Dødsalgene har spredd seg til nok et oppdrettsanlegg

Nær 8 millioner laks er døde som følge av dødsalgene, noe som har ført til milliontap for oppdrettere. Tirsdag ble det funnet død fisk i tre nye anlegg i Troms.
Nær 8 millioner laks er døde som følge av dødsalgene, noe som har ført til milliontap for oppdrettere. Tirsdag ble det funnet død fisk i tre nye anlegg i Troms. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er funnet død fisk ved ytterligere ett oppdrettsanlegg i Troms og til sammen er tre nye anlegg rammet. Prøver viser at det er dødsalgene som har spredt seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fiskeridirektoratet meldte tirsdag om atferdsendring og død laks ved to lokaliteter utenfor Tromsø, men opplyste senere samme dag at dette gjelder ytterligere ett anlegg.

– Prøver tatt tirsdag viser tilstedeværelse av Chrysochromulina-algen, men også av andre typer alger, sier kommunikasjonsdirektør Anette Aase i Fiskeridirektoratet til NRK.

Anleggene som er rammet er eid av selskapene Lerøy Aurora og Sjurelv Fiskeoppdrett.

Fiskeridirektoratet vet derimot ikke hvor stort omfanget er ennå, men ifølge Aase er det så langt observert noen hundre døde fisk.

Natt til onsdag kom Fiskeridirektoratets båt Rind til Tromsø, hvor den skal gjøre analyser av vannet ved anleggene.

Nær 8 millioner laks er døde som følge av dødsalgene, noe som har ført til tap på flere hundre millioner kroner for lakseoppdrettere i landets to nest nordligste fylker.