Meny

Hotellnæringen i Bergen satser stort i stormen

FJERDE GENERASJON: Da Kjetil Smørås tok over etter sin far drev bedriften kun ett hotell. Nå er tallet fem.
FJERDE GENERASJON: Da Kjetil Smørås tok over etter sin far drev bedriften kun ett hotell. Nå er tallet fem. Foto: Erlend Kjernli

Turistene strømmer på, men Hotell-Bergen tok gleden på forskudd. Byggingen av seks hoteller og 1.400 rom siden 2016 gjør markedet turbulent. En 100-åring kan likevel smile.

(Finansavisen): I en lobby i Bergen sentrum står en fjerdegenerasjon hotelleier og småprater med Herman Friele. Styremøtet er over. Håndflatene møtes. De takker hverandre for denne gang.

– Jeg tror han er fornøyd med investeringen, sier Kjetil Bratshaug Smørås fornøyd til Finansavisen.

Hotellet heter Zander K, åpnet i 2017 og kostet 340 millioner kroner. Familiebedriften De Bergenske drifter hotellet, og eier bygget sammen med Friele.

– Hotellet var en suksess fra dag én. Det føles godt å treffe så bra, sier Smørås.

Det er en av de dagene der solen skinner i Bergen. På Bryggen snakkes det tysk, på restauranten engelsk. Turistene er på plass, og det blir flere og flere av dem. Fra 2016 til 2018 økte antallet kommersielle overnattinger med 9 prosent til nærmere 2,3 millioner.

– Starten i år ser også fin ut. Målet er alltid at besøket skal bli litt bedre enn året før, sier Anders Nyland, reiselivsdirektør i Bergen.

Les også: Vant kontrakt for nytt Stordalen-hotell

– Umulig å absorbere

En skulle tro at hotelldirektørene i byen smiler lurt mens de teller opp pengene den økte turismen fører med seg, men de har gjort det vanskelig for seg selv. Nye hoteller har poppet opp, og antallet rom har økt mer enn antall turister. Tall fra Benchmarking Alliance (BA) viser at antall tilgjengelige rom i Bergen har økt med 60 prosent siden 2012.

RÅDGIVER: Peter Wiederstrøm i Wiederstrøm Hotel Consulting. Foto: Agnete Brun
RÅDGIVER: Peter Wiederstrøm i Wiederstrøm Hotel Consulting. Foto: Agnete Brun

– En slik tilbudsvekst er nesten umulig å absorbere. Bergen er et av de norske hotellmarkedene som har vokst mest de seneste årene, sier hotellrådgiver Peter Wiederstrøm i Wiederstrøm Hotel Consulting, som har bearbeidet og analysert tallene til BA.

I årene 2012 til 2014 lå rombelegget for hotellene i Bergen på 70-71 prosent.

– I fjor, for første gang på så lenge jeg kan huske, falt belegget til under 60 prosent. Det er blitt et veldig mye tøffere marked for aktørene. Fallende trend på belegg og til dels på pris, har sendt Bergen mange hakk nedover på listene over hotellstorbyer, sier Wiederstrøm.

På Zander K sitter likevel smilet løst. Ikke fordi styremedlemmene har forsynt seg fra matfatet, men fordi tallene Smørås kan vise frem er oppløftene. Selskapet går mot strømmen og økte belegget til 72 prosent i fjor. De Bergenske tar markedsandeler.

– Markedet er krevende, men ikke helsvart. Vi er velsignet med en god sommersesong som vi prøver å få mest mulig ut av. Jeg tror de beste årene ligger foran oss, sier Smørås.

Les også: Blar opp for historisk perle

Kjøpte - og utvidet

Historien strekker seg akkurat 100 år tilbake, da Kjetils oldefar åpnet Hotel Augustin i 1919. Så gikk eierskapet videre i generasjonene til han selv kom inn i bedriften rett fra Handelshøyskolen i 1988.

– Far ga meg et klart valg. Enten ble jeg med eller så solgte han alt sammen. Som eldstemann ville jeg følge mine foreldres ønsker, men det var ingen drømmesituasjon. Jeg ville egentlig gjøre andre ting først.

Hotel Augustin hadde 40 rom. De Bergenske eide i tillegg en kafé i underetasjen, men det var også alt.

– Jeg så at vi måtte utvide for å ha livets rett. Vi fikk kjøpt opp naboeiendommene og utvidet hotellet til 130 rom.

BAR AMUNDSEN: I denne baren på Grand Hotel Terminus planla Roald Amundsen sin siste ekspedisjon, som endte med at han forsvant i isødet. Foto: De Bergenske
BAR AMUNDSEN: I denne baren på Grand Hotel Terminus planla Roald Amundsen sin siste ekspedisjon, som endte med at han forsvant i isødet. Foto: De Bergenske

I 2006 ble det neste store steget tatt med kjøpet av Grand Hotel Terminus. Byens første luksushotell slet i motgang.

– Hotellet hadde dårligst belegg i hele byen, men vi snudde det raskt. Omsetningen er mer enn doblet.

For tre år siden sto Villa Terminus ferdig. Designhotellet med kun 18 rom kostet 60 millioner kroner, som gir et snitt på rundt 3 millioner kroner pr. rom. Deretter fulgte ferdigstillelsen av Hotel Zander K og Hotel Bergen Børs i 2017. Siste bygg eies av Tore Odfjell, som brukte mellom 100 og 150 millioner kroner på renoveringen.

– Vi har hoteller i flere historiske bygg, og benytter oss av håndverket som ligger i bunn. Gjestene våre skal få en opplevelse av å bo hos oss. Der skiller vi oss fra de store kjedene.

Les også: Tidenes tall for Norges 13. rikeste

– Vi er offensive

Omsetningen økte fra 165 millioner kroner i 2015 til 306 millioner i fjor. I de tallene ligger også serveringsbiten til De Bergenske med Grieghallen, Kalfaret Brygghus. USF Verftet og Grand Konferanse og festsaler.

– Resultatet endte på 25 millioner fjor, og vi budsjetterer med 35 millioner i år. Vi er offensive, sier Smørås.

Selv om noen turister markerer seg i byen nå, er det først fra mai måned at hordene virkelig begynner å komme. Reiselivsdirektør Nyland vil gjerne se en vekst gjennom hele året, ikke bare i høysesongen om sommeren.

– Bergen skal bli en attraktiv helårsdestinasjon. For høysesongen har vi ikke en ren volumstrategi, men en lønnsomhets- og bærekraftstrategi.

Han forteller at fjerde kvartal i fjor var historisk bra. Årets første kvartal ser også lovende ut.

– Hva kan Bergen tilby utenfor høysesong?

– Masse kultur og fantastiske restauranter. Vi har mye vær og røff natur. For en australier som er vant til 38 grader og sol hver dag, kan regn og vind være en eksotisk opplevelse, svarer Nyland.

– Vi har ikke vært flinke nok til å selge det Bergen har å tilby.

HISTORISK: Bergen Børs Hotel åpnet i 2017. Bygget eies av Tore Odfjell, men hotellet driver av De Bergenske Foto: Åke Lindman
HISTORISK: Bergen Børs Hotel åpnet i 2017. Bygget eies av Tore Odfjell, men hotellet driver av De Bergenske Foto: Åke Lindman

Mange som kommer til Bergen har ikke planer om å være der lenge. De er på farten til et annet sted. Gjennomsnittsgjesten bor 1,55 netter i byen.

– Klarer vi å få gjestene til å bo her én natt til har vi kommet langt på lønnsomhet og bærekraft, mener Nyland.

Det er kanskje derfor holdeplassen til flybussen ved Fisketorget er umulig å finne. Når du skal reise fra Bergen må du klare deg selv.

– Hvor stopper flybussen?

– På andre siden av gaten, ved Taxi-skiltet, svarer en lokalbeboer.

Logikken er fraværende, men svaret er korrekt. På andre siden av gaten står det riktignok «Flybussen» på et skilt du kan se når du kommer tett innpå. Rutetabell er det også, selv om den ikke stemmer med bussen som etter hvert skal komme. Sol er blitt til regn, og dråpene må du ta imot med kropp og klær. Et busskur hadde vært kjærkomment.

– Det ligger et gullkantet potensial i å få eksisterende gjester til å bli et døgn til, sier Smørås.

Les også: Stordalens sjefstyv skal lede prestisjeprosjekt

Hente ut potensialet

Han mener fellesskapet må løfte sammen. Vist Bergen og Innovasjon Norge har et sterkt ansvar. Selv har han vært styreleder i Fjord Norge, og støtter tiltak som kan løfte Bergen som reisedestinasjon.

– Vi må profesjonalisere turismen og hente ut potensialet som ligger der med å synliggjøre det vi har og få frem flere opplevelser. Vi må tilrettelegge bra med gode dofasiliteter og god skilting.

Når sommerturistene kommer tar store deler av kulturlivet ferie. Bergen Filharmoniske Orkester, teateret og Bergen Opera forblir uoppdaget i høysesongen.

– Vi kan tiltrekke oss flere kulturturister med et sterkere tilbud om sommeren. Det er en svært interessant målgruppe vi ikke har tenkt nok på. Vi må i hvert fall ha noe å tilby, mener Smørås.

– Tenk om teatrene i London hadde tatt ferie når du kommer dit. Det er jo uhørt.

Han har likevel tro på flere turister både sommer og vinter. 700 millioner kroner er så langt investert i hotellrenoveringer, men De Bergenske har ikke tenkt å stoppe der. Alle de 131 rommene i Grand Hotel Terminus blir pusset opp i disse dager.

– Vi tar vare på historien, men bygger det som i prinsippet blir et helt nytt hotell. En ny start for hotellet som skal få klatre litt i status igjen.

DESIGN HOTELL: Det koster 60 millioner kroner å bygge de 18 rommene på Villa Terminus Foto: Åke Lindman
DESIGN HOTELL: Det koster 60 millioner kroner å bygge de 18 rommene på Villa Terminus Foto: Åke Lindman

Det er heller ingen hemmelighet i Bergen at Smørås sikler på et annet historisk bygg fra 1800-tallet. Den gamle Kunsthøgskolen står tom.

– Vi kan få inn 50 rom der. Det hadde vært en drøm, men kommunen har ikke bestemt seg ennå.

Fra 2014 til 2018 kom rundt 1.800 nye rom på markedet i Bergen. I løpet av året kan vi plusse på mellom 300 og 400 rom.

– Det representerer en betydelig mindre økning enn det har vært i enkelte år i nær fortid, men den kommer jo på toppen av nettopp disse forholdsvis nye hotellene, sier Wiederstrøm.

Les også: Tre Oslo-eiendommer kan bli 100 hotellrom

Halvparten av Oslo

Selskapet hans bistår både eksisterende hotelldrift og nye prosjekter. Nå er det liten pågang fra utbyggere i Bergen.

– Den tøffe markedssituasjonen er nok årsaken, men det er likevel et par prosjekter vi er blitt bedt om å vurdere i det siste. Det er alltid rom for det rette hotellproduktet, også i tøffe markeder. Det er viktig å tenke på god geografisk plassering, riktig konsept, god drift og fornuftige byggekostnader.

– Har det vært en overetablering i Bergen?

– Det er vanskelig å være helt klar på det. Kapasitetsutvidelser kommer ofte sprangvis. Det fører til tøffe markedsforhold på kort sikt, men så har ting en tendens til å ta seg inn igjen over noen år. Eksempler på dette er Gardermoen og Tromsø. Sistnevnte dog hjulpet av en svært ekspansiv nordlysturisme, svarer Wiederstrøm.

– Det er ca. 6.100 hotellrom i Bergen, og dette er rundt halvparten av Oslo-kapasiteten, der Gardermoen holdes utenfor. Slik sett er vel kapasiteten i Bergen ikke helt feil. Men dette fordrer en vekst i etterspørselen år for år en stund fremover.

Les også: Bygger om for 270 millioner - nytt rekordår

Intens konkurranse

På Hotel Zander K er et nytt møte i ferd med å ta slutt. Er Smørås heldig har sønnen på 11 år nok en gang laget ferdig middagen til han kommer hjem.

– Han bruker ikke oppskrifter engang, sier en tydelig imponert far.

Den eldste sønnen er skuespiller og sanger. De siste månedene har han spilt i Phantom of the Opera på Folketeateret i Oslo. Den tredje sønnen studerer IT, og kan tenke seg en rolle som IT-sjef i selskapet. Det er datteren som ligger an til å ta over direktørstolen etter sin far.

– Hun studerer på Handelshøyskolen og har deltidsjobb her. Jeg anbefaler henne sterkt å gjøre det jeg ikke fikk gjort, å prøve litt andre ting også.

– Hva tror du om fremtiden?

– Når det er en så intens konkurranse blir prisene lavere. Selv de dyreste hotellene får en mer dynamisk pris enn de burde ha. Fremover ser det ut til å bli renteoppgang, lønnsøkning og en sterkere krone. Vi er utsatt for makrosvingninger, så jeg håper Sentralbanksjef Øystein Olsen tenker på eksportnæringen.

– Blir det flere hoteller?

– Ja. Vi skal bygge en sterkere organisasjon og vokse videre. Vi er eksperter på Bergen sentrum og ser synergier av å ta veksten her.

Saken sto først på trykk i Finansavisen, lørdag 30. mars

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
03:58 AUF delte ut gratis burgere etter debatt om klima og kjøtt03:56 Frp ber egen statsråd kalle inn til jernbanemøte03:43 Jay Inslee trekker seg som presidentkandidat03:20 Færre turister på Cuba etter sanksjoner fra USA03:01 WHO: Mikroplast i vann har lav helserisiko02:46 Guerin blir Zuccarellos sjef02:42 Politiet fikk beskjed om å «ta grep» etter PSTs terrorvarsel02:22 USAs utenriksminister på telefon med Danmark om Grønland01:41 Trump om handelskrigen: – Jeg er den utvalgte01:10 Color Line-ferje reddet mann i gummijolle som drev til havs00:46 Femte strake remis for Carlsen: – Lett å se at jeg sliter00:42 Måling: Kan gå mot protestvalg i Kristiansand00:36 Volkswagen krever logoen tildekket under AfD-møte00:24 Johansen og Fulham i tetstriden23:54 Horneland: – Dette er ikke over23:39 Mette Frederiksen ønsker ikke ordkrig med Trump23:16 Nye bompengeforhandlinger – Frp deltok ikke23:15 Elabdellaoui på full fart mot mesterligaen23:01 Brutalt utgangspunkt for Rosenborg – tapte 0-2 i Zagreb22:59 Casper Ruud utslått i åttedelsfinale i USA22:52 54-åring dømt for å ha delt bilder av datteren på pornografiske nettsider22:17 Alt du trenger på vite om bompenge-bråket22:13 Islands statsminister avlyser møte med Mike Pence22:04 Venezuela åpner ambassade i Nord-Korea21:56 Regjeringen vil innføre fritt skolevalg i hele landet21:50 Første gang et norsk landslag i basketball har tatt seg til EM-kvartfinale21:04 Jente døde etter å blitt angrepet av tre store pitbullterriere i USA20:37 Lekket rapport: Nord-Korea har mini-atomvåpen20:16 Fant 50 år gammel flaskepost – sporet opp avsenderen20:04 Omsorgsarbeidere vant ikke fram i søksmål mot Aleris19:44 Nye bompengeforhandlinger – Frp deltar ikke19:22 Johnson: Brexitavtalens betingelser er ikke akseptable19:03 Manshaus observert i over tre timer18:57 Vant pensjonisthjerter med dikt på skarp valgkampdebatt i Oslo18:35 Trump kritiserer Danmarks statsminister18:30 Pararoer døde under trening i VM-anlegget18:18 Åpen strid i regjeringen om bomkutt-avtale17:38 Frp-kjeft: Stortinget vedtok våpen-forbud – ingen har trådt i kraft17:08 Elendige tall for Frp i ny måling16:18 Mann tok seg inn i bolighus – dømt for overgrep mot seksåring15:59 Frp nekter å forhandle videre om bompenger15:51 Ropstad avbryter valgkampturné15:45 Venstre sier nei til bom-skisse15:38 En av fem nordmenn kan ha dette syndromet15:27 Mann (79) bitt av krokodille på fest i Stockholm15:16 Frederiksen: Vår invitasjon til Trump står fast15:04 Kronprinsen besøker Al-Noor-moskeen14:45 Mann tiltalt for overgrep mot 46 mindreårige jenter14:02 Én av fire i Tyskland har migrantbakgrunn13:57 Norgeshistoriens første skip på Nordpolen13:55 Rekordmange branner i Brasils regnskog13:44 Isabelle Pedersen gir opp VM13:39 Stor razzia mot menneskehandel i Berlin12:34 Flertall vil ha folkeavstemning om brexitavtale12:33 Mann tiltalt for drap på samboer i Bergen12:27 Valgforsker: – Høyt spill av Frp og Venstre12:22 Sp vraket av LO-gigant: – Jeg er veldig skuffet12:03 Solbakken om nytt skademareritt: – Nærmest tragikomisk11:34 Kraftig økning i vikarjobbmarkedet11:32 Open Arms fikk legge til kai på Lampedusa11:31 Ullevaal-gresset tålte Rammstein-konserten10:52 Venstre i krisemøte om bompenger10:50 Telenor fullfører kjøp av finske DNA10:49 Atom-historien russerne ikke vil du skal høre10:41 Trumps Danmark-avlysning vekker sterke reaksjoner: – Helt absurd10:21 Iransk gjest vil slå kile mellom Norge og USA10:07 Ny rekord i oljefondet tross uro i økonomien09:38 Venstres ungdomstopper med tydelig bompengebeskjed09:36 Ronaldo om voldtektsanklagene: – Det har gjort vondt09:25 USA beredt til å gjenoppta atomsamtalene med Nord-Korea09:24 Rapport: Forurenset vann kan redusere den økonomiske veksten med en tredel09:03 FN frykter at Jemen rakner07:58 MC-fører kritisk skadd etter kollisjon med elg07:30 Birgit Skarstein vil bli enda raskere07:28 Tyrkia henger ut 120 nordmenn som terrorist-venner07:24 To drept i indiskkontrollert Kashmir07:12 Journalistikkstudiet i Bodø planlagt startet opp igjen06:30 Zimbabwe forbød nok en demonstrasjon06:30 Brækhus vurderte å legge opp – har gjenfunnet boksegleden i knalltøft høyderegime06:15 – Frp har all grunn til å grue seg. Det er en katastrofe for partiet05:59 Nok vindkraft i Europa til hele verden05:50 Dette skjer i dag05:50 Smiler av Støres «slagord-knabbing»05:40 Dette skjedde i natt05:38 Donald Trump avlyser besøk til Danmark05:30 Færre enn 3.900 tigre lever nå vilt i verden05:30 Undersøkelse: Økonomiske problemer påvirker studentenes skoleprestasjoner05:11 Ruter inngår sparkesykkelsamarbeid med Tier05:09 Australia slutter seg til USA-ledet styrke i Hormuzstredet05:08 Over 2.000 innstilte tog på 15 dager04:30 Ryanair-ansatte i Spania varsler streik04:21 Tiltalte nynazister nektet straffskyld for hatefulle ytringer03:42 Antall eksplosjoner i Sverige øker03:40 – Regjeringsforslag for netthandel gjør vondt verre03:20 Boeing ansetter folk etter krisehalvår02:40 Kardinal George Pells anke avvist02:33 PST justerte opp farenivå for moskeer uten å si ifra01:51 Støre konkretiserer Aps politireform01:43 Open Arms har lagt til kai på Lampedusa01:18 Fjerde strake remis for Carlsen i USA
Siste nytt
03:58NorgeAUF delte ut gratis burgere etter debatt om klima og kjøtt03:56NorgeFrp ber egen statsråd kalle inn til jernbanemøte03:43VerdenJay Inslee trekker seg som presidentkandidat03:20VerdenFærre turister på Cuba etter sanksjoner fra USA03:01VerdenWHO: Mikroplast i vann har lav helserisiko02:46SportGuerin blir Zuccarellos sjef02:42NorgePolitiet fikk beskjed om å «ta grep» etter PSTs terrorvarsel02:22VerdenUSAs utenriksminister på telefon med Danmark om Grønland01:41VerdenTrump om handelskrigen: – Jeg er den utvalgte01:10NorgeColor Line-ferje reddet mann i gummijolle som drev til havs00:46SportFemte strake remis for Carlsen: – Lett å se at jeg sliter00:42NorgeMåling: Kan gå mot protestvalg i Kristiansand00:36VerdenVolkswagen krever logoen tildekket under AfD-møte00:24SportJohansen og Fulham i tetstriden23:54SportHorneland: – Dette er ikke over23:39VerdenMette Frederiksen ønsker ikke ordkrig med Trump23:16NorgeNye bompengeforhandlinger – Frp deltok ikke23:15SportElabdellaoui på full fart mot mesterligaen23:01SportBrutalt utgangspunkt for Rosenborg – tapte 0-2 i Zagreb22:59SportCasper Ruud utslått i åttedelsfinale i USA22:52Norge54-åring dømt for å ha delt bilder av datteren på pornografiske nettsider22:17MotorAlt du trenger på vite om bompenge-bråket22:13VerdenIslands statsminister avlyser møte med Mike Pence22:04VerdenVenezuela åpner ambassade i Nord-Korea21:56PolitikkRegjeringen vil innføre fritt skolevalg i hele landet21:50SportFørste gang et norsk landslag i basketball har tatt seg til EM-kvartfinale21:04VerdenJente døde etter å blitt angrepet av tre store pitbullterriere i USA20:37VerdenLekket rapport: Nord-Korea har mini-atomvåpen20:16Helse og livsstilFant 50 år gammel flaskepost – sporet opp avsenderen20:04NæringslivOmsorgsarbeidere vant ikke fram i søksmål mot Aleris19:44PolitikkNye bompengeforhandlinger – Frp deltar ikke19:22PolitikkJohnson: Brexitavtalens betingelser er ikke akseptable19:03NorgeManshaus observert i over tre timer18:57PolitikkVant pensjonisthjerter med dikt på skarp valgkampdebatt i Oslo18:35VerdenTrump kritiserer Danmarks statsminister18:30VerdenPararoer døde under trening i VM-anlegget18:18NorgeÅpen strid i regjeringen om bomkutt-avtale17:38PolitikkFrp-kjeft: Stortinget vedtok våpen-forbud – ingen har trådt i kraft17:08PolitikkElendige tall for Frp i ny måling16:18NorgeMann tok seg inn i bolighus – dømt for overgrep mot seksåring15:59PolitikkFrp nekter å forhandle videre om bompenger15:51PolitikkRopstad avbryter valgkampturné15:45PolitikkVenstre sier nei til bom-skisse15:38Helse og livsstilEn av fem nordmenn kan ha dette syndromet15:27VerdenMann (79) bitt av krokodille på fest i Stockholm15:16VerdenFrederiksen: Vår invitasjon til Trump står fast15:04NorgeKronprinsen besøker Al-Noor-moskeen14:45NorgeMann tiltalt for overgrep mot 46 mindreårige jenter14:02VerdenÉn av fire i Tyskland har migrantbakgrunn13:57NorgeNorgeshistoriens første skip på Nordpolen13:55VerdenRekordmange branner i Brasils regnskog13:44SportIsabelle Pedersen gir opp VM13:39VerdenStor razzia mot menneskehandel i Berlin12:34PolitikkFlertall vil ha folkeavstemning om brexitavtale12:33NorgeMann tiltalt for drap på samboer i Bergen12:27PolitikkValgforsker: – Høyt spill av Frp og Venstre12:22PolitikkSp vraket av LO-gigant: – Jeg er veldig skuffet12:03SportSolbakken om nytt skademareritt: – Nærmest tragikomisk11:34PengerKraftig økning i vikarjobbmarkedet11:32VerdenOpen Arms fikk legge til kai på Lampedusa11:31SportUllevaal-gresset tålte Rammstein-konserten10:52PolitikkVenstre i krisemøte om bompenger10:50PengerTelenor fullfører kjøp av finske DNA10:49VerdenAtom-historien russerne ikke vil du skal høre10:41PolitikkTrumps Danmark-avlysning vekker sterke reaksjoner: – Helt absurd10:21NorgeIransk gjest vil slå kile mellom Norge og USA10:07PengerNy rekord i oljefondet tross uro i økonomien09:38PolitikkVenstres ungdomstopper med tydelig bompengebeskjed09:36SportRonaldo om voldtektsanklagene: – Det har gjort vondt09:25VerdenUSA beredt til å gjenoppta atomsamtalene med Nord-Korea09:24PengerRapport: Forurenset vann kan redusere den økonomiske veksten med en tredel09:03VerdenFN frykter at Jemen rakner07:58NorgeMC-fører kritisk skadd etter kollisjon med elg07:30SportBirgit Skarstein vil bli enda raskere07:28PolitikkTyrkia henger ut 120 nordmenn som terrorist-venner07:24VerdenTo drept i indiskkontrollert Kashmir07:12NorgeJournalistikkstudiet i Bodø planlagt startet opp igjen06:30VerdenZimbabwe forbød nok en demonstrasjon06:30SportBrækhus vurderte å legge opp – har gjenfunnet boksegleden i knalltøft høyderegime06:15Politikk– Frp har all grunn til å grue seg. Det er en katastrofe for partiet05:59NorgeNok vindkraft i Europa til hele verden05:50NorgeDette skjer i dag05:50PolitikkSmiler av Støres «slagord-knabbing»05:40NorgeDette skjedde i natt05:38VerdenDonald Trump avlyser besøk til Danmark05:30VerdenFærre enn 3.900 tigre lever nå vilt i verden05:30NorgeUndersøkelse: Økonomiske problemer påvirker studentenes skoleprestasjoner05:11NorgeRuter inngår sparkesykkelsamarbeid med Tier05:09VerdenAustralia slutter seg til USA-ledet styrke i Hormuzstredet05:08ReiseOver 2.000 innstilte tog på 15 dager04:30ReiseRyanair-ansatte i Spania varsler streik04:21NorgeTiltalte nynazister nektet straffskyld for hatefulle ytringer03:42VerdenAntall eksplosjoner i Sverige øker03:40Penger– Regjeringsforslag for netthandel gjør vondt verre03:20PengerBoeing ansetter folk etter krisehalvår02:40VerdenKardinal George Pells anke avvist02:33NorgePST justerte opp farenivå for moskeer uten å si ifra01:51NorgeStøre konkretiserer Aps politireform01:43VerdenOpen Arms har lagt til kai på Lampedusa01:18SportFjerde strake remis for Carlsen i USA
Populært