Kampen om skadedyrene

– Jeg er overrasket over hysteriet skjeggkre har skapt

UNDER SENGA: Veggedyr er parasitter som suger blod fra deg. Gjerne mens du sover. De fjernes med kulde- og varmebehandling. Foto: Anticimex
UNDER SENGA: Veggedyr er parasitter som suger blod fra deg. Gjerne mens du sover. De fjernes med kulde- og varmebehandling. Foto: Anticimex

Pengene ruller inn og de store spiser de små i skadedyrbransjen. Et svensk selskap med norske eiere i ryggen har brukt 200 millioner kroner på fire oppkjøp i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du har kanskje kjent følelsen. Av å våkne opp i din egen seng med mange små bitt og måtte innse at noen blodsugne parasitter har grafset løs på kroppen din. Eller lyden av rotter som har middagsfest bak veggen i huset ditt. Eller synet av en skjeggkre på kjøkkenbordet en uke etter at du tok over din nye bolig.

– Det er alltid mye å gjøre, sier Alf Christian Krogstad til Finansavisen.

Han sitter i en bil på vei til Oslo Lufthavn. Etter 20 år som eier av ABS Skadedyrkontroll valgte han i 2017 å selge selskapet til svenske Nomor. Regnskapet til Krogstads investeringsselskap La Paz Invest forteller om en salgspris på 43 millioner kroner, god nok til at han har emigrert til Argentina med familien. Med salget fulgte også en gjenkjøpsavtale av aksjer som gjør ham til minoritetseier i det svenske selskapet.

– Bransjen er preget av oppkjøp fra de store selskapene. Det skjedde også for meg. Kona er fra Argentina, så dette var en gyllen mulighet.

– Folk ønsker å prøve selv først

Fra godstolen i Buenos Aires jobber han med Skadedyrshop.no som han bygget opp i 2015, og som også var med i salget til svenskene. Allerede første hele driftsår ble det svarte tall på bunnlinjen. I 2017 var overskuddet på 1,3 millioner kroner.

FLYTTET TIL ARGENTINA: Alf Christian Krogstad innkasserte 43 millioner kroner da han solgte Abs Skadedyrkontroll og Skadedyrshop. Foto: Privat
FLYTTET TIL ARGENTINA: Alf Christian Krogstad innkasserte 43 millioner kroner da han solgte Abs Skadedyrkontroll og Skadedyrshop. Foto: Privat

– Det er en økende nisje. Folk ønsker å prøve selv først.

ABS Skadedyrkontroll ble registrert allerede i 1995, men det var først på 2000-tallet at det så smått ble liv i selskapet. Fra 2007 har omsetningen steget jevnt og trutt til 17,8 millioner kroner i 2017. Resultatet har ligget på mellom to og tre millioner kroner.

– Jeg var ung. Det var prøving og feiling. Jeg kunne ikke noe om skadedyr og måtte lære meg gamet. Da tok det litt tid å komme i gang.

– Hvorfor skadedyr?

– Jeg er gründer. Det var én av flere ideer.

Les også: Disse matvarene inneholder søvndyssende stoffer

– Skadedyrene styres ikke av konjunkturer

Oppkjøpene er i gang i en bransje som stadig får mer å gjøre. Nye arter av skadedyr kommer til landet, samtidig som toleransen og tålmodigheten med de små krypene blir mindre. Myndighetene setter strengere krav til næringsmiddelvirksomhet og restaurantbransjen, med mer rapportering og kontroll. Regulering av kjemikalier begrenser mulighetene for privatpersoners egne forsøk på utryddelse av skadedyrene.

– Det er vekst i alle markeder, og det kommer til å fortsette. Skadedyrene styres ikke av konjunkturer, sier Svein Olav Stølen.

Navnet er norsk, men de fleste ordene han sier er svenske. Stølen leder skadedyrselskapet Nomor som de to seneste årene har gjort et solid innhogg i det norske markedet. I tillegg til ABS Skadedyrkontroll har de tatt Pelias, Effecta og Oslo Skadedyrkontroll under sine vinger. Selskapet er allerede nest størst i det svenske markedet, med en omsetning på rundt 250 millioner kroner.

– Vi har mange kunder i Sverige som også er etablert i Norge. Da er det naturlig for oss å utvikle oss videre i Norge, sier Stølen.

– Hvor mye har dere brukt på oppkjøp?

– Det er konfidensielt. Vi gjør oppkjøp, men vokser også organisk.

– Blir det flere kjøp?

– Vi har ingen ambisjoner om det akkurat nå, men det kan skje lenger frem i tid.

Les også: Økning i influensatilfeller

Video: Dette er de beste rådene mot skjeggkre:

– Jeg vil ikke gi meg før jeg er på topp

Målet for 2019 er en samlet omsetning på 500 millioner kroner totalt i begge landene. Det norske private equity-fondet Norvestor eier over 60 prosent av selskapet.

Hedmarkingen Tor Harald Svendsen sa ja til svenskene etter å ha styrt Pelias med stødige hender i 36 år. Han kom opp i 123 ansatte og 127 millioner kroner i omsetning før han solgte.

SUKSESS: Tor Harald Svendsen startet Pelias i Eleverum i 1987. Foto: Pelias
SUKSESS: Tor Harald Svendsen startet Pelias i Eleverum i 1987. Foto: Pelias

– Jeg vil ikke gi meg før jeg er på topp. Da trenger jeg mer finansielle muskler, sier Svendsen.

Han er 62 år, men fortsetter å lede driften av Pelias i Norge. Sånn sett fortsetter alt som før, selv om Nomor ble offisielle eiere 28. januar i år. Prisen her er også hemmelig.

– Folk spør meg hva jeg skal gjøre med pengene jeg har fått mellom hendene, men det er ikke interessant. Jeg vil opp og frem.

– Er du fornøyd med prisen?

– Den dagen jeg er fornøyd kan jeg pensjonere meg. Det var helt greit.

Les også: Beklager Kirkens abortholdninger

Oppkjøp for rundt 200 millioner

Hvis vi tar utgangspunkt i salget av ABS Skadedyrkontroll og Skadedyrshop, kan vi estimere salgsprisen på Pelias. ABS og Skadedyrshop hadde i 2017 et samlet driftsresultat minus avskrivninger (ebitda) på 8,7 millioner kroner. Rentebærende gjeld går i null med bankinnskuddet, og dermed får vi en faktor på 8,7.

For Pelias var ebitea i 2017 på 13,3 millioner kroner, som gir en antatt salgssum på 115 millioner kroner. Tor Harald Svendsen hadde en eierprosent på 69. Bente Svendsen, Bjørn Eide og Knut Vidar Christiansen eide resten.

Gjør vi samme regnestykkene for Effecta ender salgssummen på 36 millioner kroner, fordelt på tre gründere og Abora Eiendom. Trond-Erling Dyrli sikret seg nok også noen små millioner kroner ved salget av Oslo Skadedyrkontroll.

Samlet har Nomor, etter det Finansavisen forstår, kjøpt norske skadedyrselskaper for rundt 200 millioner kroner på knappe to år.

Les også: Advarer mot skjeggkre-hysteri

– Vanvittig moro å jobbe med skadedyr

Anticimex er det største selskapet på feltet i Norge med en omsetning på over 330 millioner kroner. Bak følger Rentokil med en omsetning i fjor på 276 millioner. Begge driver med mer enn bare skadedyr, som matkontroll og hygiene.

– På skadedyr er vi nummer to, hevder Svendsen.

NYTT OPPDRAG: Bjørn Eide, serviceansvarlig i Pelias, holder i en åtestasjon som skal ut til en kunde. Foto: Pelias.
NYTT OPPDRAG: Bjørn Eide, serviceansvarlig i Pelias, holder i en åtestasjon som skal ut til en kunde. Foto: Pelias.

En dag på 1980-tallet ble han lei jobben sin og søkte seg tilfeldigvis til et firma som jobbet med skadedyr.

– Det var vanvittig moro.

I 1987 startet han Pelias.

– Hva har skjedd i bransjen på 36 år?

– Enormt mye. Nå er det mengder med rapportering og regelverk, men på den tiden fantes det ikke regler. Det var et par midler som var forbudt, men ellers kunne vi gjøre som vi ville.

– Er det mer skadedyr nå?

– Nei, ikke noe særlig mer. Skjeggkreen er jo blitt berømt og veggedyrene har kommet tilbake.

I fjor økte omsetningen til 150 millioner kroner. 120 av millionene blir betalt av kunder som ikke ønsker å få et problem. Det kan være industribygg som blir sikret mot gnagere, hygienesystem eller hjelp med rapportering til mattilsynet.

– Folk tror at alt vi gjør er å stå med sneipen i kjeften og fjerne rotter, men det er egentlig en liten del av virksomheten vår.

– Formidabel vekst

En kjent spiller med høye ambisjoner kom på skadedyrbanen i 2015. Nokas Skadedyrkontroll kunne vise til 30 millioner i omsetning og 4,4 millioner i resultat før skatt allerede andre driftsår.

– Vi har hatt en formidabel vekst både i omsetning og lønnsomhet. Nå har vi nesten problemer med å få tak i nok kvalifiserte folk, sier Heine Wang, konsernsjef i Nokas.

(Saken fortsetter under)

BERØMT KRYP: Skjeggkre ble oppdaget i Norge for første gang i 2013. Nå har alle hørt om den etter mange medieoppslag. Foto: NTB scanpix.
BERØMT KRYP: Skjeggkre ble oppdaget i Norge for første gang i 2013. Nå har alle hørt om den etter mange medieoppslag. Foto: NTB scanpix.

Selskapet er velkjent innen sikkerhetsbransjen og har planer om å ta med seg synergieffekter fra den bransjen inn i sin nye.

– Vi har mange eiendomsbesittere som sikkerhetskunder. Et innbrudd er kjedelig, men det er vel så viktig for kunden å hindre skadedyr som rotter og mus. For matprodusentene er det andre skadedyr som kan ødelegge. Vi kan ivareta kundenes sikkerhet også på den typen utfordringer.

– Hva er ambisjonen?

– Vi lærer oss markedet. Med klimaendringer og nordmenn som reiser mer, ser vi på skadedyr som et voksende problem. Vi skal ta vår del av dette markedet.

– Blant de største?

– Nokas er et stort selskap. Nå vi går inn i et nytt marked, er det med ambisjoner om å bli en betydelig aktør. Så svaret er ja.

Les også: Unngå disse treningsfallgruvene

– Klimaendringer og reisevaner

Nordmenn reiser mer. Vel hjemme igjen kan det være mer enn bare hyggelige suvenirer som finner veien ut av kofferten. Plutselig har du veggedyr i leiligheten som kommer og suger blod av deg i løpet av natten.

– Vi hadde veldig mye å gjøre i fjor. Skadedyrbekjempelse er i vinden som aldri før, sier Espen Arthur Agnalt, daglig leder i Rentokil.

Selskapet er britisk med røtter tilbake til 1903. I 1971 etablerte det seg i Norge. Fjoråret bød på en omsetningsøkning på 7,8 prosent, og det mye på grunn av småkrypene. Jobber med skadedyr steg frem til å bli den største virksomheten til Rentokil med 35 prosent av omsetningen.

– Klimaendringer og nordmenns reisevaner, sier Agnalt.

(Saken fortsetter under)

Veggedyr er parasitter som suger blod fra deg. Gjerne mens du sover. De fjernes med kulde- og varmebehandling. Foto: Mycoteam
Veggedyr er parasitter som suger blod fra deg. Gjerne mens du sover. De fjernes med kulde- og varmebehandling. Foto: Mycoteam

Mange jobber handler om å fjerne veggedyr.

– Vi har veldig stor omsetning på det.

Veggedyrene er blitt resistente mot gift. Andre bekjempelsesmetoder må tas i bruk, som oppvarming og nedfrysing. I en leilighet med veggedyr blir enkelte møbler som senger og tekstiler fraktet bort og satt på et fryselager. Leiligheten blir så varmet opp til over 55 grader, lister blir steamet og sprekker langs veggen blir fylt med fugemasse.

– De fleste veggedyrene dør av varmen. Det gjør også eggene, forklarer Agnolt.

De veggedyrene som eventuelt overlever mister reproduksjonsevnen. De har en bakterie i magen de er avhengig av for å formere seg. Den bakterien tåler ikke varmen.

– Det er en omfattende jobb.

Les også: Anker milliondom i skjeggkre-sak

– En fin tanke, men konsekvensene er et stort antall rotter

På spørsmål om hvorfor oppdragsmengden øker, nevner han også kommunenes ønske om ikke å bruke gift, for eksempel i kloakksystemet.

ROTTE I HUS: I 2014 ble det ulovlig for privatpersoner å bruke rottegift. Men det finnes flere måter å fjerne et rotteproblem på. Foto: Dreamstime.
ROTTE I HUS: I 2014 ble det ulovlig for privatpersoner å bruke rottegift. Men det finnes flere måter å fjerne et rotteproblem på. Foto: Dreamstime.

– Det er jo en fin tanke, men konsekvensene er et stort antall rotter. Da blir det mye å gjøre for oss, sier Agnalt.

For privatpersoner ble rottegift forbudt i 2014. Giften ble lagt i hendene til profesjonelle aktører.

– Jeg er tilhenger av lite giftbruk i private boliger, men i store kommunale anlegg mener jeg gift er beste alternativ, sier Agnolt, som jobber i et selskap med tilstedeværelse i 70 land.

– Vi er markedsleder i 50 av dem.

Les også: Om kort tid har 1,2 millioner boliger skjeggkre

– Nå for tiden handler det meste om skjeggkre

Norge er et av landene der selskapet ikke er markedsleder. Anticimex er størst med omsetningen på rundt 330 millioner kroner.

– Skjeggkre, sier Stein Norstein, skadesjef i Anticimex.

SKADESJEF: Stein Norstein i Anticimex forteller at de får mange henvendelser om skjeggkre. Foreløpig kan de ikke love å bli kvitt dem. Foto: Anticimex
SKADESJEF: Stein Norstein i Anticimex forteller at de får mange henvendelser om skjeggkre. Foreløpig kan de ikke love å bli kvitt dem. Foto: Anticimex

– Nå for tiden handler det meste om skjeggkre.

Vi kan nevne en blogger som krever 10 prosent avslag på kjøpesum på grunn av skjeggkre i leiligheten hun kjøpte og en luksusleilighet på Tjuvholmen med skjeggkre eid av den fallerte krafttraderen Einar Aas. Protector Forsikring har fortalt om store tap knyttet til skjeggkre. Småkrypene ble funnet for første gang i Norge i 2013, og brer nå om seg både i leiligheter og avisspalter.

– Vi har ikke så mange jobber med skjeggkre, men vi får veldig mange henvendelser. Vi er også litt forsiktige med hva vi lover folk. Foreløpig kan vi ikke dokumentere at vi klarer å bli kvitt skjeggkre. Selv om vi skulle bli kvitt dem har vi ikke kontroll over smitteveiene, så det kan komme nye skjeggkre dagen etter.

Den beste måten per i dag er bruk av forgiftet åte. Det samme som brukes mot kakerlakker.

– Det fungerer godt, sier Norstein.

Les også: Norges dyreste leilighet har skjeggkre

– Folk aksepterer insekter i mindre grad nå

Agnolt i Rentokil er oppgitt over all oppmerksomheten skjeggkre har fått.

– Jeg er overrasket over hysteriet det har skapt. Når jeg leser at takster endres med flere hundre tusen kroner på grunn av skjeggkre, så kjenner meg ikke helt igjen, sier han.

SKADEDYR: Stokkmaur finnes over hele landet og er spesielt aktive om våren og sommeren. Det latinske navnet er Camponotus. Foto: Dreamstime.
SKADEDYR: Stokkmaur finnes over hele landet og er spesielt aktive om våren og sommeren. Det latinske navnet er Camponotus. Foto: Dreamstime.

– Kostandene er mye lavere for å behandle eiendommen mot skjeggkre. Jeg skjønner at det ikke er noe hyggelig med småkryp, men skjeggkre er faktisk ikke definert som skadedyr av Folkehelseinstituttet.

Tilbake til veggedyr, stokkmaur, sukkermaur, rotter og mus. Også Anticimex opplever at antallet oppdrag øker.

– Jeg tror det er flere grunner. Folk aksepterer insekter i mindre grad nå. Før kunne folk ha maur under kjøkkenbenken og mus i kjelleren uten at det gjorde så mye. Veggedyr er tilbake igjen etter å ha vært borte i mange tiår, og i tillegg til skjeggkre har vi fått flere nye insekter.

– Som for eksempel?

– Majorstuebillen. Med mye flytransport over landegrensene er det lett for skadedyr å henge seg på.

Les også: Fikk høyere pris med skjeggkre

(Saken fortsetter under)

FJERNER ROTTER: Anticimex installerer Smart Pipe i kloakken. Det er en giftfri måte å ta livet av rotter på. Foto: Anticimex
FJERNER ROTTER: Anticimex installerer Smart Pipe i kloakken. Det er en giftfri måte å ta livet av rotter på. Foto: Anticimex

Anticimex har hengt seg på i oppkjøpstrenden, med et par oppkjøp det siste året. Det blir vanskeligere å være liten. Nye medikamenter blir forbudt, andre kommer til. Nytt utstyr blir tatt i bruk.

– Selskapet bør ha minst 100 ansatte, eller så kan du la det være, mener Thor Harald Svendsen.

– Vi har begynt å forberede oss på den giftfrie verden, og for å gjøre det må du ha et firma av en viss størrelse. Fremtiden er at vi kjører rundt i elbil uten gift i bagasjen.

Så er det bare å legge seg i senga, lukke øynene og håpe at parasittene holder seg unna.

Artikkelen ble først publisert av Finansavisen lørdag 23.02

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
04:45 6.010 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 14704:08 Countrylegenden John Prine er død04:07 Tallet på koronatilfeller doblet i Kina siste døgn03:36 USAs fungerende marineminister går av etter å ha latterliggjort kaptein02:38 Lærere slitne etter tre uker med hjemmeskole02:00 Wuhan-borgerne kastet seg ut av byen etter 11 uker i isolasjon01:39 Støre varsler oppgjør om beredskapen etter virusutbruddet23:14 Utvider påbud om stans i bruk av alle dataverktøy fra Statens vegvesen22:04 Sykehuset Innlandet vedtar millionbot etter at pasient døde i 201821:53 Helsedirektoratet ville oppheve hytteforbudet tidligere21:28 Mann tiltalt for hatefulle ytringer etter å ha kalt samer for «pest»21:10 Nordmenn tar påskehandelen i Sverige tross påfølgende karantenekrav21:09 Dansk bordell fikk bot etter flere politibesøk20:35 Lørenskog-saken: Politiet tror blodspor kan gi svar20:30 Flere maskerte personer med jernstenger pågrepet i Oslo20:28 Kommunene er ikke rustet for oppheving av hytteforbudet, mener ordfører i Bykle20:12 Ekspertgruppe mener coronaviruset kan skade norsk økonomi i flere år framover19:57 Dødstallet i Frankrike har passert 10.00019:38 Sissel Kyrkjebø om da hun var 20 år: Forelsket og lykkelig19:25 Kontroll på brann i Ålesund sentrum19:23 Norske Syden-favoritter kan bli de første til å åpne19:16 Kinas «feirer» corona-seieren – gjenåpner dyremarkeder19:09 Oslo nærmer seg smittetoppen, mener Folkehelseinstituttet19:02 Solskjær forsvarer spillerne: – Enkle målskiver18:57 Nytt coronadødsfall i Stavanger18:44 Mann i 20-årene fløyet til sykehus etter trafikkulykke i Steinkjer17:24 Flere koronadødsfall i New York City enn etter 11. september-angrepet17:14 Mann fikk justert smittebot på 40.000 kroner17:11 Trumps pressetalskvinne slutter16:56 Har vært skilt i 17 år – nå er de isolert sammen16:22 Politiet har identifisert død kvinne i Trondheim16:07 Hytteforbudet oppheves15:12 Kultur- og idrettsarrangementer forbys til 15. juni15:10 Johannes Høsflot Klæbo vil tilbake på sprintlandslaget – må vente på svaret fra skiforbundet14:49 Vi er alle forvist – men ett sted kan vi møtes14:10 Mot delvis åpning av skoler og barnehager senere i april13:47 Fagdirektør i FHI mener coronagrepet må løsnes13:17 Person funnet død i fjæra i Trondheim13:14 Israel slår tilbake mot corona-påstander12:09 New Zealands helseminister sier han er en idiot12:01 Schmeichel bønnfaller Manchester United om å holde fast ved Solskjær11:58 Oslo tingrett sier nei til kravet om å utsette rivingen av Y-blokka11:19 Erna Solberg informerer om videre coronatiltak tirsdag ettermiddag10:15 Medlem av Kennedy-familien funnet omkommet08:42 Enige om krisepakke på 50 milliarder uten utbytteforbud08:29 Riise til TV 2: – Trond Fredriksen ødela motivasjonen min som fotballspiller07:57 Overvekt av svarte blant de coronadøde i USA07:39 Flytting av Paralympics endrer ikke på Skarsteins planer: – Tokyo er fortsatt det store målet07:05 Her ble norske motstandsmenn satt i britisk bur06:58 Far dømt til å betale datter 3,4 millioner etter overgrep06:25 Her er Hareides kriseprosjekter på vei og bane06:15 50 år siden det tok offisielt slutt for Beatles – nå trøster «Let It Be» på nytt i coronatiden06:00 Dette skjer i dag05:37 Dette skjedde i natt05:30 Gigantisk massegrav funnet i Rwanda04:53 Virusutbruddet stanset bøssebærere -fasteaksjon blir digital04:45 5.863 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 10503:57 Trump og Biden begravde stridsøksa i telefonsamtale03:23 Kardinal George Pell frifunnet for seksuelle overgrep03:08 Siktede etter storsvindel utleveres ikke på grunn av virusutbruddet02:08 30.000 sykehusavtaler avlyst eller utsatt i Helse Bergen01:38 Mann drept av hai i Australia01:11 Nominasjonsvalget i Wisconsin blir likevel gjennomført00:40 Johnsons sykehusinnleggelse endrer ikke Trumps atferd00:28 Trump ber for sin venn Boris Johnson23:57 Stoltenberg ønsker Johnson god bedring23:50 Valguro i Guyana får Norge til å fryse 400 millioner til regnskogen23:36 Trump og Biden i telefonsamtale om koronautbruddet22:47 Park kan bli omgjort til gravplass i New York21:27 Elton John lanserer corona-fond for hiv-positive21:19 Boris Johnson får intensivbehandling for covid-1921:10 Hvor lenge skal vi holde på sånn? Når skal vi tilbake til normalen?20:46 Roskilde-festivalen avlyses20:26 Stor snøskredfare i Nord-Norge fra onsdag20:19 Danske barn tilbake i barnehager og på skolen etter påske20:11 Oslo kommune vil overvåke hvor folk er i påsken19:59 – Pandemien er en påminnelse om at jøder vil bli beskyldt når en får epidemier19:52 Togselskapet Go-Ahead må permittere ansatte19:30 Bond-skuespiller Honor Blackman er død19:24 Ble verdens rikeste barnestjerne – så forsvant han fra rampelyset18:22 Henter smittevernutstyr fra hemmelige nødlagre fra krigen18:04 Nekter å komme Raymond Johansen i møte: – Jeg er sterk tilhenger av søndagfri16:49 Ja, noen følger ikke reglene – men jeg ser et Norge i dugnad16:37 Pep Guardiolas mor døde av coronaviruset16:28 FHI: Tror det er drøyt 14.000 coronasmittede i Norge16:14 Høie: – Coronaepidemien er under kontroll16:08 Roy Steffensen (Frp) friskmeldt for corona og søker gjenvalg til Stortinget15:57 Norwegian har sendt oppsigelsesvarsel til alt kabinpersonale i Sverige15:48 Hadde hjerner som aper, men barndom som mennesker14:39 76 nye dødsfall i Sverige – 477 totalt14:18 Overlege frykter lemping på coronatiltak14:15 Slik vil forskerne finne ut om de norske corona-tiltakene virker13:59 The Athletic: Fifa vil forlenge sesongen på ubestemt tid13:42 MDG-Bastholm roser Solbergs corona-ledelse – men med et stikk13:31 Frykter konkurser – festivalene ber Oslo om forbud nå13:19 Ecuador legger coronadøde i pappesker11:58 Nesten halvparten av sengene på Oslo universitetssykehus står tomme11:22 Norge inngår milliardavtale med humanitære organisasjoner10:34 Ropstad: Ikke sannsynlig at staten vil kompensere tap av gaveinntekter09:47 Helikopterulykke i Sandnes
Siste nytt
04:45Norge6.010 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 14704:08VerdenCountrylegenden John Prine er død04:07VerdenTallet på koronatilfeller doblet i Kina siste døgn03:36VerdenUSAs fungerende marineminister går av etter å ha latterliggjort kaptein02:38NorgeLærere slitne etter tre uker med hjemmeskole02:00VerdenWuhan-borgerne kastet seg ut av byen etter 11 uker i isolasjon01:39NorgeStøre varsler oppgjør om beredskapen etter virusutbruddet23:14NorgeUtvider påbud om stans i bruk av alle dataverktøy fra Statens vegvesen22:04NorgeSykehuset Innlandet vedtar millionbot etter at pasient døde i 201821:53NorgeHelsedirektoratet ville oppheve hytteforbudet tidligere21:28NorgeMann tiltalt for hatefulle ytringer etter å ha kalt samer for «pest»21:10NorgeNordmenn tar påskehandelen i Sverige tross påfølgende karantenekrav21:09VerdenDansk bordell fikk bot etter flere politibesøk20:35NorgeLørenskog-saken: Politiet tror blodspor kan gi svar20:30NorgeFlere maskerte personer med jernstenger pågrepet i Oslo20:28NorgeKommunene er ikke rustet for oppheving av hytteforbudet, mener ordfører i Bykle20:12PengerEkspertgruppe mener coronaviruset kan skade norsk økonomi i flere år framover19:57VerdenDødstallet i Frankrike har passert 10.00019:38KulturSissel Kyrkjebø om da hun var 20 år: Forelsket og lykkelig19:25NorgeKontroll på brann i Ålesund sentrum19:23ReiseNorske Syden-favoritter kan bli de første til å åpne19:16VerdenKinas «feirer» corona-seieren – gjenåpner dyremarkeder19:09NorgeOslo nærmer seg smittetoppen, mener Folkehelseinstituttet19:02SportSolskjær forsvarer spillerne: – Enkle målskiver18:57NorgeNytt coronadødsfall i Stavanger18:44NorgeMann i 20-årene fløyet til sykehus etter trafikkulykke i Steinkjer17:24VerdenFlere koronadødsfall i New York City enn etter 11. september-angrepet17:14NorgeMann fikk justert smittebot på 40.000 kroner17:11VerdenTrumps pressetalskvinne slutter16:56KulturHar vært skilt i 17 år – nå er de isolert sammen16:22NorgePolitiet har identifisert død kvinne i Trondheim16:07NorgeHytteforbudet oppheves15:12NorgeKultur- og idrettsarrangementer forbys til 15. juni15:10SportJohannes Høsflot Klæbo vil tilbake på sprintlandslaget – må vente på svaret fra skiforbundet14:49Helse og livsstilVi er alle forvist – men ett sted kan vi møtes14:10NorgeMot delvis åpning av skoler og barnehager senere i april13:47NorgeFagdirektør i FHI mener coronagrepet må løsnes13:17NorgePerson funnet død i fjæra i Trondheim13:14VerdenIsrael slår tilbake mot corona-påstander12:09VerdenNew Zealands helseminister sier han er en idiot12:01SportSchmeichel bønnfaller Manchester United om å holde fast ved Solskjær11:58NorgeOslo tingrett sier nei til kravet om å utsette rivingen av Y-blokka11:19NorgeErna Solberg informerer om videre coronatiltak tirsdag ettermiddag10:15VerdenMedlem av Kennedy-familien funnet omkommet08:42PengerEnige om krisepakke på 50 milliarder uten utbytteforbud08:29SportRiise til TV 2: – Trond Fredriksen ødela motivasjonen min som fotballspiller07:57VerdenOvervekt av svarte blant de coronadøde i USA07:39SportFlytting av Paralympics endrer ikke på Skarsteins planer: – Tokyo er fortsatt det store målet07:05VerdenHer ble norske motstandsmenn satt i britisk bur06:58NorgeFar dømt til å betale datter 3,4 millioner etter overgrep06:25NorgeHer er Hareides kriseprosjekter på vei og bane06:15Kultur50 år siden det tok offisielt slutt for Beatles – nå trøster «Let It Be» på nytt i coronatiden06:00NorgeDette skjer i dag05:37NorgeDette skjedde i natt05:30VerdenGigantisk massegrav funnet i Rwanda04:53NorgeVirusutbruddet stanset bøssebærere -fasteaksjon blir digital04:45Norge5.863 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 10503:57VerdenTrump og Biden begravde stridsøksa i telefonsamtale03:23VerdenKardinal George Pell frifunnet for seksuelle overgrep03:08NorgeSiktede etter storsvindel utleveres ikke på grunn av virusutbruddet02:08Norge30.000 sykehusavtaler avlyst eller utsatt i Helse Bergen01:38VerdenMann drept av hai i Australia01:11VerdenNominasjonsvalget i Wisconsin blir likevel gjennomført00:40VerdenJohnsons sykehusinnleggelse endrer ikke Trumps atferd00:28VerdenTrump ber for sin venn Boris Johnson23:57VerdenStoltenberg ønsker Johnson god bedring23:50NorgeValguro i Guyana får Norge til å fryse 400 millioner til regnskogen23:36VerdenTrump og Biden i telefonsamtale om koronautbruddet22:47VerdenPark kan bli omgjort til gravplass i New York21:27KulturElton John lanserer corona-fond for hiv-positive21:19VerdenBoris Johnson får intensivbehandling for covid-1921:10NorgeHvor lenge skal vi holde på sånn? Når skal vi tilbake til normalen?20:46KulturRoskilde-festivalen avlyses20:26NorgeStor snøskredfare i Nord-Norge fra onsdag20:19VerdenDanske barn tilbake i barnehager og på skolen etter påske20:11NorgeOslo kommune vil overvåke hvor folk er i påsken19:59Verden– Pandemien er en påminnelse om at jøder vil bli beskyldt når en får epidemier19:52NorgeTogselskapet Go-Ahead må permittere ansatte19:30VerdenBond-skuespiller Honor Blackman er død19:24KulturBle verdens rikeste barnestjerne – så forsvant han fra rampelyset18:22VerdenHenter smittevernutstyr fra hemmelige nødlagre fra krigen18:04NorgeNekter å komme Raymond Johansen i møte: – Jeg er sterk tilhenger av søndagfri16:49NorgeJa, noen følger ikke reglene – men jeg ser et Norge i dugnad16:37VerdenPep Guardiolas mor døde av coronaviruset16:28NorgeFHI: Tror det er drøyt 14.000 coronasmittede i Norge16:14NorgeHøie: – Coronaepidemien er under kontroll16:08PolitikkRoy Steffensen (Frp) friskmeldt for corona og søker gjenvalg til Stortinget15:57NorgeNorwegian har sendt oppsigelsesvarsel til alt kabinpersonale i Sverige15:48VerdenHadde hjerner som aper, men barndom som mennesker14:39Verden76 nye dødsfall i Sverige – 477 totalt14:18Helse og livsstilOverlege frykter lemping på coronatiltak14:15Helse og livsstilSlik vil forskerne finne ut om de norske corona-tiltakene virker13:59SportThe Athletic: Fifa vil forlenge sesongen på ubestemt tid13:42PolitikkMDG-Bastholm roser Solbergs corona-ledelse – men med et stikk13:31PengerFrykter konkurser – festivalene ber Oslo om forbud nå13:19VerdenEcuador legger coronadøde i pappesker11:58Helse og livsstilNesten halvparten av sengene på Oslo universitetssykehus står tomme11:22NorgeNorge inngår milliardavtale med humanitære organisasjoner10:34NorgeRopstad: Ikke sannsynlig at staten vil kompensere tap av gaveinntekter09:47NorgeHelikopterulykke i Sandnes
Populært