier måtte legges for å håndtere nyvinningen. Det var da Gaustad gikk til innkjøp av sin Tesla.

– Noen hvisket meg i øret at det var en kontroversiell avgjørelse, men for meg var den en mulighet til å få praktiske erfaringer med et tema vi hadde høyt på agendaen i selskapet. Jeg kjøpte den som min primære bil. Det tror jeg ikke mange andre gjorde den gangen, sier Gaustad.

Med de statlige incentivene var det jo en no-brainer rent privatøkonomisk å kjøpe en elbil. Jeg må innrømme at det ikke var miljøtanken som var mest fremtredende.

Les også: Stabilt for kystvaktskip med slagside

Ble leder som 19-åring

Én tanke har Gaustad hatt lenge, og det er tanken om seg selv som leder. I ungdommen var han kaptein på fotballaget. Som 19-åring fikk han tre vinkler på skuldrene i militæret.

– Jeg følte jeg fikset de oppgavene ganske bra. For meg er det naturlig å ta en lederrolle. Da ble det også naturlig å forfølge en lederkarriere.

– Hva slags leder er du?

Gaustad lener seg litt tilbake. Øynene forteller om et hode som tenker hardt.

– Det er et stort spørsmål.

– Hvordan fikk du de menige soldatene til å yte det de kunne?

– Jeg tror jeg ble oppfattet som tydelig og rettferdig. Jeg fikk respekt. Når du får vinklene på skuldrene som 19-åring kan det gjøre noe med deg, men jeg følte jeg håndterte det bra.

På befalskolen lå han på observasjonspost og skulle rapportere hva han så. Med minimalt med søvn de foregående døgnene ble det en interessant rapportering. Gaustad så en tanks. Men den hadde aldri eksistert.

– Vi så mye rart som egentlig ikke var der. Det var lærerikt å se hva utmattelse kan gjøre med kroppen.

Sprengte postkasser, men fikk aldri skylden

Året som sersjant gjennomførte han som nestkommanderende i en infanteritropp i Steinkjer. Han hadde fått seg kjæreste som bodde i Heimdal, stedet der han vokste opp. Stedet der han og vennegjengen laget bomber av fyrverkeri og sprengte postkasser.

– Det er ikke akkurat noe jeg vil anbefale. Det er jo direkte farlig, men heldigvis gikk det bra.

Den skoleflinke gutten fikk aldri svi for ugagn. Ingen trodde den unge Gaustad kunne gjøre noe galt.

– Jeg fikk aldri skylden. Foreldrene i området oppfattet meg som veldig ordentlig.

Han vokste opp som yngst i søskenflokken, med 12 år opp til storesøster og ni år opp til storebror. De hadde sine fighter, men det var liten vits å yppe til slåsskamp.

– Vi har et godt forhold alle tre. Jeg husker søster som tidvis litt reservemor. Broren min bor også på Østlandet nå, så vi har jevnlig kontakt. Vi jakter ofte på rype og skogsfugl på høsten.

– Treffer du?

Vi spøker alltid om hvem som skyter best. Vi klarer i hvert fall å skaffe mat til middagsbordet.

Han vokste opp med jakt. Den første rypa skjøt han som 14-åring. Det var den tiden du kunne ha en utkastemaskin med lærduer på hyttetomta og øve på å skyte. Nå er det sønnen som er blitt 14 år. I tillegg har han en datter på 16.

– I fjor sommer så jeg på minsten som en liten gutt. Nå er han høyere enn meg og bruker større sko.

– Hvordan er det?

– Det går helt fint. Han løper ikke fra meg ennå. Sånn skal jeg prøve å holde det en stund til.

Les også : Fikk kjempekontrakt av Equinor

– Fint å slippe å snu opp ned på alt

På byggeplassen begynner barnehagen å ta form. Skulleruds oppvoksende generasjon får moderne lokaler å boltre seg i, med Glava isolasjon i veggene.

– Hvorfor kom du til Glava?

– Først tenkte jeg på byggebransjen som er en stor og omfattende bransje. Det skjer mye spennende, men det er også en god del forbedringsmuligheter. Jeg tror det er mulig å være med å bidra for å utvikle bransjen videre, sier Gaustad.

– Når det gjelder Glava spesielt, er det ikke mange bedrifter som har linjen fra a til å. Selskapet kjøper inn råvarene, prosesserer, lagrer, distribuerer og selger. Hele spekteret. Det synes jeg er spennende. Sammenslåingen av Glava, Weber og Gyproc kan gi spennende muligheter både for oss og kundene våre.

– Kjenner du noe frykt når du skal forvalte en suksesshistorie videre?

Nei, jeg kjenner bare positivitet. Jon har gjort en fantastisk jobb før meg. Noen sier det er vanskelig å etterfølge en som har gjort en så god jobb, men det er jo fint å komme inn i et selskap der jeg slipper å snu opp ned på alt.

Han vil bruke tid for å bli kjent med en bransje der han er helt fersk. Forholdet han hadde til Glava fra før var fra byggingen av eget hus i Nittedal for et par år siden.

– Det er utrolig hva du må sette deg inn i for å kjøre et sånt prosjekt selv.

Et stort prosjekt på hjemmebane kan medføre frustrasjon og irritasjon. Noe Gaustad også kjenner på når han tenker på det norske byråkratiet.

– I Norge har vi en tendens til å tenke for mye og gjøre for lite. For meg var oppkjøpet fra Couche-Tard en fin lærdom, med en litt mer nordamerikansk stil. Selv om det kan gå for langt den veien også.

Saken er opprinnelig publisert i Finansavisen 8.juni 2019.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
14:38 Thailands nye regjering tatt i ed14:34 Tyrkia vil ikke la EU-sanksjoner stå i veien for leteboring ved Kypros13:42 Meling hardt ut mot PST etter Krekar-pågripelse13:40 Zabaleta gir seg i England etter sesongen13:39 Molde-back klar for belgisk fotball13:16 Politiet etterforsker dødsfall i Telemark – mann pågrepet13:16 Per-Willy Amundsen sensurert av Facebook13:06 Ektepar dømt for ulovlig bruk av arbeidskraft13:05 Hiv-relaterte dødsfall ned 33 prosent siden 201012:46 Nesebrudd for Stabæk-kaptein Hanche-Olsen12:26 PST ser ingen grunn til å pågripe terrordømte11:45 Politiet etterlyser pårørende etter at eldre kvinne ble funnet i vannet11:31 De grønne i EU-parlamentet vil stemme mot von der Leyen11:29 Gransking av Mattilsynet kan koste 1,1 millioner kroner11:28 Nord-Korea sier amerikansk øvelse i Sør-Korea vil påvirke atomsamtaler11:20 Grindhaug tar ikke Haugesund-avansement på forskudd11:18 Kontantfri danskebåt får kritikk11:15 15-åring avhørt etter knivstikking på Holmlia11:04 Økokrim gir millionbot etter ulovlig lagring av kompost10:52 Giroud forsvarer Koscielny etter at han nektet å være med Arsenal til USA10:38 Tidligere fotballspiller skutt og drept10:25 Oslo-politiet: – Regelmessig funksjonsfeil på tjenestepistolen10:09 Regjeringen vil ha null døde i småbåtulykker, men rører ikke promillegrensen10:05 Von der Leyen lover plan for klimanøytralitet innen 100 dager09:40 India: To døde og over 40 fanget under sammenrast bygning09:37 CAS-medlem råder Messi: – Si unnskyld og unngå straff09:32 Livstid pluss 419 år for Charlottesville-angrepet09:24 PST: Krekar framstilles trolig for fengsling onsdag09:20 Tysk mann uten penger har slått seg ned på Gardermoen09:16 Duterte godkjenner lov mot seksuell trakassering08:36 Tidligere skihopper Bjørn Einar Romøren har blitt kreftsyk08:33 Schibsted-gruppen passerte én milliard i brutto driftsresultat08:29 Solid resultatvekst for Yara08:00 Resultatvekst for Telenor07:56 Dyrebeskyttelsen mener kjøtt slaktet uten bedøvelse må merkes07:50 Offensiv Solskjær vil kjempe seg tilbake til toppen07:42 Vi kan ikke ha en hvit Pocahontas eller Mulan07:26 Arsenal-supportere raser mot «passiv» klubbeier07:05 Kraftig jordskjelv ved Bali07:03 Landslagskaptein om J19-EM: – Satt oss mål om å komme til finalen06:41 Sevilla hentet spiller for 120 millioner kroner – Berge-pris kan skape trøbbel06:38 FN bekymret for USAs restriksjoner på Zarifs visum06:00 Ufrivillig PGA-pause for Hovland06:00 Frp har færrest «rike onkler» i valgkampen05:57 Mann skadd i leilighetsbrann i Notodden05:50 Dette skjer i dag05:32 Dette skjedde i natt05:15 100 år siden stemmerett for alle ble innført05:14 Salvini-alliert avhørt om pengestøtte fra Russland04:46 Mulla Krekar pågrepet i Oslo av PST04:35 Regjeringen: FN-mandat ikke et krav for å delta i koalisjon i Persiabukta04:01 Demonstranter imot teleskop på Hawaii04:01 Rushtidsultimatum fra Frps kandidat i Rogaland03:40 Duterte vil bryte forbindelsene med Island03:33 Vaktordning mot rusforgiftning i fadderukene02:45 313 lik gravd opp av massegrav i Syria02:21 Norsk barnehage kommer dårlig ut i ny forskning02:16 Trump vurderer å sparke handelsminister Ross01:50 Israel fordømmer EU for å prøve å redde Iran-avtalen01:14 Kritisk for skadd syklist i Nordland00:58 Mexico avviser nye amerikanske asyl-restriksjoner00:37 Tre personer pågrepet for drap i Danmark23:32 Alan Turing blir det nye ansiktet på ny 50-pundseddel23:28 Savnet niåring funnet i god behold i Vestfold23:23 CNN: Assange brukte Ecuadors ambassade til å manipulere presidentvalget i USA23:03 CNN: Assange brukte Ecuadors ambassade til å manipulere presidentvalget i USA23:01 Minnestund for Umeå-ofre22:57 Niåring savnet i Re i Vestfold22:18 Republikanere bryter tausheten og kritiserer Trump for Twitter-utfall21:33 Bohinen sikret Stabæk-poeng på overtid21:23 Bjørn skutt i Selbu21:16 Boris Johnson: – Trumps utspill er totalt uakseptabelt20:34 Norge rotet bort seieren i åpningskampen i G19-EM20:24 EUs utenriksministre vil ikke si at Iran har brutt atomavtalen20:15 Trump ber kritikere forlate USA20:05 Hund jaget bjørn ut av hage: – Holder barna trygge20:04 Jeg skal stå imot de som drar rasismekortet19:40 Tekniske problemer stanset Indias månelanding19:39 Hamas-topp fordømmes for oppfordring til drap på jøder19:35 15-åring knivstukket på Holmlia – gjerningsperson tatt19:35 SAS-pilot tatt med promille18:39 Ytterligere tiltak etter mædi-smitte hos sau18:05 Amerikansk bokselegende påkjørt og drept17:55 Van Aert vant dramatisk Tour de France-etappe17:22 Klart for å koble hjerne og datamaskin?17:19 FN: 822 millioner mennesker sulter på grunn av klimaendringer og konflikter17:17 Delvis måneformørkelse synlig fra tirsdag kveld17:14 Iran rasler med at landet kan trappe opp sitt atomprogram16:59 Konfiskerte kampklart missil fra høyreekstremister i Italia16:12 Her reddes de fra «verdens mest håpløse sted»16:11 Ukraina vil tvangskastrere pedofile15:55 Trump vil fjerne adgang til asyl for mellomamerikanere på grensa til Mexico15:52 Gay Pride i dyreriket15:46 15-årig tennissensasjon klatrer 172 plasser etter Wimbledon-eventyr15:45 Bygning ved Nord universitet ble evakuert etter giftig lekkasje15:20 Mann tiltalt for bankbedragerier for over 100 millioner kroner15:12 MC-fører døde i trafikkulykke i Vest-Agder15:02 Stine Hovland klar for AC Milan14:48 Dansk fotballspiller meldte overgang – utsatt for brannstiftelse14:42 Bollestad om AAP: – Noe må vi ofre
Siste nytt
14:38VerdenThailands nye regjering tatt i ed14:34VerdenTyrkia vil ikke la EU-sanksjoner stå i veien for leteboring ved Kypros13:42NorgeMeling hardt ut mot PST etter Krekar-pågripelse13:40SportZabaleta gir seg i England etter sesongen13:39SportMolde-back klar for belgisk fotball13:16NorgePolitiet etterforsker dødsfall i Telemark – mann pågrepet13:16PolitikkPer-Willy Amundsen sensurert av Facebook13:06NorgeEktepar dømt for ulovlig bruk av arbeidskraft13:05NorgeHiv-relaterte dødsfall ned 33 prosent siden 201012:46SportNesebrudd for Stabæk-kaptein Hanche-Olsen12:26NorgePST ser ingen grunn til å pågripe terrordømte11:45NorgePolitiet etterlyser pårørende etter at eldre kvinne ble funnet i vannet11:31VerdenDe grønne i EU-parlamentet vil stemme mot von der Leyen11:29NorgeGransking av Mattilsynet kan koste 1,1 millioner kroner11:28VerdenNord-Korea sier amerikansk øvelse i Sør-Korea vil påvirke atomsamtaler11:20SportGrindhaug tar ikke Haugesund-avansement på forskudd11:18PengerKontantfri danskebåt får kritikk11:15Norge15-åring avhørt etter knivstikking på Holmlia11:04NorgeØkokrim gir millionbot etter ulovlig lagring av kompost10:52SportGiroud forsvarer Koscielny etter at han nektet å være med Arsenal til USA10:38SportTidligere fotballspiller skutt og drept10:25NorgeOslo-politiet: – Regelmessig funksjonsfeil på tjenestepistolen10:09MotorRegjeringen vil ha null døde i småbåtulykker, men rører ikke promillegrensen10:05PolitikkVon der Leyen lover plan for klimanøytralitet innen 100 dager09:40VerdenIndia: To døde og over 40 fanget under sammenrast bygning09:37SportCAS-medlem råder Messi: – Si unnskyld og unngå straff09:32VerdenLivstid pluss 419 år for Charlottesville-angrepet09:24NorgePST: Krekar framstilles trolig for fengsling onsdag09:20ReiseTysk mann uten penger har slått seg ned på Gardermoen09:16VerdenDuterte godkjenner lov mot seksuell trakassering08:36Helse og livsstilTidligere skihopper Bjørn Einar Romøren har blitt kreftsyk08:33NorgeSchibsted-gruppen passerte én milliard i brutto driftsresultat08:29NorgeSolid resultatvekst for Yara08:00NorgeResultatvekst for Telenor07:56NorgeDyrebeskyttelsen mener kjøtt slaktet uten bedøvelse må merkes07:50SportOffensiv Solskjær vil kjempe seg tilbake til toppen07:42StemmerVi kan ikke ha en hvit Pocahontas eller Mulan07:26SportArsenal-supportere raser mot «passiv» klubbeier07:05VerdenKraftig jordskjelv ved Bali07:03SportLandslagskaptein om J19-EM: – Satt oss mål om å komme til finalen06:41SportSevilla hentet spiller for 120 millioner kroner – Berge-pris kan skape trøbbel06:38VerdenFN bekymret for USAs restriksjoner på Zarifs visum06:00SportUfrivillig PGA-pause for Hovland06:00NorgeFrp har færrest «rike onkler» i valgkampen05:57NorgeMann skadd i leilighetsbrann i Notodden05:50NorgeDette skjer i dag05:32NorgeDette skjedde i natt05:15Norge100 år siden stemmerett for alle ble innført05:14VerdenSalvini-alliert avhørt om pengestøtte fra Russland04:46NorgeMulla Krekar pågrepet i Oslo av PST04:35NorgeRegjeringen: FN-mandat ikke et krav for å delta i koalisjon i Persiabukta04:01VerdenDemonstranter imot teleskop på Hawaii04:01NorgeRushtidsultimatum fra Frps kandidat i Rogaland03:40VerdenDuterte vil bryte forbindelsene med Island03:33NorgeVaktordning mot rusforgiftning i fadderukene02:45Verden313 lik gravd opp av massegrav i Syria02:21NorgeNorsk barnehage kommer dårlig ut i ny forskning02:16VerdenTrump vurderer å sparke handelsminister Ross01:50VerdenIsrael fordømmer EU for å prøve å redde Iran-avtalen01:14NorgeKritisk for skadd syklist i Nordland00:58VerdenMexico avviser nye amerikanske asyl-restriksjoner00:37VerdenTre personer pågrepet for drap i Danmark23:32VerdenAlan Turing blir det nye ansiktet på ny 50-pundseddel23:28NorgeSavnet niåring funnet i god behold i Vestfold23:23VerdenCNN: Assange brukte Ecuadors ambassade til å manipulere presidentvalget i USA23:03VerdenCNN: Assange brukte Ecuadors ambassade til å manipulere presidentvalget i USA23:01VerdenMinnestund for Umeå-ofre22:57NorgeNiåring savnet i Re i Vestfold22:18VerdenRepublikanere bryter tausheten og kritiserer Trump for Twitter-utfall21:33SportBohinen sikret Stabæk-poeng på overtid21:23NorgeBjørn skutt i Selbu21:16VerdenBoris Johnson: – Trumps utspill er totalt uakseptabelt20:34SportNorge rotet bort seieren i åpningskampen i G19-EM20:24VerdenEUs utenriksministre vil ikke si at Iran har brutt atomavtalen20:15VerdenTrump ber kritikere forlate USA20:05VerdenHund jaget bjørn ut av hage: – Holder barna trygge20:04NorgeJeg skal stå imot de som drar rasismekortet19:40VerdenTekniske problemer stanset Indias månelanding19:39VerdenHamas-topp fordømmes for oppfordring til drap på jøder19:35Norge15-åring knivstukket på Holmlia – gjerningsperson tatt19:35NorgeSAS-pilot tatt med promille18:39NorgeYtterligere tiltak etter mædi-smitte hos sau18:05SportAmerikansk bokselegende påkjørt og drept17:55SportVan Aert vant dramatisk Tour de France-etappe17:22Helse og livsstilKlart for å koble hjerne og datamaskin?17:19VerdenFN: 822 millioner mennesker sulter på grunn av klimaendringer og konflikter17:17NorgeDelvis måneformørkelse synlig fra tirsdag kveld17:14VerdenIran rasler med at landet kan trappe opp sitt atomprogram16:59VerdenKonfiskerte kampklart missil fra høyreekstremister i Italia16:12VerdenHer reddes de fra «verdens mest håpløse sted»16:11VerdenUkraina vil tvangskastrere pedofile15:55VerdenTrump vil fjerne adgang til asyl for mellomamerikanere på grensa til Mexico15:52VerdenGay Pride i dyreriket15:46Sport15-årig tennissensasjon klatrer 172 plasser etter Wimbledon-eventyr15:45NorgeBygning ved Nord universitet ble evakuert etter giftig lekkasje15:20NorgeMann tiltalt for bankbedragerier for over 100 millioner kroner15:12NorgeMC-fører døde i trafikkulykke i Vest-Agder15:02SportStine Hovland klar for AC Milan14:48SportDansk fotballspiller meldte overgang – utsatt for brannstiftelse14:42PolitikkBollestad om AAP: – Noe må vi ofre
Populært