Høyre sier også nei til Røkkes skyskraper på Fornebu

Kjell Inge Røkkes planer møter motstand.
Kjell Inge Røkkes planer møter motstand. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Høyre i Bærum vil ikke støtte Kjell Inge Røkkes planer om å bygge en 64 etasjer og nærmere 250 meter høy skyskraper på Fornebu.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed er det ingen av partiene i kommunestyret i Bærum som vil ha Røkkes tårn ute på den gamle flyplassen, melder Budstikka.

– Høyre kommer ikke til å støtte Kjell Inge Røkkes planer. Vi er villig til å snakke med Aker om hvordan Verdenshavenes hovedkontor kan komme til Fornebu. Ideen er god, og den er vi tilhenger av, men da må det ha en helt annen utforming, sier gruppeleder for Høyre i Bærum, Bjørn Røtnes.

Etter det Budstikka kjenner til skal det ha vært stor enighet i kommunestyregruppen om at Røkke-tårnet ikke passer inn på Fornebu.

I januar vendte Arbeiderpartiet tommelen ned for bygget.

– Vi ønsker å ta hensyn til etterslekten og til de som skal bo på Fornebu. Vi synes ikke Fornebulandets landskap egner seg for en skyskraper, sa gruppeleder i partiet, Kjell Maartmann-Moe.

Da Bærum Fremskrittsparti også sa nei til Røkkes planlagte skyskraper på Fornebu i februar, ble det klart at det ikke var flertall for planene i Bærum.