Konkurs på menyen

– Krysser fingre og klapper i takt for at flest mulig restauratører klarer å fortsette

NUMMER TO: Sumo fikk en tøff start på Solli plass i Oslo, men kom over kneika og åpnet en ny restaurant på Storo i fjor høst. Foto: Iván Kverme
NUMMER TO: Sumo fikk en tøff start på Solli plass i Oslo, men kom over kneika og åpnet en ny restaurant på Storo i fjor høst. Foto: Iván Kverme

Konkurransen øker blant Oslos restauranter, og oppskriften er klar. Overbevis kundene eller møt opp i skifteretten.

– Vi gikk mange millioner i minus i oppstartsåret, sier Simon Simonnæs til Finansavisen.

Han har vært med på mye. Millionæren som startet som dørvakt i Bergen, som bygget opp en vekterkjede, ble eiendomsinvestor og senere tok steget inn i serveringsbransjen. I Bergen bygget han opp restaurantkjeden Sumo med fire restauranter. I 2016 åpnet han dørene i Oslo for første gang.

– Hvis vi skal bli en kjede av en viss størrelse må vi få fotfeste i hovedstaden. Det er i Oslo det skjer, det er der kulturen for å spise ute er størst, sier Simonnæs.

Han er ikke alene om de tankene. Fra 2014 til 2018 har antallet skjenkesteder i Oslo økt fra 1064 til 1221.

– Vi ser det er mange nye etableringer i en bransje med sterk konkurranse fra før, sier Helga Bull-Rostrup, direktør i Virke Service og Kultur.

Tapas her og indisk der. For dem som tilbringer vinterferien i byen er det nok av serveringssteder å velge mellom, i en hovedstad der klimaet skal bli mildere de nærmeste dagene. For restaurantkonseptet til Simonnæs ble det en kjølig start på Solli plass i april 2016.

– Det var knalltøft. Jeg lurte på om vi skulle føye oss inn i rekken av dem som har gapt over mer enn de klarer å tygge. Jeg lyver om jeg ikke innrømmer det, sier han.

– Ekstremt vanskelig

EIER: Simon Simonnæs eier 90 prosent av Sumo-kjeden som ble startet opp i Bergen. Foto: Sumo
EIER: Simon Simonnæs eier 90 prosent av Sumo-kjeden som ble startet opp i Bergen. Foto: Sumo

Kjernepersonell flyttet fra Bergen til Oslo. Nakker ble krummet, store ressurser ble satt inn for å få Oslo-restauranten på bena.

– Det er ekstremt vanskelig å drive restaurant. Du må treffe på alt. Hvis servicen er rask og bra, det er rent på do og god luft i lokalet, men det tar litt lang tid for kunden å betale, kan det hende kundene går fra restauranten med en mørk sky over hodet, sier Simonnæs.

– Av en eller annen grunn er vi noen som elsker å holde på i restaurantbransjen. Når noe er ekstra vanskelig å få til blir det ekstra godt når du lykkes.

Simonnæs byr på det han selv beskriver som lekent og folkelig «asian fusion». Jevn kvalitet som skal passe for et stort lag av befolkningen. 50 meter ned i gaten ligger velkjente og velrennomerte Alex Sushi.

– Et kresent Oslo-publikum har et hav å velge i, og da tar det mer enn fem minutter å få dem til å se hvem vi er og hva vi holder på med.

Les også: Burger King er større enn McDonald's

– Arbeidsglede gir kundeglede

Snuoperasjonen er godt i gang. I fjor var resultatet før skatt på 1,5 millioner kroner. Før avskrivninger og avgift til morsselskapet, var resultatet på 3,5 millioner.

– Vi har stablet sammen et godt arbeidsmiljø som fungerer. Arbeidsglede gir kundeglede, forteller Simonnæs.

Han eier 90 prosent av Sumo-kjeden gjennom sitt eget holdingselskap. De resterende ti prosentene eies av Finn Axel Rasmussen.

– Det var grunnen til at restauranten på Solli plass overlevde. Med konsernet i bakhånd unngikk vi å knekke ryggen.

Enda flere kjeder i fremtiden

Daglig leder Sigmund Festøy i Plot. Foto: Johnny Syversen
Daglig leder Sigmund Festøy i Plot. Foto: Johnny Syversen

Kjeder er et stikkord. Egon er en suksesshistorie. Olivia det samme. Og det finnes mange flere. Sigmund Festøy, daglig leder i konsulentfirmaet Plot, tror vi i økende grad vil se kjededannelser fremover.

– Større selskaper går inn for å utnytte potensiale for vekst. De vil typisk se etter skalerbare konsepter. Det er interessant at Orkla har kjøpt Kotipizza Group, Finlands største serveringssted for pizza, som er mye større enn Peppes.

– Så enkeltstående restauranter vil slite?

– De vil slite mest, men også etablerte kjeder får utfordringer. De må treffe med konseptet. Industrielle aktører kan også slite med å få lønnsomhet i sterk konkurranse med nye gründere og andre.

Slitsomt å lage seg middag

Det er ikke rart at personer med en restauratør i magen blir lysten på å prøve lykken nå. Lukten av en bransje i vekst er like sterk som hvitløk og chilli. I 2015 omsatte restaurantbransjen for nesten 37 milliarder kroner. I 2017 var tallet 41,6 og i fjor ligger omsetningen an til å lande på 44 milliarder kroner.

– Det er slitsomt å lage seg middag. Den underliggende trenden er at nordmenn vil kjøpe seg tid, i tillegg til at flere husholdninger nå består av én eller to personer. Det er mer naturlig å lage middag til fire eller fem, enn bare til seg selv. Når du spiser ute kan du kombinere det å slippe å lage maten selv med å treffe venner, forklarer Festøy.

Dermed popper det opp både nye konsepter og nye restauranter.

– Det er forholdsvis lave inngangsbarrierer som gjør det lett å etablere et serveringssted. Markedet er i vekst, og det legger til rette for nyetableringer, som igjen kan føre til en overetablering. Det ser vi nå, sier Festøy.

– Hvordan blir 2019 for restaurantbransjen?

– Konkurransen blir tøff, serveringsstedene må slåss om kundene. Flere av restaurantene kommer ikke til å klare seg.

Flere går konkurs

SMELTET BORT: Melt Grilled Cheese i Waldemar Thranes gate gikk konkurs mindre enn to år etter åpningen.
SMELTET BORT: Melt Grilled Cheese i Waldemar Thranes gate gikk konkurs mindre enn to år etter åpningen.

I en lang gate på vestsiden av Akerselva dukket det våren 2017 opp et nytt serveringssted som spesialiserte seg på toast med masse ost. I februar 2019 er lokalene til Melt Grilled Cheese i Waldemar Thranes gate tomme, og et konkursbo er opprettet. Daglig leder Mats Paulsen er i gang med andre prosjekter og ønsker ikke å kommentere.

I november 2015 ble San Leandro AS registrert i Brønnøysundregistrene med Manuel Gonzalez som eier. Restauranten åpnet på Skillebekk med samme navn som et av de første tapasstedene i Oslo. San Leandro var en kjede som hadde lokaler på Grünerløkka, i Vika og i Sporveisgaten.

– Navnet var godt kjent. Min første feil, sier Gonzalez.

Restauranten hans serverte også gjestene tapas, i tillegg til tradisjonelle spanske retter.

– Konkurransen i Oslo er tøff. Det er for mange tapasrestauranter. Konseptet er ferdig.

San Leandro er registrert med et samlet underskudd på nærmere millionen for 2016 og 2017. 5. februar i år ble konkursboet opprettet.

– Hva er planene dine nå?

– Jeg må ha en pause. De to siste årene var virkelige tøffe.

Han er ikke alene. 2018 ble et tøft år for flere restauratører og kafeeiere. 60 restauranter ble slått konkurs. Tar vi med tvangsavviklingene er tallet ifølge Bisnode oppe i 92.

– I fjor var det mange konkurser innen serveringsbransjen både på landsplan og i Oslo, sier Bull-Rostrup i Virke.

Les også: 525 bedrifter konkurs hver måned

– Ekstrem overetablering. Ingen i Oslo er trygge

En kjent profil i serveringsbransjen i Oslo gjennom mange år kjente også på et tøft 2018. Jan Vardøens Nighthawk Diner går mot nedleggelse.

– Hvis ingen kommer inn med penger, må vi stenge dørene, fortalte Vardøen til Aftenposten 8. februar.

Det ser verst ut for avdelingen i Bygdøy Allé, men også restauranten på Grünerløkka kan gå med i dragsuget. Vardøen har sine tanker om overetableringen i Oslo.

– Det er stas med så mye å velge mellom, mange av stedene er veldig fine, men det er helt klart en ekstrem overetablering. Ingen i Oslo er trygge, sier Vardøen til Aftenposten.

Lunsj-kultur i Oslo, ikke i Bergen

Hos Sumo har likevel tryggheten senket seg. Solli plass har blitt en destinasjon, lokalbefolkningen kommer innom. Tallene har gått fra røde til svarte, og en ny Sumo-restaurant åpnet på Storo i fjor høst. Planene stopper heller ikke der. Simonnæs ønsker to nye restauranter i Oslo i løpet av 2019.

– Vi jobber konkret for å få det til. Vi snuser på Youngstorget, Operakvatalet og Grünerløkka. Lokasjonen må fungere for vårt konsept.

– Hva er forskjellene på bransjen i Oslo og Bergen?

– Det er mer konkurranse i Oslo, med et bredere tilbud. I Oslo er det også en lunsj-kultur, som er helt fraværende i Bergen. Der er vi fortsatt matpakke-mennesker. Utover det er nok ikke forskjellene så store. Østlendinger har hakket bedre økonomi og er hakket mer bereist, som gjør at de har tilegnet seg litt mer internasjonale vaner.

– Hva tenker du om konkurser i bransjen i 2019?

– Jeg hører jo hva Vardøen sier, og har ingen grunn til å tvile på det. Jeg støtter hans konklusjoner. Men vi skal ikke spekulere i hva andre gjør eller ikke gjør, vi kommer til å fortsette med å tenke på oss selv og se på eget forbedringspotensial, sier Simonnæs.

– Krysser fingrene og klapper i takt

Han har ingen ønsker om å se kolleger gå konkurs, verken i nabolaget til egne restauranter eller andre steder i Oslo.

– Det er heller omvendt. Vi etablerte oss nærme Alex Sushi, ikke for å konkurrere med dem, men for å gjøre noe som ligner på en helt annen måte. Det øker tilgjengeligheten og tilbudet i området. Nå har Kverneriet kommet også. Det er veldig bra, sier Simonnæs.

– Vi krysser fingre og klapper i takt for at flest mulig restauratører klarer å fortsette videre.

Solen vil skinne for noen, mens regnskyllet vil bli for kraftig for andre.

– Økt konkurranse gir alle i Oslo et bedre utvalg og tilbud. At flere prøver seg vil sannsynligvis også føre til at flere vil gå konkurs fremover, sier Bull-Rostrup.

Artikkelen ble først publisert i Finansavisen, 16.02

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
11:14 Åpner tilsyn mot Oslo kommune etter 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven11:10 Oslo: Minst fem gutter siktet etter knivstikking10:48 Klager på urin på Gardermoen: – Flau på nordmenns vegne10:28 Norske Skog tilbake på Oslo Børs10:14 Professor slakter Folkehelse­instituttets snusrapport09:49 Johnsons kamp om Parlamentet er i gang09:46 Kan utenlandske krefter ha påvirket det norske kommunevalget?09:40 Politiet sikrer spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet09:39 Amnesty anklager Tyrkia for krigsforbrytelser i Syria09:08 Frykter for Østfoldbanen: – Statsråden kunne svart «Ja, vi står ved konseptet»08:53 DNB-tjenester fungerer igjen08:50 Gull til Norge: Historien om kommentatorene08:16 Semb så Ødegaard briljere allerede som 14-åring: – Han blir høyst trolig en europeisk toppstjerne07:54 Politiet har brukt adgangen til datainnbrudd åtte ganger07:52 Kampene fortsetter i syrisk grenseby07:14 Sp reagerer på kutt i politiutdanningen i Oslo07:06 Ansatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi07:04 Omfattende opptøyer i Libanon07:04 Hovland forlenget PGA-rekorden, ny 69-runde i Sør-Korea07:00 Slakter vogntog-tiltak: – Det høres flott ut og folk går på bløffen06:51 Football-rankings: Mindre enn 25 prosent sjanse for norsk EM-plass06:37 Trump får kritikk for å holde G7-toppmøte på sin private golfklubb06:35 Nok et tap for Wild i Canada06:34 Amerikansk straffetoll på EU-varer har trådt i kraft06:08 Sjekker ut DNA-spor i Hagen-saken06:06 Dette skjer i dag06:05 Johnson vil snu tap til triumf i Parlamentet05:33 Dette skjedde i natt05:28 Sønnen til «El Chapo» løslatt05:06 Stor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03 Svakeste vekst i Kina på 27 år05:00 Keshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget04:43 Voldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad03:55 Norsk Industri: Oljelønningene er på vei opp igjen03:21 Drapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem02:49 Lang toppmøtekveld med få resultater02:38 EUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale02:28 Venezuela løslater politiske fanger etter plass i FNs menneskerettsråd02:09 Frankrike hindret terrorangrep inspirert av 11. september01:56 Giske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet01:29 USAs energiminister går av01:20 Populær Venstre-ordfører åpner for å gå inn i ledelsen00:56 Låve i full fyr i Tønsberg – kommer til å brenne ned00:22 Beboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00 Libya stenger interneringsleir23:42 SDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22 Mann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52 Morgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48 Anne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54 Trumps stabssjef trekker Ukraina-opplysning21:42 Ekspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30 Kongen advarer mot trakassering og en opphetet offentlig debatt19:58 Søk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43 Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23 Cubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22 EUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17 Dagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11 Pence og Pompeo legger press på Erdogan18:00 26 ansatte slutter i Dagens Næringsliv17:12 Riiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08 Irlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07 EU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02 Labour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57 Ambassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55 Russisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg16:55 Hanne Harlem innstilles som ny sivilombudsmann16:42 Dronningen og kronprinsessen melder forfall til stortingsmiddag16:31 Turgåere fant tonnevis med mynter ved Kongsberg16:05 – Kan være begynnelsen på slutten for Trump16:02 Johnson: – Nå er øyeblikket for å få brexit gjennomført15:54 Assad: Syria vil svare på Tyrkias intervensjon med «alle legitime midler»15:33 Kystvakten uten helikopter i flere uker15:18 «Gazza» frikjent for seksuelt overgrep14:47 Togvogn på lastebiltur endte i politianmeldelse14:44 Tidligere toppdommer krever 7,2 millioner av NFF14:44 Brann-spiss måtte bli hjemme, straffes av klubben14:24 Bjørgen mener Johaug bør få Egebergs Ærespris14:18 Frode Bergs advokat: – Lite sannsynlig at utveksling blir bekreftet nå13:59 Feståpning for Viken mens begravelsen planlegges13:58 Enige om å la britene håndheve EU-regler i Nord-Irland13:49 Elton John: – Watford kan ha reddet livet mitt13:21 22-åring erkjenner straffskyld for drapsforsøk på 16-åring13:20 Mot brutal sprint i ny skitour12:59 Erdogan kastet Trumps brev i søpla12:20 Lørenskog-saken: Konvolutt fra trusselbrevet solgt hos Clas Ohlson11:54 Kurderne anklager Tyrkia for å bruke forbudte våpen11:53 Solskjær om United-krisen: – Jeg mister ikke nattesøvnen11:41 Haaland skadefri og kampklar11:40 Viste dømt til ett års betinget fengsel11:36 En brexitavtale mellom EU og Storbritannia er i boks11:12 Tyrkiske styrker vinner terreng nordøst i Syria11:05 Dropper nasjonal rammeplan for vindkraft10:41 Får ikke svar om syk fireåring i Syria: – Jeg er skuffet over Ropstad10:26 Norske Skog slår igjen rot i Oslo Børs10:04 Thingnes Bø pådro seg lårskade i fall09:46 11 prosent av enslige forsørgere i jobb har lavinntekt09:45 Pizzakjeden Domino's vil forlate Norge09:29 SOHR: 300.000 på flukt etter Tyrkias angrep09:29 Pence og Pompeo skal forsøke å overtale Erdogan08:55 DUP sier de ikke kan støtte Johnsons brexitavtale
Siste nytt
11:14NorgeÅpner tilsyn mot Oslo kommune etter 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven11:10NorgeOslo: Minst fem gutter siktet etter knivstikking10:48ReiseKlager på urin på Gardermoen: – Flau på nordmenns vegne10:28PengerNorske Skog tilbake på Oslo Børs10:14Helse og livsstilProfessor slakter Folkehelse­instituttets snusrapport09:49PolitikkJohnsons kamp om Parlamentet er i gang09:46PolitikkKan utenlandske krefter ha påvirket det norske kommunevalget?09:40KulturPolitiet sikrer spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet09:39VerdenAmnesty anklager Tyrkia for krigsforbrytelser i Syria09:08PolitikkFrykter for Østfoldbanen: – Statsråden kunne svart «Ja, vi står ved konseptet»08:53NorgeDNB-tjenester fungerer igjen08:50SportGull til Norge: Historien om kommentatorene08:16SportSemb så Ødegaard briljere allerede som 14-åring: – Han blir høyst trolig en europeisk toppstjerne07:54NorgePolitiet har brukt adgangen til datainnbrudd åtte ganger07:52VerdenKampene fortsetter i syrisk grenseby07:14NorgeSp reagerer på kutt i politiutdanningen i Oslo07:06NorgeAnsatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi07:04VerdenOmfattende opptøyer i Libanon07:04SportHovland forlenget PGA-rekorden, ny 69-runde i Sør-Korea07:00MotorSlakter vogntog-tiltak: – Det høres flott ut og folk går på bløffen06:51SportFootball-rankings: Mindre enn 25 prosent sjanse for norsk EM-plass06:37VerdenTrump får kritikk for å holde G7-toppmøte på sin private golfklubb06:35SportNok et tap for Wild i Canada06:34VerdenAmerikansk straffetoll på EU-varer har trådt i kraft06:08NorgeSjekker ut DNA-spor i Hagen-saken06:06NorgeDette skjer i dag06:05VerdenJohnson vil snu tap til triumf i Parlamentet05:33NorgeDette skjedde i natt05:28VerdenSønnen til «El Chapo» løslatt05:06NorgeStor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03PengerSvakeste vekst i Kina på 27 år05:00PolitikkKeshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget04:43VerdenVoldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad03:55PengerNorsk Industri: Oljelønningene er på vei opp igjen03:21NorgeDrapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem02:49VerdenLang toppmøtekveld med få resultater02:38VerdenEUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale02:28VerdenVenezuela løslater politiske fanger etter plass i FNs menneskerettsråd02:09VerdenFrankrike hindret terrorangrep inspirert av 11. september01:56PolitikkGiske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet01:29PolitikkUSAs energiminister går av01:20NorgePopulær Venstre-ordfører åpner for å gå inn i ledelsen00:56NorgeLåve i full fyr i Tønsberg – kommer til å brenne ned00:22NorgeBeboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00VerdenLibya stenger interneringsleir23:42VerdenSDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22VerdenMann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52KulturMorgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48NorgeAnne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54VerdenTrumps stabssjef trekker Ukraina-opplysning21:42SportEkspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30KulturKongen advarer mot trakassering og en opphetet offentlig debatt19:58NorgeSøk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43VerdenTyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23SportCubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22PolitikkEUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17KulturDagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11PolitikkPence og Pompeo legger press på Erdogan18:00Kultur26 ansatte slutter i Dagens Næringsliv17:12SportRiiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08PolitikkIrlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07PolitikkEU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02PolitikkLabour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57VerdenAmbassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55NorgeRussisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg16:55NorgeHanne Harlem innstilles som ny sivilombudsmann16:42KulturDronningen og kronprinsessen melder forfall til stortingsmiddag16:31NorgeTurgåere fant tonnevis med mynter ved Kongsberg16:05Verden– Kan være begynnelsen på slutten for Trump16:02PolitikkJohnson: – Nå er øyeblikket for å få brexit gjennomført15:54VerdenAssad: Syria vil svare på Tyrkias intervensjon med «alle legitime midler»15:33NorgeKystvakten uten helikopter i flere uker15:18Sport«Gazza» frikjent for seksuelt overgrep14:47NorgeTogvogn på lastebiltur endte i politianmeldelse14:44SportTidligere toppdommer krever 7,2 millioner av NFF14:44SportBrann-spiss måtte bli hjemme, straffes av klubben14:24SportBjørgen mener Johaug bør få Egebergs Ærespris14:18VerdenFrode Bergs advokat: – Lite sannsynlig at utveksling blir bekreftet nå13:59PolitikkFeståpning for Viken mens begravelsen planlegges13:58PolitikkEnige om å la britene håndheve EU-regler i Nord-Irland13:49SportElton John: – Watford kan ha reddet livet mitt13:21Norge22-åring erkjenner straffskyld for drapsforsøk på 16-åring13:20SportMot brutal sprint i ny skitour12:59PolitikkErdogan kastet Trumps brev i søpla12:20NorgeLørenskog-saken: Konvolutt fra trusselbrevet solgt hos Clas Ohlson11:54VerdenKurderne anklager Tyrkia for å bruke forbudte våpen11:53SportSolskjær om United-krisen: – Jeg mister ikke nattesøvnen11:41SportHaaland skadefri og kampklar11:40NorgeViste dømt til ett års betinget fengsel11:36PolitikkEn brexitavtale mellom EU og Storbritannia er i boks11:12VerdenTyrkiske styrker vinner terreng nordøst i Syria11:05PolitikkDropper nasjonal rammeplan for vindkraft10:41PolitikkFår ikke svar om syk fireåring i Syria: – Jeg er skuffet over Ropstad10:26PengerNorske Skog slår igjen rot i Oslo Børs10:04SportThingnes Bø pådro seg lårskade i fall09:46Penger11 prosent av enslige forsørgere i jobb har lavinntekt09:45PengerPizzakjeden Domino's vil forlate Norge09:29VerdenSOHR: 300.000 på flukt etter Tyrkias angrep09:29VerdenPence og Pompeo skal forsøke å overtale Erdogan08:55PolitikkDUP sier de ikke kan støtte Johnsons brexitavtale
Populært