Her er hytteboomen:

– Aldri før er det investert så mye i hytter og oppgradering

STORSTILT UTVIKLING: Ekteparet Jan og Lise Skogheim har solgt 550 tomter og hytter på Furutangen i Åmot kommune.
STORSTILT UTVIKLING: Ekteparet Jan og Lise Skogheim har solgt 550 tomter og hytter på Furutangen i Åmot kommune. Foto: Erlend Kjernli

Trysil og Ringsaker ruver på byggetoppen, men en annen hedmarkskommune øker mest. Ekteparet Skogheim har sikret hytteinvesteringer for halv­annen milliard kroner i Åmot.

OSEN, ÅMOT (Finansavisen): De dukker opp hele tiden. Et hytteprosjekt der og et leilighetsprosjekt her. Det koker i den norske fjellheimen.

– Rekordaktivitet, sier Bjørn-Erik Øye, partner i Prognosesenteret.

Han snakker om summen av bygging, renovering og omsetninger. I fjor ble det samlet investert mer enn 25 milliarder kroner i nybygg og renovering av eksisterende hytter.

– Aldri før er det investert så mye i hytter og oppgradering, sier Øye.

Trysil er herren

Tallene er klare. Trysil er herren over byggeboomen i fjellet. Finansavisen skrev en lørdag i mars om tre leilighetsbygg som reises nesten vegg i vegg. Et brødrepar og en ekte trysling står bak prosjektene og bidrar til byggeveksten i Trysil.

GIR GASS: Brødrene Per Morten og Trond Ola Hektoen kjører på i Trysil. Foto: Andreas Klemsdal
GIR GASS: Brødrene Per Morten og Trond Ola Hektoen kjører på i Trysil. Foto: Andreas Klemsdal

Ringsaker (Sjusjøen) følger på med Øyer (Hafjell) hakk i hel. De er velkjente hyttekommuner og kan by på kilometervis med langrennsløyper og alpinanlegg. Men også de små skal bli større. En liten kommune, ikke spesielt kjent for sine hytter, topper listen over størst økning av igangsatt areal fra 2017 til i fjor.

– Her får du mye mer for pengene, sier ekteparet Lise og Jan Skogheim.

Vi er på Furutangen i Åmot kommune. I øst er Trysil. I sør-vest er Ringsaker. De store er nærme, men Skogheim har også utviklet et område som har fristet hyttekjøpere. Alpinanlegg med to heiser. 100 kilometer oppkjørte langrennsløyper.

– Vi har egen lysløype med snøproduksjon og en egen stadion med et skileik-område, forteller Lise.

– Vi tar sikte på å være et helårssted for hele familien. Vi har kanskje et av landets bredeste aktivitetstilbud med lekeplass, ballbinge, minigolf, frisbeegolf og masse stier og skogsbilveier for turer og sykling. Vi har eget ørretvann i området, og 10 minutter til Osensjøen med en fantastisk sandstrand og muligheter for båtliv og vannsport.

Les også: Kjøpte tomt og gammel hytte for 20 millioner

I påsken i fjor la de ut 73 byggeklare tomter for salg i Furutangen Syd Panaroma. En videreføring av et prosjekt som ble langt større enn de trodde selv.

– Vi har tatt risiko. Det har kostet penger og tid av en annen verden, sier Skogheim.

Les også: Eieren fjernet taket og tredoblet prisen på leiligheten

– Det var langt over våre ambisjoner

Ekteparet flyttet fra Oslo for å prøve livet på landet. Køståing til jobb ble byttet ut med frisk luft, storfe og kyllinger. En trygg inntekt ble erstattet med en gårdsdrift som ikke gikk rundt.

MYE AKTIVITET: Anders Buchardt bygger hotell og leilighetskompleks i Hemsedal. Foto: 3D Estate
MYE AKTIVITET: Anders Buchardt bygger hotell og leilighetskompleks i Hemsedal. Foto: 3D Estate

– Vi måtte ha tilleggsjobber begge to for å klare det økonomisk.

De prøvde seg frem. På eiendommen var det 14.500 dekar med skog. Noe av det kunne utvikles til et lite hyttefelt som kunne bli en kjærkommen inntekt. Første reguleringsplan ble levert kommunen i 2004 og ferdigbehandlet juni 2005. Plutselig sto ekteparet med 99 godkjente tomter.

– Langt over våre ambisjoner, men konseptet vårt falt i smak. Deretter gikk det hele som den berømte snøballen, sier Lise.

Les også: Solgte 194 hytter på Trysil i fjor

God etterspørsel

I 2009/2010 tegnet de opp en masterplan frem mot 2020. Visjonen lå der ute i det fjerne. Allerede i 2014 var det meste av planen realisert. Nye prosjekter kunne settes i gang.

– Etterspørselen har vært god hele veien. Området har vokst mye raskere enn vi forventet.

Av de 73 tomtene som ble lagt ut for salg i fjor, har mer enn én tredjedel fått nye eiere.

– Salget har gått litt bedre enn vi håpet, sier Lise.

To nye visninger skal gjennomføres i løpet av denne solfylte dagen. Jan tar seg av visningene. Lise plotter inn eventuelle salg på kontoret.

– I dag har vi gullkort på hånda. Solen skinner og det er fortsatt bra med snø i løypene, sier Jan.

Han starter bilen for en liten rundtur i området. Det som var skog og mark tilknyttet gården er nå velutviklede hyttefelt. Totalt har ekteparet Skogheim solgt 550 tomter og hytter for mellom 2 og 300 millioner kroner. Tar vi med tomtekjøpernes hytteutbygging har Oslo-utflytterne sørget for halvannen milliard kroner i investeringer.

– Her er det første feltet vi utviklet, forteller Jan.

SATSER HJEMME: Trysilingen Bjarne Sletten bygger leiligheter på hjemstedet. Foto: Andreas Klemsdal
SATSER HJEMME: Trysilingen Bjarne Sletten bygger leiligheter på hjemstedet. Foto: Andreas Klemsdal

Tomteprisen lå i starten på rundt 250.000 kroner. Lite var utviklet. De som kjøpte fikk hører tanker og planer for hva som skulle skje. Tomtene som selges nå har en gjennomsnittlig pris på 650.000 kroner. Mye har skjedd siden 2005.

– Vi ruster opp fellesanlegg for vann og avløp, og vi har store kostnader sammenlignet med mange andre på fremføring av strøm og fiber. Vi bygger aldri ut et felt uten å forsterke det vi har definert som «ytre infrastruktur», sier Lise.

Les også: Vil selge Bygdøy-luksus for opptil 260.000 kvadraten

Legger planer på vent

Da tenker hun på fornyelse av skiløyper, turstier og andre turmål. Til Furutangen Syd Panorama bygges et nytt vannverk som skal supplere inn i det eksisterende vannforsyningssystemet.

– Vi tapper ikke fellesinfrastrukturen, men prøver å møte det økte forbruksmønsteret de nye hyttene fører med seg.

Bilen kjører videre. Jan vinker til en spaserende dame langs veien.

– Det er jo mamma.

Hun er på plass, i likhet med hytteeiere og andre gjester. En klovn underholder barna mens de voksne kan slikke sol i kafeen. En perfekt start på påsken for både gjester og eiere.

– Hva er planene videre?

– I kommuneplanen ligger det muligheter for mer utbygging, men vi legger det litt på vent, forteller Lise.

I første omgang vil ekteparet gjøre som de store destinasjonene. Mindre enheter skal bygges i tilknytting til alpinanlegget.

– Det blir noen mindre hytter og muligens leiligheter, for både salg og utleie. Det er viktig at Furutangen ikke oppleves å bli bygd ned, men at området får tid til å ta imot vekst.

Les også: Svakeste nyboligsalg siden 2014

Gode rammebetingelser er viktige

Ekteparets selskap Furutangen kan vise til et akkumulert resultat før skatt på over 40 millioner kroner siden oppstarten. De er også store eiere i Furutangen aktivitetssenter som drifter alpinanlegget og kafeen. I Osen, som er det nærmeste bygdesenteret, er en ny Joker-butikk kommet etter at hytteutbyggingen tok av.

– Vi skaper synergieffekter i form av mer aktivitet og flere arbeidsplasser.

– Hvordan forholder kommunen seg til utbyggingen?

– Det er viktig med gode rammebetingelser, og vi har hatt et godt samarbeid til nå. Men jeg tror ikke kommunen tar innover seg hvor positive ringvirkninger utvikling av fritidsboliger har med tanke på forbruket hytteeieren legger igjen lokalt, sier Lise.

Rena er kommunesenteret i Åmot, kjent for en stor militærleir og som startstedet for Birkebeinerrennet. I kommunen er 12.250 dekar avsatt til fritidsboliger. 600 dekar er regulert.

– Å legge til rette for nye hytteområder er en prioritert målsetting for oss. Reisetiden til Oslo blir kortere og kortere med bedre veistandard og høyere fartsgrenser. Vi har et område velegnet for hytter for befolkningen i Oslo-regionen, har ordfører i Åmot kommune, Ole Gustav Narud, tidligere uttalt til Finansavisen.

– Det er mye som bygges i fjellet

Flere hytteaktører har slengt seg på i Åmot. Andre områder enn Furutangen blir utviklet. Digeråsen og Skramstadsætra er to eksempler, der sistnevnte er kjent som matstasjon for birkebeinerløperne etter de første ni kilometerne på vei mot Lillehammer.

Prosjekter i fjellet kan nevnes i fleng. Skigaarden-komplekset i Hemsedal har fått grønt lys av kommunen til ny milliardutbygging. Terje Gjeisklid i Fundament Gruppen kan fortelle om flere tomter på Sjusjøen som skal bygges ut. Geilingen Arne Pålgardhaugen har fått med seg Ivar Tollefsens Fredensborg på laget for å gi ytterligere gass på Geilo. De har tomter og det meste av infrastruktur på plass til å bygge 2.000 enheter.

– Det er mye som bygges i fjellet. Markedet er blitt betydelig mer differensiert enn tidligere, og vi ser at flere har råd til å kjøpe fritidsboliger, sa megler Christian Haatuft i EiendomsMegler 1 til Finansavisen en dag i februar da han meldte om tidenes beste desember- og januarsalg.

– Andelen av befolkningen som ønsker å kjøpe hytte i fjellet har gått kraftig opp, sier Bjørn-Erik Øye.

Les også: Ny statistikk: Så mye dyrere er det å leie bolig

Fjellet øker i popularitet

Han viser til Prognosesenterets nylige undersøkelse av hyttemarkedet.

– 100.000 husholdninger ønsker å kjøpe hytte. Over halvparten av dem ser mot fjellet. Tidligere var sjøen mest populær.

Kjøperne blir også yngre. Snittalderen på personer som kjøper seg en nybygget hytte har sunket fra 51,3 år i 2014 til 49,4 år i fjor. En marginal forskjell for det utrente øyet, men en kraftig endring for en dreven statistiker.

– Nesten to års forskjell er veldig mye. Det lover godt for utbyggerne, sier Øye.

– De unge kjøper seg ofte små leiligheter i sentrum. En hytte gir en mulighet til å få litt armslag rundt seg.

Men drømmen blir dyrere når prisene på hyttene fortsetter å stige. 4,4 prosent siste år, som kommer på toppen av tre strake år med markant prisvekst.

Finn frem solkremen. Nå er det hett i fjellet.

Artikkelen ble først publisert av Finansavisen lørdag 15. april

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
14:17 IS truer med angrep i Israel14:01 – Jeg ville vært bekymret hvis jeg var Høyre-velger13:58 Sju savnet etter massebrann i husbåter i USA13:46 Politiet stenger trampolinepark etter ulykke13:46 Sauebønder fikk 44 millioner kroner i rovdyrerstatning13:14 Norges håndballherrer sørget for knallgode TV-tall13:13 To menn tiltalt etter skyteepisode i 201712:56 Cantona 25 år etter Kung-Fu-sparket: – Jeg skulle ha truffet ham hardere12:00 Rapport: Kina er verdens nest største våpenprodusent11:59 Både Høyre og Frp er positive til nytt inkassolovforslag11:58 Trump legger fram «århundrets avtale»11:40 Sykehusstriden på Helgeland – Høie har bestemt seg11:37 Mann alvorlig skadd i arbeidsulykke i Trøndelag11:36 Tilliten til politiet styrkes11:07 Flystyrt i Afghanistan11:01 BankID-trøbbel for Telenor-kunder11:00 Mirakuløst flykrasj – alle overlevde10:45 Blodbank innfører ekstrakarantene for å hindre virusspredning10:15 Polen kjøper 32 kampfly fra USA10:08 Norwegian nekter å refundere gebyr tross vedtak10:08 Eirin Mikkelsen (43) funnet død i Sverige09:58 Klopp om returkamp mot Shrewsbury: – Vi kommer ikke til å være der09:48 Norsk sykkelproff må endre planer etter operasjon09:31 Oslo Børs kraftig ned grunnet virusfrykt09:05 Demokratene krever at Bolton får vitne etter lekket bokmanus09:03 Virusfrykt er dårlig nytt for den norske kronen08:41 Kina forlenger ferien som følge av lungevirus08:38 Kvinne tiltalt for grov mishandling av ektemann og barn over flere år08:27 Listhaug: – Ingen planer om å opptre som bølle i Stortinget08:26 Dagen-redaktør forsvarer omstridt kirkekåring08:15 Tjukk tåke i LA da Kobe Bryant omkom i helikopterkrasj08:04 Forsvarstopp: Russland varsler ikke øvelser07:32 Aylar Lie krever 100.000 kroner av Petter Northug – møtes i retten07:18 Svenske Leon overlevde Auschwitz – advarer mot nazismen i hjemlandet07:11 Frykter at berusede får kjøpt øl i selvbetjeningskasser07:09 Johaug med spenstige tanker om VM-sprint06:56 Billie Eilish med storeslem under Grammy-utdelingen06:50 Jordskjelv på Salomonøyene06:44 VM-skiskytterne deler seg – Thingnes Bø velger familietid06:33 Brasil venter Sagosen i jakten på OL-plass06:21 Dette skjer i dag06:00 Hareide: Det må lønne seg å reise miljøvennlig05:44 Dette skjedde i natt05:16 34 evakuert da søppelskur brant i Oslo05:01 Massivt valgnederlag for opposisjonen i Peru05:00 Statsledere og overlevende til Auschwitz for å minnes frigjøringen04:23 Kleveland fornøyd med andreplass i X Games-nyvinning04:04 Babcock-sjef sier han forstår kritikken03:57 Ocean Viking har plukket opp 407 migranter siden fredag03:31 Minst 44 døde etter uvær i Brasil03:20 Salvinis parti tapte nøkkelvalg i Italia03:17 Riksrevisjonen kommer med ny «Kielland»-rappor03:11 80 døde av coronavirus i Kina02:48 Færre fødsler i Stavanger etter Solbergs oppfordring02:41 NYT: Trump fortalte John Bolton om tilbakeholding av militærhjelp02:03 Verdensledere og idrettsstjerner minnes Kobe Bryant01:58 Skotske fiskere med vindkraftadvarsel til norske kollegaer01:19 Grammy-pris til norsk lydtekniker00:17 Ropstad åpner døra for Senterpartiet00:05 USAs ambassade i Bagdad truffet av tre raketter23:57 Basketball-legenden Kobe Bryant døde i helikopterstyrt23:02 Forsvarsprofil headet Real til topps på tabellen22:55 Neymar dediserte PSG-mål til avdøde Bryant21:58 Nytt lovforslag kan kutte gebyrer med to milliarder21:51 Salvini håper på gjennombrudd for høyresiden i nøkkelvalg i Italia21:48 Go-Ahead like punktlig som Vy21:16 – Jeg føler meg velsignet. Hver femte barnesoldat som har opplevd det jeg har, har ikke greid seg21:15 Fastkjørt godstog frigjort på Saltfjellet20:47 Basketlegende Kobe Bryant (41) døde i helikopterstyrt20:43 Rekordmange har kjøpt sin første bolig20:24 Etterlengtet seier for Ødegaard og Sociedad20:01 Shrewsbury sjokkerte Liverpool, sikret seg omkamp på Anfield19:56 USAs ambassade i Bagdad truffet av tre raketter19:55 Håpet svinner for å finne flere overlevende etter jordskjelv i Tyrkia19:05 Spansk EM-jubel etter 22-20 over Kroatia18:43 Forsker vil at politikerne skal gjøre oss bedre på miljø18:20 Folkehelseinstituttet: Coronaviruset kan komme til Norge når som helst17:58 Solskjær etter cupopptur: – Alle ville at vi skulle mislykkes17:48 SAS tilbyr gratis ombooking av reiser til Kina17:38 Palestinere truer med å droppe Oslo II-avtalen17:02 Lindvik hoppet seg opp – Stoch vant på hjemmebane17:02 Mellom 15 og 20 personer isolert etter jordras i Trøndelag16:48 Klimaforsker: – Blir lamslått når jeg tar det veldig innover meg16:24 Auschwitz-fange: – Vi kan ikke la verden glemme15:57 Olsbu Røiseland og Tandrevold skjøt seg bort til slutt – Öberg vant15:54 Virusutbruddet øker i omfang15:47 Mot snøfri rekord i Oslo14:48 Suverene Riiber har VM-planen klar14:47 Lundby vant i Rasnov og tok tilbake verdenscupledelsen14:36 200 år siden oppdagelsen – forventer store konsekvenser for unikt kontinent14:05 Høyre-politikere i nord slår tilbake mot Oslo-vedtak13:44 Vinter-brennmaneter forundrer forskerne13:28 Klæbo i kjempeform stakk fra og vant på sprinten – Trippel norsk i Oberstdorf13:20 Appelkvist Stenseth på sisteplass som eneste norske i sprintfinalen13:11 Thingnes Bø nummer tre da Maillet vant12:35 Snøtrøbbel i nord – veier og togstrekninger stengt12:21 Høie avgjør sykehusstriden på Helgeland12:16 UD fraråder reiser til Hubei-provinsen i Kina11:58 Listhaug: – Føler at vi har sluppet ut av fengsel11:55 Lucas Braathen med sensasjonell fjerdeplass i Kitzbühel
Siste nytt
14:17VerdenIS truer med angrep i Israel14:01Politikk– Jeg ville vært bekymret hvis jeg var Høyre-velger13:58NorgeSju savnet etter massebrann i husbåter i USA13:46NorgePolitiet stenger trampolinepark etter ulykke13:46NorgeSauebønder fikk 44 millioner kroner i rovdyrerstatning13:14SportNorges håndballherrer sørget for knallgode TV-tall13:13NorgeTo menn tiltalt etter skyteepisode i 201712:56SportCantona 25 år etter Kung-Fu-sparket: – Jeg skulle ha truffet ham hardere12:00VerdenRapport: Kina er verdens nest største våpenprodusent11:59PengerBåde Høyre og Frp er positive til nytt inkassolovforslag11:58VerdenTrump legger fram «århundrets avtale»11:40NorgeSykehusstriden på Helgeland – Høie har bestemt seg11:37NorgeMann alvorlig skadd i arbeidsulykke i Trøndelag11:36NorgeTilliten til politiet styrkes11:07VerdenFlystyrt i Afghanistan11:01NorgeBankID-trøbbel for Telenor-kunder11:00VerdenMirakuløst flykrasj – alle overlevde10:45Helse og livsstilBlodbank innfører ekstrakarantene for å hindre virusspredning10:15VerdenPolen kjøper 32 kampfly fra USA10:08ReiseNorwegian nekter å refundere gebyr tross vedtak10:08NorgeEirin Mikkelsen (43) funnet død i Sverige09:58SportKlopp om returkamp mot Shrewsbury: – Vi kommer ikke til å være der09:48SportNorsk sykkelproff må endre planer etter operasjon09:31PengerOslo Børs kraftig ned grunnet virusfrykt09:05PolitikkDemokratene krever at Bolton får vitne etter lekket bokmanus09:03PengerVirusfrykt er dårlig nytt for den norske kronen08:41Helse og livsstilKina forlenger ferien som følge av lungevirus08:38NorgeKvinne tiltalt for grov mishandling av ektemann og barn over flere år08:27PolitikkListhaug: – Ingen planer om å opptre som bølle i Stortinget08:26NorgeDagen-redaktør forsvarer omstridt kirkekåring08:15SportTjukk tåke i LA da Kobe Bryant omkom i helikopterkrasj08:04NorgeForsvarstopp: Russland varsler ikke øvelser07:32PengerAylar Lie krever 100.000 kroner av Petter Northug – møtes i retten07:18Helse og livsstilSvenske Leon overlevde Auschwitz – advarer mot nazismen i hjemlandet07:11Helse og livsstilFrykter at berusede får kjøpt øl i selvbetjeningskasser07:09SportJohaug med spenstige tanker om VM-sprint06:56KulturBillie Eilish med storeslem under Grammy-utdelingen06:50VerdenJordskjelv på Salomonøyene06:44SportVM-skiskytterne deler seg – Thingnes Bø velger familietid06:33SportBrasil venter Sagosen i jakten på OL-plass06:21NorgeDette skjer i dag06:00PolitikkHareide: Det må lønne seg å reise miljøvennlig05:44NorgeDette skjedde i natt05:16Norge34 evakuert da søppelskur brant i Oslo05:01PolitikkMassivt valgnederlag for opposisjonen i Peru05:00VerdenStatsledere og overlevende til Auschwitz for å minnes frigjøringen04:23SportKleveland fornøyd med andreplass i X Games-nyvinning04:04NorgeBabcock-sjef sier han forstår kritikken03:57VerdenOcean Viking har plukket opp 407 migranter siden fredag03:31VerdenMinst 44 døde etter uvær i Brasil03:20PolitikkSalvinis parti tapte nøkkelvalg i Italia03:17NorgeRiksrevisjonen kommer med ny «Kielland»-rappor03:11Verden80 døde av coronavirus i Kina02:48NorgeFærre fødsler i Stavanger etter Solbergs oppfordring02:41VerdenNYT: Trump fortalte John Bolton om tilbakeholding av militærhjelp02:03SportVerdensledere og idrettsstjerner minnes Kobe Bryant01:58PengerSkotske fiskere med vindkraftadvarsel til norske kollegaer01:19VerdenGrammy-pris til norsk lydtekniker00:17PolitikkRopstad åpner døra for Senterpartiet00:05VerdenUSAs ambassade i Bagdad truffet av tre raketter23:57SportBasketball-legenden Kobe Bryant døde i helikopterstyrt23:02SportForsvarsprofil headet Real til topps på tabellen22:55SportNeymar dediserte PSG-mål til avdøde Bryant21:58PengerNytt lovforslag kan kutte gebyrer med to milliarder21:51VerdenSalvini håper på gjennombrudd for høyresiden i nøkkelvalg i Italia21:48NorgeGo-Ahead like punktlig som Vy21:16Helse og livsstil– Jeg føler meg velsignet. Hver femte barnesoldat som har opplevd det jeg har, har ikke greid seg21:15NorgeFastkjørt godstog frigjort på Saltfjellet20:47VerdenBasketlegende Kobe Bryant (41) døde i helikopterstyrt20:43PengerRekordmange har kjøpt sin første bolig20:24SportEtterlengtet seier for Ødegaard og Sociedad20:01SportShrewsbury sjokkerte Liverpool, sikret seg omkamp på Anfield19:56VerdenUSAs ambassade i Bagdad truffet av tre raketter19:55VerdenHåpet svinner for å finne flere overlevende etter jordskjelv i Tyrkia19:05SportSpansk EM-jubel etter 22-20 over Kroatia18:43Helse og livsstilForsker vil at politikerne skal gjøre oss bedre på miljø18:20NorgeFolkehelseinstituttet: Coronaviruset kan komme til Norge når som helst17:58SportSolskjær etter cupopptur: – Alle ville at vi skulle mislykkes17:48ReiseSAS tilbyr gratis ombooking av reiser til Kina17:38VerdenPalestinere truer med å droppe Oslo II-avtalen17:02SportLindvik hoppet seg opp – Stoch vant på hjemmebane17:02NorgeMellom 15 og 20 personer isolert etter jordras i Trøndelag16:48NorgeKlimaforsker: – Blir lamslått når jeg tar det veldig innover meg16:24VerdenAuschwitz-fange: – Vi kan ikke la verden glemme15:57SportOlsbu Røiseland og Tandrevold skjøt seg bort til slutt – Öberg vant15:54VerdenVirusutbruddet øker i omfang15:47NorgeMot snøfri rekord i Oslo14:48SportSuverene Riiber har VM-planen klar14:47SportLundby vant i Rasnov og tok tilbake verdenscupledelsen14:36Helse og livsstil200 år siden oppdagelsen – forventer store konsekvenser for unikt kontinent14:05PolitikkHøyre-politikere i nord slår tilbake mot Oslo-vedtak13:44NorgeVinter-brennmaneter forundrer forskerne13:28SportKlæbo i kjempeform stakk fra og vant på sprinten – Trippel norsk i Oberstdorf13:20SportAppelkvist Stenseth på sisteplass som eneste norske i sprintfinalen13:11SportThingnes Bø nummer tre da Maillet vant12:35NorgeSnøtrøbbel i nord – veier og togstrekninger stengt12:21NorgeHøie avgjør sykehusstriden på Helgeland12:16ReiseUD fraråder reiser til Hubei-provinsen i Kina11:58PolitikkListhaug: – Føler at vi har sluppet ut av fengsel11:55SportLucas Braathen med sensasjonell fjerdeplass i Kitzbühel
Populært