Lønnsforskjellen størst mellom kvinner og menn i finanssektoren

Kvinnelige finansmeglere tjener i snitt 55,7 prosent av det deres mannlige kolleger gjør, ifølge beregninger fra Nettavisen. Analytiker Thina Saltvedt i Nordea setter spørsmålstegn ved at menn og kvinner ikke har lik lønn i finansbransje.
Kvinnelige finansmeglere tjener i snitt 55,7 prosent av det deres mannlige kolleger gjør, ifølge beregninger fra Nettavisen. Analytiker Thina Saltvedt i Nordea setter spørsmålstegn ved at menn og kvinner ikke har lik lønn i finansbransje. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I Norge er lønnsforskjellen mellom kvinner og menn aller størst i finanssektoren - mannlige finansmeglere tjener nesten dobbelt så mye, ifølge Nettavisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det fremkommer i beregninger som Nettavisen har foretatt ut ifra ferske tall hos Statistisk sentralbyrå (SSB).

Ifølge beregningene tjener mannlige finansmeglere i snitt 109.930 kroner i måneden, mens de kvinnelige tjener 61.270 kroner i måneden – altså litt over halvparten så mye.

Blant finans- og økonomisjefer er forskjellen noe mindre – med 24.740 kroner forskjell i gjennomsnittlig månedslønn.

– Vi tilhører en bransje som har vært mye preget av menn. Det er kanskje den siste bransjen der mennene er i overtall. Det ønsker vi å gjøre noe med. Vi vil gjerne nå ut til unge kvinner og fortelle at det er kjempespennende å jobbe innen finans, og hvorfor skal ikke menn og kvinner ha lik lønn i denne bransjen, sier analytiker Thina Saltvedt i Nordea til Nettavisen.

Saltvedt etterlyser en holdningsendring og mener lederne må kjenne sin besøkelsestid.

– Det vi ser på rekrutteringen av lederstillinger er at menn rekrutterer menn. Nå er det på tide at vi damer tar vår plass, sier hun.