British Steel kollapser – tusenvis kan miste jobben

Flere tusen arbeidsplasser er i fare på British Steels stålfabrikk i Scunthorpe i England. Arkivfoto: AP / NTB scanpix
Flere tusen arbeidsplasser er i fare på British Steels stålfabrikk i Scunthorpe i England. Arkivfoto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Storbritannias nest største stålprodusent British Steel er konkurs etter at samtalene med regjeringen om en redningspakke mislyktes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selskapet ble offisielt nedlagt og splittet opp ved likvidasjon i en domstol i London onsdag.

Meningen er at selskapets eiendeler skal selges slik at gjeld kan nedbetales. Likevel fortsetter driften inntil videre.

– Selskapet vil fortsette å handle og forsyne sine kunder mens jeg vurderer mulighetene for virksomheten, sier bobestyrer David Chapman.

British Steel har rundt 5.000 ansatte, de fleste av dem ved selskapets anlegg i Scunthorpe nordøst i England. Ytterligere 20.000 jobber står i faresonen hos selskapets underleverandører, deriblant Frankrike og Nederland.

Tidligere denne uka ble det klart at British Steel, som eies av investeringsselskapet Greybull, forsøkte å sikre seg flere hundre millioner kroner i krisehjelp for å takle det som ble omtalt som «brexit-relaterte saker».

Den britiske regjeringen lovet tirsdag at alle steiner skulle snus for å hjelpe landets nest største stålprodusent. Men regjeringen avviste opposisjonens krav om at selskapet må nasjonaliseres.

Tidligere i mai greide British Steel å sikre et statlig lån på 120 millioner pund for å dekke kostnadene til EUs system for klimakvoter.