Espen Galtung Døsvig:

– Å arve så mye penger kan være vanskelig

Det er noen år siden Espen hadde dreads. langts skjegg og mediterte i Nepal. Foto: Erlend Kjernli
Det er noen år siden Espen hadde dreads. langts skjegg og mediterte i Nepal. Foto: Erlend Kjernli

Espen Galtung Døsvig har solgt eiendom for én milliard kroner det siste året. Neste år er det Porsche-salget som skal runde milliarden.

BERGEN (Finansavisen): Han var den utvalgte. Med tøfler, langt skjegg og dreads satt han oppe i fjellet i Nepal og søkte meningen med livet. Han var vegetarianer, leste Bhagavadgita og mediterte.

– Jeg visste at jeg ikke kunne sitte i India og meditere som 45-åring, sier Espen Galtung Døsvig til Finansavisen.

Rundreisen i Asia var egentlig en investering for å slippe en midtlivskrise. For innerst inne visste Døsvig hva fremtiden ville bringe. Han var yngst av fire søsken, men likevel valgt ut til å føre familiebedriften videre.

– Noen skiller seg, kjøper motorsykkel eller reiser til Thailand når de blir 50 år. Jeg har vært i Thailand og gidder ikke reise tilbake.

25 år gammel var Døsvig ferdig med sin søken i Østen, og gikk opp på kontoret til sin far. Skjegget var barbert bort, håret klippet og dressen påkledd.

– Pappa, jeg er klar. Du får lære meg de businessgreiene.

Ubehagelig julebord

EGD er historisk en tekstilbedrift som ble startet av Espens oldefar. Under første verdenskrig tok han sjansen på å reise over Nordsjøen til England for å kjøpe stoffer til klær. I Norge var dette mangelvare. Da oldefaren kom tilbake igjen til Bergen, var køen lang utenfor butikken. Det var starten på en tekstilsuksess, ført videre gjennom de neste generasjonene. Butikkene ble flere og overskuddene større. Noe gikk til å kjøpe byggene de leide til butikkene sine, og noe til å kjøpe KS-andeler i shipping fordi det var skattemessig gunstig.

Espen Galtung Døsvig

Alder: 46

Sivilstand: Gift, tre barn

Aktuell: Har kjøpt seg opp i Klaveness, som børsnoteres i år. Skal selge porscher for en milliard kroner i 2020

Bakgrunn: Utdannet diplomøkonom ved Handelshøyskolen BI. Har drevet flere restauranter og utesteder i Bergen

____________________________________________

Stortingets talerstol blir din. Hva tar du opp?

Vi må bruke mer av Oljefondet til å bygge bedre infrastruktur i landet. Kanskje spesielt her på Vestlandet.

Hva bør Norge bruke mindre penger på?

Kontantstøtten.

Hva er din dårligste investering?

Private biler og båter, men jeg er så priviligert at alt ikke må verdsettes i kroner og øre.

Hvilken bok vil du lese om igjen?

«Steppeulven» av Herman Hesse gjorde sterkt inntrykk i sin tid.

Hvor går drømmereisen?

Det må være i retning en kulturell eventyropplevelse. Jeg blir fort rastløs på en resort.

– Skipsandelene var skattemotiverte, lite bærekraftige og ofte solgt til «dumme rikinger». Skipene gikk som regel konkurs.

Døsvigs far fikk tilnavnet slipsreder. Han kunne tekstil, men ikke shipping. EGD var blitt et selskap med mye klær, litt eiendom og litt shipping. Fjerde generasjon Døsvig var på plass og hadde klare tanker om fremtiden.

– Jeg ville ikke drive videre med klær. Vi var ikke billige nok eller store nok, og heller ikke eksklusive nok. Jeg skjønte at vi kom til å bli spist opp eller dø.

EGD hadde ni butikker og 70 ansatte da Døsvig tok ordet på et julebord. Han var helt fersk i selskapet, og fortsatt 25 år gammel.

– Jeg sa vi skulle legge ned alt. Det ble et ubehagelig julebord.

Han tenkte ikke på at ansatte hadde jobbet i bedriften 30-40 år. Synd for dem. Døsvig ville ikke drive med klær.

– Jeg hadde nok et litt naivt forhold til alt sammen. Det hadde vært vanskeligere å gi en sånn beskjed i dag, men jeg tror det var riktig. Min far syntes det var en vanskelig avgjørelse, for flere av dem som mistet jobben var hans venner. Jeg tror nok han ventet litt på at jeg skulle komme og gjøre det sammen med han.

Les også: I disse landene må du følge med om du skal gjøre business

Ga seg selv fem år

Espen gikk så i lære hos sin far. Han lyttet mye og snakket lite. Noe som er vanskelig å forstå når du møter 46-åringen i dag. Ordene løper ut av munnen.

– Jeg ga meg selv fem år. Hvis jeg ikke følte meg trygg da jeg ble 30, måtte jeg si til faren min at han hadde satset på feil hest.

Kontorlokalene til EDG kunne like gjerne vært et galleri. Her står Espen Galtung Døsvig ced "Steds Innstallasjon" av Børre Sæthre fra 2007. Foto: Marit Hommedal/NTB Scanpix
Kontorlokalene til EDG kunne like gjerne vært et galleri. Her står Espen Galtung Døsvig ced "Steds Innstallasjon" av Børre Sæthre fra 2007. Foto: Marit Hommedal/NTB Scanpix

Mens opplæringen foregikk, ville Døsvig også prøve seg på egenhånd. Det ble barer og restauranter, og han fikk tittelen som en av byens utelivskonger.

– Resultatene var ikke så bra, men jeg gjorde som min far og farfar, jeg kjøpte etter hvert byggene i stedet for å være leietager. De 20 millionene jeg brukte på fest og moro, fikk jeg 25 millioner igjen for da festen var slutt.

Han var klar til å ta over styringen i familieselskapet.

– Min far spurte meg hva jeg skulle gjøre. Jeg svarte at et av triksene er å finne folk som er flinkere enn meg selv. Han svarte at det var lettere for meg enn for han.

Døsvig ler fra magen.

– Helt ærlig. Jeg er god på struktur, strategi og omstrukturering, men det er partnerne mine som sørger for at vi gjør det så bra.

Han snakker om Magne Øverås, daglig leder i EGD Shipholding, og Tor Fredrik Müller, daglig leder i EGD Property Shipping. De to har et eierskap på 10 prosent i hvert sitt selskap.

– Jeg trives best med å motivere andre, og få dem til å yte sitt beste. Jeg er Pep Guardiola, og skal få Messi og andre spillere i verdensklasse til å fungere sammen.

Egenkapitalen var på et par hundre millioner kroner da Espen tok over. Nå er den på 1,4 milliarder.

Les også: Nå kan det være flertall for turistskatt

– Norsk byråkrati er krevende

Selg i gode tider og kjøp i dårlige. Det er Døsvigs klare filosofi. Derfor har EGD i løpet av det siste året solgt eiendom for én milliard kroner. Yielden er god. Da er det tid for å selge. Derfor har EGD også investert 45 millioner amerikanske dollar i Klaveness’ kombinasjonsbåter. Shipping sliter. Da er det på tide å kjøpe.

– Vi går mot strømmen og gjør ting som andre kan se på som feil og dumt. Når vi selger noe som er bra, er vi idioter og når vi kjøper noe som er dårlig, er vi idioter. Vi tåler kritikken, for det er resultatene som teller.

EGD eier nå rundt 20 prosent av Klaveness, som i løpet av året skal børsnoteres.

– Det mest miljøvennlige og fremtidsrettede rederiet i verden, skryter Døsvig.

Innen eiendom har EGD Property rettet blikket mot to store prosjekter. Bergen Byarena skal bli byens storstue.

– Bergen sentrum har tapt seg litt i forhold til andre byer i Norge. Vi trenger en katalysator for å dra utviklingen videre.

Bergen Live og Live Nation står klare for å drifte arenaen. Olav Thon, som disponerer dagens bygningsmasse, er med på planene. Nå må kommunen overbevises.

– Norsk byråkrati er krevende å sveive i gang, men jeg tror vi kommer i mål etter hvert.

Det andre store prosjektet er Dokken, der EGD sammen med OBOS vil bygge en ny bydel med næringsarealer, frisluftsområder og leiligheter som kan gi bolig til opp mot 10.000 mennesker. Regjeringen vil ha et nytt Hav­forskningsinstitutt til 2 milliarder kroner til området.

– Vi flytter havnen ut fra sentrum og bygger Bergens svar på Tjuvholmen. Utsikten og solforholdene blir de beste i byen. Det blir en ny vital bydel hvor folk både kan spise, jobbe og sove på samme sted.

Les også: Millionunderskudd for suksessen «The Book of Mormon»

Byen der alle kjenner alle

Solen skinner også for Porsche-senteret i Bergen. Veksten har vært enorm etter at Døsvig og Endre Johnsen tok over styringen i 2015. Året før ble det solgt 18 porscher i Bergen. Nå er tallet tresifret, og de to har lagt Trondheim og Ålesund under sine føtter.

– Vi skal selge 6–700 biler og sikter på en milliard i omsetning i 2020, sier Døsvig.

– Hvorfor Porsche?

– Bergen er en liten by der alle kjenner alle. Endre er en kamerat av meg som drev bruktbilforretningen Bergen Bilsenter, og hans store lidenskap er Porsche.

En annen venn av Døsvig, Morten Fredriksen, hadde arvet Porsche-agenturet av sin far, men hatet det som pesten, ifølge Døsvig.

– Den ene ville ha og den andre ville selge. Da var det jo bare å møtes. Morten tok frem nøklene og la dem på bordet med en gang.

EGD Capital eier 60 prosent av Porsche Center Bergen, mens Johnsens Gallardo Holding eier de resterende 40. I Ålesund og Trondheim er det en lik eierskapsmodell med Porsche Center Bergen som hovedeier og to partnere som eier henholdsvis 49 og 34 prosent prosent hver.

– Jeg gjør ikke så mye fra dag til dag, og det er gutta på gulvet som leverer imponerende. Vi har gått i pluss hvert år, selv om fokuset har vært å bygge topplinjen. Fremover skal vi trimme kostnadene og øke marginene.

Les også: Flere svindelforsøk mot Anne-Elisabeth Hagens familie

– Kvelt av ungdommer

Svetten pipler i pannen og dressjakken finner sin nye plass på stolen. Døsvig kommer fra trening. Brasiliansk jiu jitsu er ikke for pingler.

– Jeg ble kvelt av noen ungdommer. Det er nok kjekt for dem å kvele en milliardær. Haha.

Det ble også noen fighter med faren i generasjons­skiftet, men sånn må det også være. De fikk hver sin vetorett. Hvis den ene absolutt ikke ville det den andre foreslo, var det mulig å si nei. Faren brukte sin sjelden, sønnen mer og mer. Etter hvert bestemte sønnen alt selv.

– Du må ta makten. Hvis du bare får den, kan du fort bli svak. Far er en erkebusinessmann, og ga fra seg det som betydde aller mest for ham. Det er tøft å gå fra å bestemme til å være overflødig. Jeg synes han har vært utrolig flink. Han har klart å slippe taket.

– Du var yngst av fire søsken, men likevel valgt ut til å ta over. Har det vært noe strid i familien?

– Jeg har et godt forhold til min far og mine søsken. Noen ganger må det tas noen ubehagelige avgjørelser. Kanskje hadde jeg talent? Kanskje var det lettere å samarbeide med meg? Det må du nesten spørre faren min om.

Les også: Hjemlevering mer populært, men fortsatt ikke lønnsomt

Kunst i millionklassen

Bedriften holdt til i beskjedne lokaler i Bergen sentrum. Så kjøpte Døsvig det som den gangen var Bergens dyreste villa til 26 millioner kroner, med utsikt over hele byen fra takterrassen.

– Huset hadde et sterkt behov for oppussing, sier han.

14 millioner kroner senere er inntrykket noe helt annet.

– Jeg tror ikke det er vanskelig å selge for 50–60 millioner nå, men vi skal ikke selge. Jeg håper vi aldri trenger å gjøre det.

En liten omvisningsrunde, og du skjønner at du like gjerne kunne vært i et kunstgalleri.

– Tom Sandberg, sier Døsvig og peker på et bilde på veggen.

Nye bilder og nye kunstverk følger. Døsvigs entusiasme er smittende.

– Dette er sjelen min.

«The Killing Machine» er teksten på kunstverket i trappen mellom første og andre etasje. Noen liker det, noen hater det, mens andre ikke legger merke til det. De ulike reaksjonene forteller noe om gjestene som kommer.

– Dette er Odd Nerdrums «Skrik». Det hang i stuen til David Bowie.

Vi er i underetasjen. Maleriet heter «Dawn» og kostet Døsvig 4 millioner kroner. Noen millioner har det også gått til kunstnere og ulike kunstinstitusjoner i byen.

– Jeg skjønte at jeg kunne utrette veldig mye med veldig lite. Hvis jeg kjøpte et bilde til 30.000 kroner, kunne det snu opp ned på livet til en kunstner. Det var få som var interessert i å hjelpe kunstnere, de ble av mange i forretningslivet sett på som late mennesker som fikk statsstøtte, røkte hasj og satt på kafé.

I fjor høst fikk han prisen «Kulturell støttespiller» fra kommunen, som ble delt ut for første gang.

– For noen er kunsten et alibi, en måte å kjøpe seg posisjoner, men for meg er det ekte. Jeg er nysgjerrig på språket og uttrykksformen, og blir bare mer og mer fascinert.

Les også: General Electric får kjempebot av EU

– Kunstnere er mer interessante

Han tar heller en tur ned til Kunstnerens Hus enn å dra på cocktailparty for small talk med byens vellykkede forretningsfolk.

– Jeg er ikke på den sosiale arenaen med losjer, forbund, foreninger og ulike klubber i Bergen. Kunstnere er mer interessante, sier Døsvig, før han modererer seg litt.

– Det er veldig kjekt å kunne veksle mellom de to arenaene.

Han var den utvalgte, men for den neste generasjonen er veien åpen. Hans tre barn er fortsatt små og stiller foreløpig likt. Interessen og talentet må være der. Det nytter ikke bare å være arving.

– Eller de kan gjøre som meg å finne noen som er flinkere enn seg selv til å gjøre jobben, smiler Døsvig.

Han var på tanken om å gi bort hele selskapet til en stiftelse den dagen han takker for seg, men så slo han det fra seg. Muligheten ligger der for den av ungene som ønsker og klarer å ta makten.

– Jeg er stolt av å være arving. Det er ikke sånn at jeg trenger å skryte, men jeg erkjenner at jeg er en arving, sier Døsvig.

Han føler seg privilegert, at hans liv har vært enklere med 100 meters forsprang på de som startet uten penger og nettverk. Samtidig mener han ordet arving kan føre en del negativt med seg.

– Å arve så mye penger kan være vanskelig. Det høres kanskje rart ut, men for noen blir det en belastning. Hvis de ikke får det helt til blir de fort gjort narr av.

– Hvordan blir det for deg hvis EGD forsvinner ut av familiens hender?

– Her jeg er i livet i dag går det helt fint for meg, men kanskje får jeg et mer sentimentalt forhold til det senere. Jeg har gjort jobben jeg ble tildelt så godt som mulig.

Les også: Nå kommer viktige endringer for de som skal kjøpe og selge bil

Trenger luksusskatt

Han er ingen gründer av natur som kunne startet med to tomme hender. Han solgte ikke is eller popcorn på 17. mai som guttunge.

– Jeg hadde ikke behov for å gjøre det heller. Det blir bare hypotetisk.

Kapital estimerte i fjor hans formue til 1,3 milliarder kroner. Siden det har EGD tjent mer. Døsvig er klar på at de som har mye må gi til de som har lite.

– Likhetsprinsippet er kanskje det beste vi har her i landet. Det skaper tillit. Jeg betaler skatten min og skjønner godt hvorfor jeg må gjøre det.

– Formuesskatten også?

– Ja. Den kunne sikkert vært justert litt, så ikke bedriftseiere som går med store underskudd får formuesskatten på toppen. Men en form for luksusskatt må vi ha. Hvis vi rike bare kan velte oss i penger, blir det uro og ubehageligheter etter hvert. Det har historien lært oss.

Saken er opprinnelig publisert i Finansavisen lørdag 6. april

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
00:58 Canada stanser våpeneksport til Tyrkia00:54 Leger frykter for beredskap – ustabil ambulanseflytjeneste00:50 Erdogan: Tyrkia vil ikke erklære våpenhvile i Syria00:46 Landslagsledelsen om UEFA-reaksjon mot rumensk rasisme: Null straff00:26 Ny undersøkelse: Kontantstøtte mest brukt av vårbarn på vent00:01 Sørloth gir ikke opp før sjansen er null23:39 SOHR: To syriske soldater drept av tyrkiskvennlige opprørere23:36 Sverige hadde Spania i kne23:08 Politiet rykket ut til melding om bråk – viste seg å være ivrige landskamp-supportere22:48 Sverige hadde Spania i kne22:44 Innbytterne berget Norge på overtid, Sørloth nikket inn 1-1 i Romania22:22 De sju voldtektssiktede i Hønefoss fremstilles trolig for varetektsfengsling onsdag22:21 Ny smell for Solskjær, United-keeperen ut med skade22:10 Nye protester i Barcelona etter fengselsdommer mot politikere21:59 Fox News: Nærkontakt mellom amerikanske styrker og tyrkiskstøttede opprørere i Syria21:42 Demokratene vurderer formell avstemning om riksrettsetterforskning21:29 E-tjenesten: En forverring av forholdene i IS-leirer hvor nordmenn holdes21:16 Byggesteiner for primitivt liv funnet i is fra Saturn-måne21:04 23-åring tiltalt for grov vold på hotellrom20:58 Tyrkia fortsetter offensiven i Syria20:54 – Kjørte over seg selv i trafikkulykke20:29 Øredøvende tribunelyd fra barna i Bucuresti20:22 Kallmyr slår opp telt for å forhindre flyktningstrøm til Norge19:10 Utkast til brexitavtale nærmer seg, melder flere medier19:10 Demonstrasjon mot Turkish Airlines på Gardermoen19:07 Pence drar til Tyrkia på kort varsel18:34 Soldater er sinte og frustrerte etter Trump-avgjørelse: – Jeg skammer meg18:33 Flere i Venstre vil ha Sveinung Rotevatn som ny partileder18:14 Henrik Ingebrigtsen opererte sin trøblete tå18:03 Gutt (2) sendt til sykehus etter alvorlig trafikkulykke17:47 Aftenposten trekker journalister ut av Syria17:06 Follo-spiller utestenges i sju kamper etter å ha skallet motstander17:04 Mann forstyrret isbjørn – fikk 15.000 kroner i bot15:35 IMF venter laveste vekst siden finanskrisen15:35 Lekkasje ved Tine Meierier15:28 Kvinnelig imam tildeles menneskerettighetspris i Oslo15:27 Bulgarias fotballpresident går av etter «rasismekampen»15:07 XXL vil hente 500 millioner kroner i emisjoner15:05 Spania venter flere rasende protester i Barcelona15:04 76-åring dømt seksuelt overgrep ett år etter forrige dom14:22 Hvis Trump og Pence blir dømt, blir hun president14:13 Mer motgang for sykkel-VM i Bergen14:06 FN: 85 sivile drept i forbindelse med valget i Afghanistan13:38 Ras av sykmeldinger i Morgenbladet13:14 Merkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven12:49 Pastor tiltalt for voldtekt av barn – aktor vil ha fire og et halvt års fengsel12:47 Krever merking av raske elsparkesykler12:36 Målløst i historisk VM-oppgjør i Nord-Korea12:36 Tour-feltet får en tøff start neste år12:13 Elbilforeningen mener nye avgifter er lite klimavennlige12:06 Strengere krav til vinterdekk for tunge kjøretøy12:05 Mulig regelendring i Norge: Fotballspillerne kan eie seg selv12:05 Russland med klar advarsel til Tyrkia12:03 Merkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven11:54 Skiskyting: Russland fortsatt ute i dopingkulden11:53 Nye toppsjefer til Rema 100011:31 Mette-Marit-feber i Tyskland11:23 To menn dømt for gruppevoldtekt av 15-åring11:19 Disse fuglene vet veien hjem, men husker ikke hindringene før de ser dem11:17 Isbreene i Sveits har tapt 10 prosent av sitt volum10:58 Nilsson blir hjemme og trener med gutta på snø10:57 Lesertallene synker på papir – øker digitalt09:53 Frelimo favoritt ved valget i Mosambik09:53 Russer nektet straffskyld for knivstikking på Kiwi09:49 Russland avholder militærøvelse09:31 Hellas: Flere knivstukket på overfylt asylmottak09:30 Uniteds lønnsbudsjett runder trolig 3 milliarder09:14 Tidligere Trump-rådgiver vitner om kaos i Det hvite hus09:14 230 ansatte i Årdal kan bli permittert08:54 Barnier: – Brexitavtale fortsatt mulig denne uken08:37 Sju pågrepet i grov voldtektssak08:20 Skryt til Norge i rumensk avis08:19 Sky News: Oppkjøpsfond med nytt forsøk på å kjøpe Ving08:12 Russere tiltalt for å forsøke å lure 27 ukrainske bygningsarbeidere inn i Norge07:54 Forsvarets nye jagerfly vil øke utslippene med 207 prosent07:48 Staten lokker marokkanere med penger for å reise hjem07:33 Flere metoo-saker i Forsvaret07:13 – Tyrkia burde vært hardere straffet enn Russland07:10 Carlsen nær 100-barrieren: – Bare flaks og stayerevne reddet meg06:58 Eks-homofil skal «hjelpe» folk vekk fra homofil praksis i Bergen06:43 Mings møtt med apelyder, Bulgarias trener «hørte ingenting»06:42 13 politifolk drept i bakholdsangrep i Mexico06:30 Salget av middagsmat på boks ned 30 prosent på ti år06:26 Norge kan møte Romania igjen i finale om EM-plass06:00 Dette skjer i dag05:55 Jostein Gaarder: – Hent barnet i Syria og moren hjem05:34 Dette skjedde i natt05:31 Oslo og 14 andre byer kutter kjøtt for ansatte05:30 Frode Berg-saken kaster skygge over 75-årsmarkering05:15 Influensa-påminnelse til gravide og unge i risikogrupper05:11 Dødstallet stiger i Japan etter tyfon05:07 Drapstrusseldømt far dømt for å kontakte barna05:04 BBC: EU vurderer å holde nytt krisemøte for å lande en brexitavtale05:00 Bankene frykter nytt EU-forslag vil gi dyrere boliglån04:18 Datatilsynet vil ikke gi tilgang til meldinger om nyfødte03:48 UNICEF-rapport: Feilernæring også et problem i Norge03:24 Mange skadd i uro i Barcelona etter dommer mot katalanske politikere03:12 Fiskekvotene redusert i Østersjøen03:05 Mann tok seg inn i leilighet i 4. etasje via stillas02:45 Ett av tre barn i verden under fem år er feilernært
Siste nytt
00:58VerdenCanada stanser våpeneksport til Tyrkia00:54NorgeLeger frykter for beredskap – ustabil ambulanseflytjeneste00:50VerdenErdogan: Tyrkia vil ikke erklære våpenhvile i Syria00:46SportLandslagsledelsen om UEFA-reaksjon mot rumensk rasisme: Null straff00:26NorgeNy undersøkelse: Kontantstøtte mest brukt av vårbarn på vent00:01SportSørloth gir ikke opp før sjansen er null23:39VerdenSOHR: To syriske soldater drept av tyrkiskvennlige opprørere23:36SportSverige hadde Spania i kne23:08NorgePolitiet rykket ut til melding om bråk – viste seg å være ivrige landskamp-supportere22:48SportSverige hadde Spania i kne22:44SportInnbytterne berget Norge på overtid, Sørloth nikket inn 1-1 i Romania22:22NorgeDe sju voldtektssiktede i Hønefoss fremstilles trolig for varetektsfengsling onsdag22:21SportNy smell for Solskjær, United-keeperen ut med skade22:10VerdenNye protester i Barcelona etter fengselsdommer mot politikere21:59VerdenFox News: Nærkontakt mellom amerikanske styrker og tyrkiskstøttede opprørere i Syria21:42VerdenDemokratene vurderer formell avstemning om riksrettsetterforskning21:29NorgeE-tjenesten: En forverring av forholdene i IS-leirer hvor nordmenn holdes21:16VerdenByggesteiner for primitivt liv funnet i is fra Saturn-måne21:04Norge23-åring tiltalt for grov vold på hotellrom20:58VerdenTyrkia fortsetter offensiven i Syria20:54Norge– Kjørte over seg selv i trafikkulykke20:29SportØredøvende tribunelyd fra barna i Bucuresti20:22PolitikkKallmyr slår opp telt for å forhindre flyktningstrøm til Norge19:10PolitikkUtkast til brexitavtale nærmer seg, melder flere medier19:10NorgeDemonstrasjon mot Turkish Airlines på Gardermoen19:07VerdenPence drar til Tyrkia på kort varsel18:34VerdenSoldater er sinte og frustrerte etter Trump-avgjørelse: – Jeg skammer meg18:33PolitikkFlere i Venstre vil ha Sveinung Rotevatn som ny partileder18:14SportHenrik Ingebrigtsen opererte sin trøblete tå18:03NorgeGutt (2) sendt til sykehus etter alvorlig trafikkulykke17:47NorgeAftenposten trekker journalister ut av Syria17:06SportFollo-spiller utestenges i sju kamper etter å ha skallet motstander17:04NorgeMann forstyrret isbjørn – fikk 15.000 kroner i bot15:35PengerIMF venter laveste vekst siden finanskrisen15:35NorgeLekkasje ved Tine Meierier15:28KulturKvinnelig imam tildeles menneskerettighetspris i Oslo15:27SportBulgarias fotballpresident går av etter «rasismekampen»15:07PengerXXL vil hente 500 millioner kroner i emisjoner15:05VerdenSpania venter flere rasende protester i Barcelona15:04Norge76-åring dømt seksuelt overgrep ett år etter forrige dom14:22StemmerHvis Trump og Pence blir dømt, blir hun president14:13SportMer motgang for sykkel-VM i Bergen14:06VerdenFN: 85 sivile drept i forbindelse med valget i Afghanistan13:38KulturRas av sykmeldinger i Morgenbladet13:14PolitikkMerkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven12:49NorgePastor tiltalt for voldtekt av barn – aktor vil ha fire og et halvt års fengsel12:47PengerKrever merking av raske elsparkesykler12:36SportMålløst i historisk VM-oppgjør i Nord-Korea12:36SportTour-feltet får en tøff start neste år12:13MotorElbilforeningen mener nye avgifter er lite klimavennlige12:06MotorStrengere krav til vinterdekk for tunge kjøretøy12:05SportMulig regelendring i Norge: Fotballspillerne kan eie seg selv12:05VerdenRussland med klar advarsel til Tyrkia12:03PolitikkMerkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven11:54SportSkiskyting: Russland fortsatt ute i dopingkulden11:53PengerNye toppsjefer til Rema 100011:31KulturMette-Marit-feber i Tyskland11:23NorgeTo menn dømt for gruppevoldtekt av 15-åring11:19VerdenDisse fuglene vet veien hjem, men husker ikke hindringene før de ser dem11:17VerdenIsbreene i Sveits har tapt 10 prosent av sitt volum10:58SportNilsson blir hjemme og trener med gutta på snø10:57KulturLesertallene synker på papir – øker digitalt09:53PolitikkFrelimo favoritt ved valget i Mosambik09:53NorgeRusser nektet straffskyld for knivstikking på Kiwi09:49VerdenRussland avholder militærøvelse09:31VerdenHellas: Flere knivstukket på overfylt asylmottak09:30SportUniteds lønnsbudsjett runder trolig 3 milliarder09:14PolitikkTidligere Trump-rådgiver vitner om kaos i Det hvite hus09:14Norge230 ansatte i Årdal kan bli permittert08:54PolitikkBarnier: – Brexitavtale fortsatt mulig denne uken08:37NorgeSju pågrepet i grov voldtektssak08:20SportSkryt til Norge i rumensk avis08:19PengerSky News: Oppkjøpsfond med nytt forsøk på å kjøpe Ving08:12NorgeRussere tiltalt for å forsøke å lure 27 ukrainske bygningsarbeidere inn i Norge07:54NorgeForsvarets nye jagerfly vil øke utslippene med 207 prosent07:48NorgeStaten lokker marokkanere med penger for å reise hjem07:33NorgeFlere metoo-saker i Forsvaret07:13Politikk– Tyrkia burde vært hardere straffet enn Russland07:10SportCarlsen nær 100-barrieren: – Bare flaks og stayerevne reddet meg06:58NorgeEks-homofil skal «hjelpe» folk vekk fra homofil praksis i Bergen06:43SportMings møtt med apelyder, Bulgarias trener «hørte ingenting»06:42Verden13 politifolk drept i bakholdsangrep i Mexico06:30Helse og livsstilSalget av middagsmat på boks ned 30 prosent på ti år06:26SportNorge kan møte Romania igjen i finale om EM-plass06:00NorgeDette skjer i dag05:55NorgeJostein Gaarder: – Hent barnet i Syria og moren hjem05:34NorgeDette skjedde i natt05:31Helse og livsstilOslo og 14 andre byer kutter kjøtt for ansatte05:30VerdenFrode Berg-saken kaster skygge over 75-årsmarkering05:15Helse og livsstilInfluensa-påminnelse til gravide og unge i risikogrupper05:11VerdenDødstallet stiger i Japan etter tyfon05:07NorgeDrapstrusseldømt far dømt for å kontakte barna05:04VerdenBBC: EU vurderer å holde nytt krisemøte for å lande en brexitavtale05:00PengerBankene frykter nytt EU-forslag vil gi dyrere boliglån04:18NorgeDatatilsynet vil ikke gi tilgang til meldinger om nyfødte03:48Helse og livsstilUNICEF-rapport: Feilernæring også et problem i Norge03:24VerdenMange skadd i uro i Barcelona etter dommer mot katalanske politikere03:12PengerFiskekvotene redusert i Østersjøen03:05NorgeMann tok seg inn i leilighet i 4. etasje via stillas02:45Helse og livsstilEtt av tre barn i verden under fem år er feilernært
Populært