DN: Ektefellen til Vinmonopolets toppsjef leide ut til polet

Hilde Britt Mellbye avviser at hennes avgang som toppsjef har en sammenheng med at ektemannen kjøpte seg inn i et selskap som leide ut lokale til polet.
Hilde Britt Mellbye avviser at hennes avgang som toppsjef har en sammenheng med at ektemannen kjøpte seg inn i et selskap som leide ut lokale til polet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hilde Britt Mellbye avviser at hennes avgang som sjef i Vinmonopolet kan knyttes til at ektemannen kjøpte seg inn i et selskap som leide ut lokale til polet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag ble det kjent at administrerende direktør Hilde Britt Mellbye (57) i Vinmonopolet fratrer sin stilling 30. april. Hun ble ansatt i juni 2016 og tiltrådte i november samme år. Ifølge Dagens Næringsliv (DN) gikk ektemannen Knut Collett Mellbye i desember 2016 inn i et selskap polet leide eiendom av i Kongsvinger.

Mellbye har oppgitt at hennes avgang er knyttet til at hun og styret i Vinmonopolet har ulikt syn på hvordan organisasjonen skal ledes i årene fremover.

Overfor DN avviser hun at hennes avgang som toppsjef har en sammenheng med at ektemannen kjøpte seg inn i et selskap som leide ut lokale til polet.

Les også: Mellbye slutter som direktør i Vinmonopolet

Regjeringen advarer mot å la Vinmonopolet overta taxfree-salget

– Knut Mellbye gikk inn i avtale for Kongsvinger rett etter at Hilde Britt Mellbye ble ansatt som administrerende direktør. Dette fordi det var langvarige forhandlinger med mye fram og tilbake med selger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han var i prosess med disse forhandlingene lenge før Hilde Britt hadde kontakt med Vinmonopolet, sier Vinmonopolets kommunikasjonssjef Halvor Bing Lorentzen til avisen.

Avtalen med Vinmonopolet skal ha utgjort anslagsvis 2–3 prosent av porteføljen, og Knut Mellbye hadde en eierandel i holdingselskapet som eier porteføljene på rundt 20 prosent. Han solgte seg ut av selskapet, og en endelig avtale om dette var signert i juli 2017.

Les også: Vinmonopolet tilbyr for første gang alkoholfritt brennevin

Alkoholfri-trend størst i Oslo, minst i Telemark