Equinor vurderer å satse milliarder utenfor Kanariøyene

Utenfor Tenerife og vest for Fuerteventura kan det være aktuelt for Equinor å bygge ut vindkraft. Dette bildet er fra Lanzarote.
Utenfor Tenerife og vest for Fuerteventura kan det være aktuelt for Equinor å bygge ut vindkraft. Dette bildet er fra Lanzarote. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Equinor vurderer å investere 8,5 milliarder kroner i det som kan bli en av verdens største vindparker utenfor Kanariøyene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lokale selvstyremyndigheter på de spanske øyene sier investeringen vil være på 860 millioner euro (8,43 milliarder kroner). Politikerne har vært i kontakt med selskaper om prosjektet siden desember 2017, melder E24.

– Vi ser på Kanariøyene som et spennende område for flytende havvind og har presentert mulighetene vi ser til både lokale myndigheter på Kanariøyene og sentralt i Spania, sier Equinor-talsmann Eskil Eriksen til avisa.

Det mangler fortsatt en reguleringsplan fra sentrale spanske myndigheter. Det aktuelle stedet for utbygging ligger sørøst i havet utenfor øya Tenerife og vest for Fuerteventura. Et anlegg kan tidligst være i gang i 2024. Flere andre selskaper skal også være interessert i gigantutbyggingen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden