Større underskudd for Posten Norge

Underskuddet øker for Posten Norge, viser kvartalsrapporten fra første kvartal 2019.
Underskuddet øker for Posten Norge, viser kvartalsrapporten fra første kvartal 2019. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Underskuddet svekket seg ytterligere for Posten med en økning på 10 millioner kroner i første kvartal sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Resultat før skatt endte på minus 38 millioner for første kvartal 2019 - mot et underskudd på 28 millioner kroner i første kvartal i fjor. Driftsunderskuddet økte med 4 millioner kroner i første kvartal i fjor til 25 millioner kroner i år.

Samtidig øker omsetningen. Posten omsatte for 5,9 milliarder kroner i første kvartal 2019, noe som er en oppgang på 0,7 prosent fra 2018.

Det justerte driftsresultat endte på 106 millioner kroner, og er en fremgang på 162 millioner kroner fra fjoråret. Økningen skyldes først og fremst vekst og resultatforbedring innen logistikk.

– Første kvartal har vært bra på mange måter. Det er god resultatutvikling, kundene er mer fornøyd og regjeringen har lagt fram forslag til nye rammer for postvirksomheten, sier konsernsjef i Posten Norge Tone Wille.

Personvernpolicy