Odd Reitan returnerte ni paller vin til erkerivalen

Trondheim 20160308. Reitangruppens Årsresultat for 2015 presenteres av Odd Reitan. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Trondheim 20160308. Reitangruppens Årsresultat for 2015 presenteres av Odd Reitan. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Reiste verden rundt på jakt etter 10.000 flasker eksklusiv vin. Ni paller ble sporenstreks returnert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Knut Ivar Børgesen fikk i forrige uke 1.400 flasker vin i fanget – spesialbestilt for Odd Reitans Britannia Hotels nye, eksklusive vinkjeller. Børgesen er adm. direktør i Vinhuset, 100 prosent eiet av Rema-konkurrenten NorgesGruppen, skriver Finansavisen.

Britannia har lagt stor vekt på byggingen av vinkjelleren og understreker på sin hjemmeside at den anerkjente vinjournalisten Ulf Dalheim «har reist verden rundt i nesten to år for å fylle den opp med spennende vin fra hele verden».

«Gjennom sitt store nettverk har Ulf fått tak i årganger og viner som ikke finnes på det åpne markedet», skriver Britannia videre .

Men samtlige flasker fra Vinhuset ble i forrige uke sendt sporenstreks tilbake fra Trondheim til Oslo etter å ha ankommet hotellet. Reitan har brukt 4 millioner kroner på å bygge vinkjelleren og ytterligere 8 millioner kroner på å kjøpe inn vin til kjelleren. Regningen for hele renoveringen av hotellet kom forøvrig på 1,2 milliarder kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg kan bekrefte at ni paller vin er kommet i retur fra Britannia. De vil nå bli satt på lager hos oss, sier adm. direktør Knut Ivar Børgesen i Vinhuset.

– Vil de bli solgt til andre?

– Britannia har kjøpt vinen og ikke bedt om kreditering. Dette er en knapphetsvare, så hvis andre vil kjøpe vinen, er det mulig.

Les også: Refinansierer Landkredittgården

– Misforståelse

Vinen har en gjennomsnittlig innkjøpspris på 800 kroner flasken, tilsvarende rundt 1,1 millioner kroner for partiet. I salgsverdi snakker vi imidlertid om langt høyere beløp, da man gjerne ganger opp innkjøpsprisen med tre. Restaurantpris på flaskene utgjør følgelig i gjennomsnitt rundt 2.400 kroner, eller totalt godt over 3 millioner kroner for hele partiet fra Vinhuset, skriver Finansavisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forklaringen fra Britannia er at hotellet ikke hadde plass til NorgesGruppen-flaskene i sin kjeller, til tross for at både vinkjeller og vininnkjøp har vært planlagt i to år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vår vinfaglige konsulent har jobbet med å utvikle en spennende vinkjeller og fått tak i mange unike viner fra hele verden. Dessverre har vår kapasitet på lagring endret seg under prosjektet samtidig som en større misforståelse mellom konsulenten og oss om driften gjort at vi ikke har kapasitet til å ta imot all vinen, sier Britannia-direktør Mikael Forselius.

Les også: Storbank tror Tesla kan falle 95 prosent i worst-case scenario

Vil selge vinpartiet

Britannia-sjefen avviser likevel at returen skyldes at Vinhuset eies av Rema-konkurrenten.

– Vi handler forbruksviner og brennevin fra dem hver uke, sier han.

I stedet sier han det skyldes at arbeidet med vinflaskene startet før vinkjelleren var ferdig.

Forselius bekrefter overfor Finansavisen at andre kjøpere har mulighet til å kjøpe vinen.

Les også: Pensjonistene varsler protest mot «skandaleoppgjør»

Artikkelen er først publisert hos Hegnar.no