– Politikerne snakker mye om hvordan nye bygg kan bli tettere, men hva med de 1,5 millioner husene som lekker energi?

<p>RAMPESTREKER: Lars Gaustad ble sett på som en ordentlig gutt, men var også med på å sprenge postkasser i nabolaget.</p>
RAMPESTREKER: Lars Gaustad ble sett på som en ordentlig gutt, men var også med på å sprenge postkasser i nabolaget. Foto: Eivind Yggeseth

Han var kaptein på fotballaget og sersjant i militæret. For Circle K ledet Lars Gaustad drivstoffresultatet til en økning på flere hundre millioner kroner i Europa. Nå er han ny leder i Glava.

Han svinger sin Tesla Model X inn mot byggeplassen. Parkeringen er trygg og sikker. Dressen sitter som den skal og skjegget i ansiktet er moderne. En hånd strekkes imøtekommende ut.

– Lars Gaustad.

Lars Gaustad

  • Alder: 48
  • Sivilstatus: Gift, to barn
  • Stilling: Administrerende direktør i Glava og Saint-Gobain Byggevarer
  • Aktuell: Tok formelt over som adm.dir. i forrige uke
  • Bakgrunn: Masterutdanning fra NHH. Ulike lederroller i Statoil og Circle K

Tittelen er administrerende direktør. Selskapet heter Glava. Han startet 1. mai og skal føre videre et norsk industrieventyr som i fjor omsatte for 2,5 milliarder kroner. Resultatet endte på rundt 200 millioner kroner.

– Det er gjort en solid og fornuftig jobb som vi kan bygge videre på. Grunnmuren er der. Nå er det min oppgave å se på mulighetene fremover.

Historien starter i 1935. Den norske industrieieren Jens Bull fikk tilbud om å

starte lisensproduksjon av isolasjonsprodukter av glassfiber i Norge. I Askim ble det bygget fabrikk, i Oslo opprettet et salgsselskap. Arnfinn Anfinnsen og Birger Natvig kom inn som eiere for bedriften som sakte, men sikkert vokste seg større. Da landet skulle gjenreises etter 2. verdenskrig ble det virkelig fart i produksjonen. Isolasjonsmaterialene revolusjonerte måten å bygge boliger på i Norge.

Les også : Mange mangler HMS-kort i byggebransjen

– Politikere snakker mye om nye bygg, men hva med de gamle?

Nå er det en barnehage som skal bygges på Skullerud i Oslo. Glava-rullene ligger klare. Gaustad viser at opplæringen den første måneden har båret frukter når han forklarer hvorfor tallet 34 pryder rullen foran oss.

Det er isolasjonsverdien. Jo lavere tall, jo bedre isolasjon. Konkurrentene bruker 37, smiler han.

Planen var egentlig at Gaustad formelt skulle overta styringen i august, men allerede i forrige uke fikk han tittelen administrerende direktør. Hans forgjenger Jon Karlsen er ansatt i selskapet frem til slutten av august.

– Når du først begynner, da begynner du ordentlig. Da var det greit å gjøre det sånn. Jon er tilgjengelig hvis jeg har noen spørsmål.

– Hva er ambisjonen din for Glava?

– Det er for tidlig for meg å komme med en ny plan og strategi. Vi skal vokse oss større og sterkere med å finne nye løsninger for isolasjon.

– Som for eksempel?

– Glava har tradisjonelt produsert isolasjon for vegg, men har i senere tid også begynt med tak. Jeg ser også et stort potensial i etterisolering av eksisterende bygg. Et nytt elementsystem som lanseres i disse dager vil gjøre det mye enklere, svarer han.

Politikerne snakker mye om hvordan nye bygg kan bli tettere, men hva med de 1,5 millioner husene som allerede står der og lekker energi? Det er nok mer sexy å snakke om de nye, fancy byggene.

Les også: Syv råd for å lykkes som leder

Tror ikke det vil bli forandringer

For Glava ble det nye tider høsten 2017. Familiene Anfinnsen og Natvig solgte alle aksjene sine til det franske konsernet Saint-Gobain. Dagens Næringsliv har regnet seg frem til en mulig salgssum på to milliarder kroner.

PÅ BYGGEPLASSEN: Skullerudbakken barnehage skal åpne i løpet av 2019. Lars Gaustad kan fortelle om isolasjonen som skal brukes. Foto: Eivind Yggeseth
PÅ BYGGEPLASSEN: Skullerudbakken barnehage skal åpne i løpet av 2019. Lars Gaustad kan fortelle om isolasjonen som skal brukes. Foto: Eivind Yggeseth

– Vi har en eier med kapital som er villig til å bruke den. Nå ser vi på muligheten for å vokse gjennom oppkjøp. Det er ikke mange produsenter igjen i Norge, men likevel noen spennende alternativer.

Det lokale eierskapet er borte. Statuen av Per Anfinnsen på en Glava-rull i Askim sentrum forteller en lykkelig historie, men nå også en historie med et avsluttet eierskapskapittel.

– Vil forankringen lokalt forvitres med utenlandsk eierskap?

Saint-Gobain må vise seg som en langsiktig eier som fortsetter å investere og som vil det beste for bedriften. Da tror jeg ikke det blir noen stor forskjell.

Formelt blir Lars Gaustad administrerende direktør i Glava og Saint-Gobain Byggevarer, som i praksis betyr at han får totalansvaret for både Glava, Weber og Gyproc i Norge. Isolasjonen produseres i Askim og Stjørdal, mørtel i Trondheim og Ski, gips i Fredrikstad, og skumplast i Spydeberg. Gaustad bedyrer at dette kapittelet ikke ender med flytting utenlands.

– Nei, det har ikke vært et tema. Vi snakker i stedet om betydelige investeringer i oppgraderinger av produksjonsanleggene i Askim og Stjørdal.

– Hvor mye?

– Det kan jeg ikke si, men det er betydelig.

Les også : Dette er yrkesgruppen med mest sykefravær

Kjøpte elbil mens han solgte drivstoff til bedriftsmarkedet

Han er kjent med oppkjøp fra utlandet med sin fortid i Statoil og Circle K. Først som internkonsulent og deretter som markedsstrateg innen drivstoff. Fra 2007 ble han kommersielt ansvarlig for drivstoff i Europa.

– Vi fikk sving på det, sier han litt nøkternt.

Statoils markedsandel økte. Resultatene på drivstoff ble bedret med flere hundre millioner kroner.

Fem spørsmål

Stortingets talerstol blir din. Hva tar du opp?

Jeg ville argumentert for nærings- og teknologinøytrale tiltak for å få ned CO2-utslippene. Vi kan ikke gi etter for særinteresser, men la bedriftene finne de gode løsningene. Politikere har en tendens til å finne noen hjertebarn og velge seg en spesiell teknologi de liker. Et eksempel er diskusjonen om å skape en hydrogeninfrastruktur. Det har jeg ingen tro på.

Hva bør Norge bruke mindre penger på?

Subsidiere ulønnsomme etablerte næringer generelt, og jordbruket spesielt. Det er helt hinsides hvordan landbruket blir subsidiert. For forbrukerne betyr det dyrere mat og dårligere utvalg.

Hva er din dårligste investering?

Det er en investering jeg ikke gjorde selv. I konfirmasjonsgave fikk jeg aksjer i Fokus Bank som ble nullet under bankkrisen. Pengene forsvant. Det var ikke snakk om så fryktelig mye, men kjipt nok fordi det skjedde da jeg skulle begynne å studere.

Hvilken bok vil du lese om igjen?

«Balansekunst» av Rohinton Mistry. Boken beskriver India på en utrolig levende måte. Den gir tanker og refleksjoner om et samfunn som er klassedelt, med lite mobilitet mellom klassene. Jeg følte nesten jeg hadde vært i India etterpå. Det er en fantastisk bok jeg gjerne leser om igjen.

Hvor går drømmereisen?

Norge er det mest perfekte landet å reise i. Jeg har vært i Lofoten to ganger og reiser gjerne tilbake. Tidligere har jeg vært der om sommeren, men kan tenke meg å reise dit på vinterstid. Jeg har vært mange steder i verden og sett flott natur, men ingenting kan måle seg med Lofoten.

– Vi innførte miles-produktet og premiumprodukter. Vi gjorde prissettingen av drivstoff mer sofistikert ved å gå over fra Excel-ark til mer automatisert robot-tankegang.

Suksessen sendte han videre opp i ledelsessystemet. Da bensinstasjonene ble skilt ut fra Statoil i selskapet Statoil Fuel & Retail fikk han plass i konsernledelsen, og var med på børsnoteringen i 2010. To år etter noteringen ble selskapet kjøpt opp av kanadiske Couche-Tard og bensinstasjonene i Norge endret etter hvert navn til Circle K. Miles-produktet og den gjenkjennelige dråpen overlevde overgangen til nye eiere.

– Nå lanseres miles i Nord-Amerika. Jeg har satt mine spor. Det synes jeg er kult.

Han har brukt syv år av sine yrkesaktive liv på drivstoff. Den siste tiden i Circle K jobbet han med salg til bedriftsmarkedet. Det var en tid da elbilen var på vei for fullt. Diskusjonene gikk hyppig. Nye strategier måtte legges for å håndtere nyvinningen. Det var da Gaustad gikk til innkjøp av sin Tesla.

– Noen hvisket meg i øret at det var en kontroversiell avgjørelse, men for meg var den en mulighet til å få praktiske erfaringer med et tema vi hadde høyt på agendaen i selskapet. Jeg kjøpte den som min primære bil. Det tror jeg ikke mange andre gjorde den gangen, sier Gaustad.

Med de statlige incentivene var det jo en no-brainer rent privatøkonomisk å kjøpe en elbil. Jeg må innrømme at det ikke var miljøtanken som var mest fremtredende.

Les også: Stabilt for kystvaktskip med slagside

Ble leder som 19-åring

Én tanke har Gaustad hatt lenge, og det er tanken om seg selv som leder. I ungdommen var han kaptein på fotballaget. Som 19-åring fikk han tre vinkler på skuldrene i militæret.

– Jeg følte jeg fikset de oppgavene ganske bra. For meg er det naturlig å ta en lederrolle. Da ble det også naturlig å forfølge en lederkarriere.

– Hva slags leder er du?

Gaustad lener seg litt tilbake. Øynene forteller om et hode som tenker hardt.

– Det er et stort spørsmål.

– Hvordan fikk du de menige soldatene til å yte det de kunne?

– Jeg tror jeg ble oppfattet som tydelig og rettferdig. Jeg fikk respekt. Når du får vinklene på skuldrene som 19-åring kan det gjøre noe med deg, men jeg følte jeg håndterte det bra.

På befalskolen lå han på observasjonspost og skulle rapportere hva han så. Med minimalt med søvn de foregående døgnene ble det en interessant rapportering. Gaustad så en tanks. Men den hadde aldri eksistert.

– Vi så mye rart som egentlig ikke var der. Det var lærerikt å se hva utmattelse kan gjøre med kroppen.

Sprengte postkasser, men fikk aldri skylden

Året som sersjant gjennomførte han som nestkommanderende i en infanteritropp i Steinkjer. Han hadde fått seg kjæreste som bodde i Heimdal, stedet der han vokste opp. Stedet der han og vennegjengen laget bomber av fyrverkeri og sprengte postkasser.

– Det er ikke akkurat noe jeg vil anbefale. Det er jo direkte farlig, men heldigvis gikk det bra.

Den skoleflinke gutten fikk aldri svi for ugagn. Ingen trodde den unge Gaustad kunne gjøre noe galt.

– Jeg fikk aldri skylden. Foreldrene i området oppfattet meg som veldig ordentlig.

Han vokste opp som yngst i søskenflokken, med 12 år opp til storesøster og ni år opp til storebror. De hadde sine fighter, men det var liten vits å yppe til slåsskamp.

– Vi har et godt forhold alle tre. Jeg husker søster som tidvis litt reservemor. Broren min bor også på Østlandet nå, så vi har jevnlig kontakt. Vi jakter ofte på rype og skogsfugl på høsten.

– Treffer du?

Vi spøker alltid om hvem som skyter best. Vi klarer i hvert fall å skaffe mat til middagsbordet.

Han vokste opp med jakt. Den første rypa skjøt han som 14-åring. Det var den tiden du kunne ha en utkastemaskin med lærduer på hyttetomta og øve på å skyte. Nå er det sønnen som er blitt 14 år. I tillegg har han en datter på 16.

– I fjor sommer så jeg på minsten som en liten gutt. Nå er han høyere enn meg og bruker større sko.

– Hvordan er det?

– Det går helt fint. Han løper ikke fra meg ennå. Sånn skal jeg prøve å holde det en stund til.

Les også : Fikk kjempekontrakt av Equinor

– Fint å slippe å snu opp ned på alt

På byggeplassen begynner barnehagen å ta form. Skulleruds oppvoksende generasjon får moderne lokaler å boltre seg i, med Glava isolasjon i veggene.

– Hvorfor kom du til Glava?

– Først tenkte jeg på byggebransjen som er en stor og omfattende bransje. Det skjer mye spennende, men det er også en god del forbedringsmuligheter. Jeg tror det er mulig å være med å bidra for å utvikle bransjen videre, sier Gaustad.

– Når det gjelder Glava spesielt, er det ikke mange bedrifter som har linjen fra a til å. Selskapet kjøper inn råvarene, prosesserer, lagrer, distribuerer og selger. Hele spekteret. Det synes jeg er spennende. Sammenslåingen av Glava, Weber og Gyproc kan gi spennende muligheter både for oss og kundene våre.

– Kjenner du noe frykt når du skal forvalte en suksesshistorie videre?

Nei, jeg kjenner bare positivitet. Jon har gjort en fantastisk jobb før meg. Noen sier det er vanskelig å etterfølge en som har gjort en så god jobb, men det er jo fint å komme inn i et selskap der jeg slipper å snu opp ned på alt.

Han vil bruke tid for å bli kjent med en bransje der han er helt fersk. Forholdet han hadde til Glava fra før var fra byggingen av eget hus i Nittedal for et par år siden.

– Det er utrolig hva du må sette deg inn i for å kjøre et sånt prosjekt selv.

Et stort prosjekt på hjemmebane kan medføre frustrasjon og irritasjon. Noe Gaustad også kjenner på når han tenker på det norske byråkratiet.

– I Norge har vi en tendens til å tenke for mye og gjøre for lite. For meg var oppkjøpet fra Couche-Tard en fin lærdom, med en litt mer nordamerikansk stil. Selv om det kan gå for langt den veien også.

Saken er opprinnelig publisert i Finansavisen 8.juni 2019.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
04:43 Prognose: Justin Trudeau kan danne regjering04:34 Mann pågrepet etter skuddløsning i Oslo sentrum03:36 Nasa vil sende utlendinger til månen også03:20 Bolivias president nær ved å vinne valget02:58 Høyre og MDG samarbeider i bydeler i Oslo02:50 Norske styrker fortsetter i Irak02:02 Pompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet01:15 Venstre-lederen: Jeg er best for partiet videre01:09 Studie: Klimaendringer gjør El Niño sterkere00:23 Israel og Jordan ber Trump beholde soldater i Syria23:26 Uroen fortsetter i Chile – nytt portforbud innført22:45 FN advarer om dramatisk befolkningsnedgang i Sørøst-Europa22:04 Enighet om byrådsplattformen i Oslo21:52 Tok opp kampen mot mishandling: – Alkoholmisbruk gikk ut over hesten21:49 Mattilsynet: 11.400 kilo kjøtt stoppet på grensen21:36 Hegerberg nominert til Ballon d'Or21:29 Facebook: – Står overfor stadig mer sofistikerte angrep21:09 Bare én brannmann brukte bilbelte i ulykken i Kvinesdal21:05 Gulljagende Bodø/Glimt snublet hjemme mot Mjøndalen20:31 Her er de mest urolige flyturene19:08 Slik ville skolen hindre juks18:10 Fly måtte snu da kjemikalie-lekkasje førte til at kabinansatte besvimte17:32 Carlsen satte rekord med remis mot Aronian – 101 strake partier uten tap17:13 BMW-tyver i Oslo-området går etter ratt og annet dyrt utstyr17:01 Brexitavtalen nektet lagt fram – Parlamentet startet lovprosessen16:31 Marianne Borgen fortsetter som ordfører i Oslo15:46 SIAN-leder om hattiltale: – Dette er faktaformidling15:29 Morgenbladets redaktør går av etter lang tids konflikt15:22 Superstjerne skulle spille Knausgård – så satte forfatteren foten ned15:07 Mann møter i retten tiltalt for drapsforsøk om bord i tog14:59 Julian Assange fikk ikke retten med på å utsette utleveringssak14:59 Stanset vanntilførsel til overfylt og omstridt teltleir14:53 Bjørgen tviler på om langrennsporten vil overleve14:50 Oppgang i det globale aksjemarkedet etter samtaler mellom USA og Kina14:19 Viken Venstre vraker Trine Skei Grande14:04 Toppserien innfører sluttspill: – Vil heve produktet14:03 Syriske kurdere kaster poteter på amerikanske soldater13:57 Tsjekkia hevder å ha avslørt russisk spionnettverk13:48 NFF vil forlenge Lagerbäcks kontrakt12:51 Tiltalt nekter for drap og mishandling av kona12:50 Tenåring slått og ranet i Oslo – fire tenåringer pågrepet11:56 Nye Ålesund er årets nynorskkommune11:55 Kallmyr om Oslo-volden: – Fattigdom er ingen unnskyldning11:54 Frykter at Erdoğans angrep tapper boligmarkedet i Tyrkia11:54 Mange lemlestes for livet – nå har legene fått nok11:42 Premier League-spiss tatt for promillekjøring11:07 Sterkeste pundkurs på fem måneder10:57 Endelig rapport etter Lion Air-ulykken snart klar10:52 Full storm i Midt-Norge tirsdag10:35 Frynset forhold mellom USA og Tyrkia skaper debatt om atomvåpen10:35 NRK slår sammen regionale TV-sendinger10:17 Høyre håper på Sp for videre samtaler i Bergen10:16 Iran advarer Tyrkia mot å etablere militært nærvær i Syria10:02 Konkursbegjæring for kosmetikkjeder - 1.300 ansatte berørt09:52 Svensk langrennsprofil mister hele sesongen09:52 Ruud falt på verdensrankingen09:51 Enighet om reformer i Libanon09:51 Far siktet for seksuell omgang med mindreårig i tillegg til drapsforsøk09:34 Tysk minister: – EU trenger noen dager til brexitavgjørelse09:33 FNB-styret snur om eksklusjon av medlemmer i Sandnes09:21 Barndomsstedet rasert av flom – da fikk Oddbjørn en idé09:19 Mot dødt løp mellom Trudeau og Scheer i Canada09:16 Woodward: – Ingen planer om United-salg08:18 Gustav Witzøe overtar som konsernsjef i SalMar08:18 Solberg på «ukjent» besøk i Irak08:11 Klopp mener Solskjær forsvarte seg til ett poeng08:09 Trump vil DNA-teste alle asylsøkere07:37 Politiet patruljerte på Facebook – fem bøtelagt07:30 Kina anklager japansk professor for spionasje07:26 Turister pågrepet for droneflyging ved marinebase07:14 Rundlurte Nav: Fikk både lønn og millioner i uførepensjon07:12 Galaxy videre i MLS-sluttspillet06:24 Japans eksport faller for tiende måned på rad06:10 Her herjer tornadoen i Texas05:53 Jordskjelv har rammet stillehavsøya Vanuatu05:50 Dette skjer i dag05:43 Norge på sjetteplass over beste pensjonssystemer i verden05:30 Dette skjedde i natt05:15 Kanonvalg for De grønne i Sveits05:05 Sensurert forside på flere australske aviser03:17 Myndighetene utvider portforbudet i Chile02:49 Morales tar første stikk i valget i Bolivia02:17 Minst 30 døde i bussulykke i Kongo02:15 Wild tok seier uten Zuccarello02:09 Murray tok sin første seier på over to år01:45 Nyvalg i april i Nord-Makedonia00:58 Fem døde i brann i klesfabrikk i uroen i Chile00:19 Politiet etterforsker bilbrann i Oslo23:58 TV-aksjonen har fått inn 220 millioner kroner23:56 Tyskland: – Tyrkias militæroffensiv er brudd på internasjonal rett23:10 Ti drept i artilleriangrep i Kashmir22:49 Carlsen tangerte langsjakkrekord med seier mot Matlakov22:49 Milan mistet seieren på overtid i Piolis første kamp22:02 Carlsen tangerte langsjakkrekord med seier mot Matlakov22:01 Sarpsborg reddet poeng mot Brann ett minutt før slutt21:47 Molde tok nytt steg mot seriegull21:32 «Klimavalg» i Sveits – nesten dobling for De grønne20:40 Huawei-grunnlegger advarer Norge mot politisk press20:15 Saueflokk på tur gjennom Madrid19:53 Aalesund sikret opprykk til Eliteserien
Siste nytt
04:43VerdenPrognose: Justin Trudeau kan danne regjering04:34NorgeMann pågrepet etter skuddløsning i Oslo sentrum03:36VerdenNasa vil sende utlendinger til månen også03:20VerdenBolivias president nær ved å vinne valget02:58NorgeHøyre og MDG samarbeider i bydeler i Oslo02:50NorgeNorske styrker fortsetter i Irak02:02VerdenPompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet01:15NorgeVenstre-lederen: Jeg er best for partiet videre01:09VerdenStudie: Klimaendringer gjør El Niño sterkere00:23VerdenIsrael og Jordan ber Trump beholde soldater i Syria23:26VerdenUroen fortsetter i Chile – nytt portforbud innført22:45VerdenFN advarer om dramatisk befolkningsnedgang i Sørøst-Europa22:04NorgeEnighet om byrådsplattformen i Oslo21:52NorgeTok opp kampen mot mishandling: – Alkoholmisbruk gikk ut over hesten21:49NorgeMattilsynet: 11.400 kilo kjøtt stoppet på grensen21:36SportHegerberg nominert til Ballon d'Or21:29VerdenFacebook: – Står overfor stadig mer sofistikerte angrep21:09NorgeBare én brannmann brukte bilbelte i ulykken i Kvinesdal21:05SportGulljagende Bodø/Glimt snublet hjemme mot Mjøndalen20:31ReiseHer er de mest urolige flyturene19:08VerdenSlik ville skolen hindre juks18:10VerdenFly måtte snu da kjemikalie-lekkasje førte til at kabinansatte besvimte17:32SportCarlsen satte rekord med remis mot Aronian – 101 strake partier uten tap17:13MotorBMW-tyver i Oslo-området går etter ratt og annet dyrt utstyr17:01VerdenBrexitavtalen nektet lagt fram – Parlamentet startet lovprosessen16:31NorgeMarianne Borgen fortsetter som ordfører i Oslo15:46NorgeSIAN-leder om hattiltale: – Dette er faktaformidling15:29NorgeMorgenbladets redaktør går av etter lang tids konflikt15:22NorgeSuperstjerne skulle spille Knausgård – så satte forfatteren foten ned15:07NorgeMann møter i retten tiltalt for drapsforsøk om bord i tog14:59VerdenJulian Assange fikk ikke retten med på å utsette utleveringssak14:59VerdenStanset vanntilførsel til overfylt og omstridt teltleir14:53SportBjørgen tviler på om langrennsporten vil overleve14:50PengerOppgang i det globale aksjemarkedet etter samtaler mellom USA og Kina14:19PolitikkViken Venstre vraker Trine Skei Grande14:04SportToppserien innfører sluttspill: – Vil heve produktet14:03VerdenSyriske kurdere kaster poteter på amerikanske soldater13:57VerdenTsjekkia hevder å ha avslørt russisk spionnettverk13:48SportNFF vil forlenge Lagerbäcks kontrakt12:51NorgeTiltalt nekter for drap og mishandling av kona12:50NorgeTenåring slått og ranet i Oslo – fire tenåringer pågrepet11:56KulturNye Ålesund er årets nynorskkommune11:55NorgeKallmyr om Oslo-volden: – Fattigdom er ingen unnskyldning11:54PengerFrykter at Erdoğans angrep tapper boligmarkedet i Tyrkia11:54Helse og livsstilMange lemlestes for livet – nå har legene fått nok11:42SportPremier League-spiss tatt for promillekjøring11:07PengerSterkeste pundkurs på fem måneder10:57VerdenEndelig rapport etter Lion Air-ulykken snart klar10:52NorgeFull storm i Midt-Norge tirsdag10:35VerdenFrynset forhold mellom USA og Tyrkia skaper debatt om atomvåpen10:35KulturNRK slår sammen regionale TV-sendinger10:17PolitikkHøyre håper på Sp for videre samtaler i Bergen10:16VerdenIran advarer Tyrkia mot å etablere militært nærvær i Syria10:02PengerKonkursbegjæring for kosmetikkjeder - 1.300 ansatte berørt09:52SportSvensk langrennsprofil mister hele sesongen09:52SportRuud falt på verdensrankingen09:51VerdenEnighet om reformer i Libanon09:51NorgeFar siktet for seksuell omgang med mindreårig i tillegg til drapsforsøk09:34PolitikkTysk minister: – EU trenger noen dager til brexitavgjørelse09:33PolitikkFNB-styret snur om eksklusjon av medlemmer i Sandnes09:21NorgeBarndomsstedet rasert av flom – da fikk Oddbjørn en idé09:19PolitikkMot dødt løp mellom Trudeau og Scheer i Canada09:16SportWoodward: – Ingen planer om United-salg08:18PengerGustav Witzøe overtar som konsernsjef i SalMar08:18PolitikkSolberg på «ukjent» besøk i Irak08:11SportKlopp mener Solskjær forsvarte seg til ett poeng08:09VerdenTrump vil DNA-teste alle asylsøkere07:37NorgePolitiet patruljerte på Facebook – fem bøtelagt07:30VerdenKina anklager japansk professor for spionasje07:26NorgeTurister pågrepet for droneflyging ved marinebase07:14PengerRundlurte Nav: Fikk både lønn og millioner i uførepensjon07:12SportGalaxy videre i MLS-sluttspillet06:24PengerJapans eksport faller for tiende måned på rad06:10VerdenHer herjer tornadoen i Texas05:53VerdenJordskjelv har rammet stillehavsøya Vanuatu05:50NorgeDette skjer i dag05:43PengerNorge på sjetteplass over beste pensjonssystemer i verden05:30NorgeDette skjedde i natt05:15PolitikkKanonvalg for De grønne i Sveits05:05KulturSensurert forside på flere australske aviser03:17VerdenMyndighetene utvider portforbudet i Chile02:49PolitikkMorales tar første stikk i valget i Bolivia02:17VerdenMinst 30 døde i bussulykke i Kongo02:15SportWild tok seier uten Zuccarello02:09SportMurray tok sin første seier på over to år01:45PolitikkNyvalg i april i Nord-Makedonia00:58VerdenFem døde i brann i klesfabrikk i uroen i Chile00:19NorgePolitiet etterforsker bilbrann i Oslo23:58NorgeTV-aksjonen har fått inn 220 millioner kroner23:56VerdenTyskland: – Tyrkias militæroffensiv er brudd på internasjonal rett23:10VerdenTi drept i artilleriangrep i Kashmir22:49SportCarlsen tangerte langsjakkrekord med seier mot Matlakov22:49SportMilan mistet seieren på overtid i Piolis første kamp22:02SportCarlsen tangerte langsjakkrekord med seier mot Matlakov22:01SportSarpsborg reddet poeng mot Brann ett minutt før slutt21:47SportMolde tok nytt steg mot seriegull21:32Politikk«Klimavalg» i Sveits – nesten dobling for De grønne20:40PengerHuawei-grunnlegger advarer Norge mot politisk press20:15VerdenSaueflokk på tur gjennom Madrid19:53SportAalesund sikret opprykk til Eliteserien
Populært