Telia Norge kutter 240 årsverk

Administrerende direktør Abraham Foss i Telia opplyser at selskapet må kutte 240 årsverk i Norge, rundt 10 prosent av årsverkene i bedriften. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Administrerende direktør Abraham Foss i Telia opplyser at selskapet må kutte 240 årsverk i Norge, rundt 10 prosent av årsverkene i bedriften. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Telia Norge kutter 240 årsverk i forbindelse med sitt program for kostnadskutt. Det innebærer rundt 10 prosent av årsverkene, skriver Dagens Næringsliv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De ansatte ble informert om prosessen i et allmøte tirsdag.

– De berørte som er fast ansatt vil bli innkalt til samtaler de neste par dagene og tilbudt en sluttavtale, sier administrerende direktør Abraham Foss i Telia Norge til avisen.

Nedbemanningen skjer gjennom planlagte ansettelser som ikke blir gjennomført og nylig sluttede ansatte som ikke blir erstattet. I tillegg blir en del innleide konsulenter kuttet. Størrelsene på sluttavtalene vil variere avhengig av blant annet ansiennitet og alder.

Telia vil ikke gå ut med detaljer om hvor mange som blir tilbudt sluttavtaler, men sier de tre nevnte kategoriene er i overvekt mot antallet sluttavtaler de ønsker å inngå.

Telia kjøpte Get i fjor for 21 milliarder kroner, et av de dyreste oppkjøpene i Norge. Teleselskapet er nå den nest største aktøren i telemarkedet med over 1,6 millioner kunder.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden