Statkraft dropper videre satsing på vindkraft i Norge

Christian Rynning-Tønnesen i Statkraft AS sier kraftgiganten vil se til utlandet i framtiden. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Christian Rynning-Tønnesen i Statkraft AS sier kraftgiganten vil se til utlandet i framtiden. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Statkraft skal droppe utbygging av vindkraft i Norge etter å ha bygget ferdig tre vindparker de har konsesjon til. Vindkraftforeningen Norwea er skuffet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statkraft-sjef Christian Rynning-Tønnesen har gjort helomvending etter å ha sagt at vindkraft i Norge er et satsingsområde framover, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi ferdigstiller Fosen, og ønsker å bygge de to vindparkene vi har konsesjon til i Kvinesdal og på Remmafjellet, men så kommer vi ikke til å lete mer i Norge, sier Tønnesen. Han begrunner valget i blant annet fallende kraftpriser.

Han presiserer at Statkraft vil satse på å bygge landbasert vind i andre land i Europa, Sør-Amerika og Asia.

Aktuelt: Utenlandske eiere bygger ut norsk vindkraft

Statkraft har bygget mer vindkraft i Norge enn noen andre, skriver avisen. Kraftgiganten sluttfører byggingen av Europas største landbaserte vindprosjekt Fosen i Trøndelag. Rynning-Tønnesens helomvending skuffer Norwea.

– Jeg er veldig overrasket over Statkrafts holdning. En stor skuffelse. Statkraft har en gedigen kompetanse på vindkraft. Men det betyr ikke at det blir bygget mindre vindkraft i Norge, sier Norwea-sjef Øyvind Isachsen.

Aktuelt: Vindkraft øker, men vannkraft dominerer

Personvernpolicy