Når fett blir til gull

<p>Foto: Fornebuklinikken</p>
Foto: Fornebuklinikken

- Det har vært en hyggelig reise, sier Rolf Marius Barstad som sammen med de andre aksjonærene tar 40 millioner i utbytte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

( Finansavisen:) Kosmetisk kirurgi når nye høyder, med flere pasienter og vekst i omsetningen. Pål Schistad og Rolf Marius Barstad har tatt ut millionutbytter hvert år siden de åpnet sin egen klinikk, skriver Finansavisen.

Klinikken har solide tall å vise til de seneste årene. Fra 2014 har omsetningen ligget stabilt på rundt 55 millioner kroner og resultatet før skatt har variert mellom 7 og 10 millioner for klinikken som ble kjøpt av Pål Schistad og Rolf Marius Barstad i 2008.

- Jeg fikk lyst på min egen klinikk der jeg kunne styre skuta selv. Et sted der jeg bestemte kvaliteten uten å måtte bekymre meg for nedskjæringer eller kutt i budsjetter. Nå avgjør vi selv hvor vi skal investere penger og krefter, sier Barstad til avisen.

Han jobbet som hjertekirurg, men med lange arbeidsdager og mange vakter både helger og netter ønsket han å gjøre noe annet.

- Familesituasjonen krevde at jeg gjorde en justering.

De best betalte toppsjefene : Tesla-sjef Elon Musk er likevel fortsatt i tet

Millionene tikker inn

Da Schistad og Barstad kjøpte Fornebuklinikken fra doktor Erik Dillerud besto klinikken av én operasjonsstue i et eldre bygg på Snarøya. I 2011 flyttet de inn i nye lokaler, den gangen eid av Christian Ringnes. Med en hel etasje på 1.200 kvadratmeter til rådighet fikk de innredet et lite sykehus med fire operasjonsstuer. Siden den gang har pasientene jevnlig banket på døren og millionene tikket inn i kassen.

- Motivasjonen er ikke penger. Vi har prøvd å drive så bra som mulig. De gode økonomiske resultatene har kommet som en effekt av det, sier Barstad til Finansavisen.

Siden 2009 har de to doktorene tatt ut et samlet utbytte på 40,5 millioner kroner. Nå eier de 45 prosent hver av selskapet etter at Jørgen Utvoll kjøpte seg inn på tampen av 2017.

- Det har vært en hyggelig reise. Vi har også investert noe av overskuddet i topp moderne lokaler og utstyr, og skylder ikke en krone. Alt har ikke gått rett i våre private lommer, men vi bor godt og har fine biler. Vi mangler ingenting.

God vekst: Kjøpte for 60 mill. - nå vil han selge for 170

- Trenger en runde til

På klinikken er de fire kirurger som jobber fulltid. Barstad, Schistad, Utvoll og Ine Mørk. Det er såpass mye å gjøre at en femte kirurg er på vei inn.

- Hva tenker du om statusen til kosmetisk kirurgi i Norge i dag?

- Jeg tror en stor del av befolkningen har et avslappet forhold til kosmetiske behandlinger. Vi så en utvikling der tilbydere henvendte seg til unge jenter og sa de trengte svære pornobryster og unormalt store lepper. Det er veldig uheldig, svarer Barstad til avisen.

- Kvinnene som kommer til oss ønsker en moderat forbedring på grunn av endring i vekt, graviditet eller medfødte ting de vil gjøre noe med.

- Hva er annerledes i dag kontra 2008?

- Vi har flere inngrep der vi retter opp tidligere utførte inngrep, som er gjort både hos oss og andre. Nå kommer effekten av at kosmetiske operasjoner har vært vanlig i mange år. Ting forandrer seg litt, så noen trenger en runde til. Hvis du har brystinnlegg og senere fått to barn, må vi kanskje gjøre noen forbedringer. Teknikkene vi bruker har utviklet seg. Resultatene blir bedre nå enn for 10 år siden.

Kvinner utgjør 95 prosent av pasientgruppen, med en gjennomsnittsalder på 36 år. Halvparten av inngrepene er brystkirurgi, som omfatter brystforstørrelse med proteser og fett, brystløft og brystreduksjoner.

Artikkelen er først publisert hos Hegnar.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden