Ringnes gir en million til Oslo Høyre - vil ha skifte i hovedstaden

Christian Ringnes mener Høyre har bedre politikk på en rekke områder og at private må bidra for å balansere LOs økonomisk bidrag til Arbeiderpartiet. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Christian Ringnes mener Høyre har bedre politikk på en rekke områder og at private må bidra for å balansere LOs økonomisk bidrag til Arbeiderpartiet. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Eiendomsinvestor Christian Ringnes gir nesten en million kroner til Oslo Høyre i håp om maktskifte og ny politisk kurs i hovedstaden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Formelt er det selskapet Eiendomsspar, der Ringnes er daglig leder og hovedaksjonær, som nylig ga Oslo Høyre et valgkampbidrag på 995.000 kroner, skriver Dagens Næringsliv.

– Jeg mener Høyres program er bedre hva gjelder blant annet skole, eldreomsorg og eiendomsskatt og registrerer at for å veie opp mot den store støtten som Ap får fra LO, må de private bidra om ikke de økonomiske musklene skal bli helt skjevfordelt, skriver Ringnes i en melding til avisen.

Ifølge nettsiden partifinanisiering.no er pengegaven den nest største som har kommet inn i forbindelse med årets valgkamp. Også for fire år siden bidro Ringnes til valgkampen i Oslo. Den gangen fikk Oslo Høyre 950.000 kroner.

Partiets Oslo-leder, Heidi Nordby Lunde, setter pris på nesten-milliongaven.

– Det er jo hyggelige nyheter. Vi vet det blir en krevende valgkamp, og vi skal utnytte hver ressurs vi har til det ytterste for et byrådsskifte i Oslo, skriver hun i en melding.

De borgerlige partiene tapte for venstresiden i Oslo i 2015 etter 18 år ved makten. Raymond Johansen (Ap) overtok som byrådsleder og dannet et nytt byråd med Arbeiderpartiet, MDG og SV og med Rødt som støtteparti.

Kommunestyre- og fylkestingsvalget i Norge går av stabelen 9. september i år.