Skåler for jobben i verdens ledende brennevinsselskap:

– Vi jobber ikke for å få folk til å drikke mer

DAMEN MED DRINKEN: – Vi satser på samfunnsansvar, sier Camilla Evang, som leder en arbeidsplass med egen bar.
DAMEN MED DRINKEN: – Vi satser på samfunnsansvar, sier Camilla Evang, som leder en arbeidsplass med egen bar. Foto: Eivind Yggeseth

Diageo er verdens største brennevinsselskap. Med forbud mot all alkoholreklame, skal den norske sjefen selge sine produkter. Men først skal hun føde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Camilla Evang

Stortingets talerstol blir din. Hvilken sak tar du opp?

Personlig: Økt investering i utvikling av energieffektivitet. Norge bør gå i front med å skape et bærekraftig klima for kommende generasjoner. Med Diageo-øyne: Norsk alkoholpolitikk bør realitetsorienteres; dagens avgiftsregime fremmer grensehandel og smugling.

Hva bør Norge bruke mindre penger på?

Leting og utvikling av gamle og snart utdaterte energikilder.

Hva er din dårligste investering?

Hovedsakelig tid brukt på unødvendige ting som ikke skaper merverdi, mens dårligste forvaltning var definitivt da jeg kastet et Pushswagnerbilde i 2005.

Hvilken bok vil du lese om igjen?

«Winning» av Jack Welch. En motiverende og opplysende bok om ledelse – spesielt rundt endringsledelse, ansettelser og tid brukt på å bygge og videreutvikle mennesker. Leste boken tidlig i min karriere som leder. Den har vært med på å utvikle min lederstil.

Hvor går drømmereisen?

Hakuba i Japan. Alpint er favorittaktiviteten vår, og jeg tenker så klart at det skal smitte over på fremtidsfamilien vår!

Bak bardisken står brennevinsflaskene oppmarsjert. Noen er uåpnet, andre er halvfulle. Camilla Evang inntar rollen som bartender, selv om erfaringen begrenser seg til et halvt år på en bar i Mysen som 20-åring. Hælene er høye og den sorte kjolen kort.

– Jeg strevet med å komme inn i kjolen i dag tidlig, sier Evang til Finansavisen.

Hun ler hjertelig og stryker seg forsiktig over den struttende magen. Inni ligger Tuva som skal se dagslys for første gang i begynnelsen av mars. Det blir Evangs og hennes forlovedes førstefødte.

– For noen uker siden kjøpte vi et prosjektert hus på Nordstrand som skal stå ferdig neste sommer. Da kan den lille tulla løpe rundt i hagen. Vi har allerede gått flere turer for å bli i området og sett hvor skolen og barnehagen er.

Frem til de flytter, skal familien på snart tre fortsette å bo ved Alexander Kiellands plass i Oslo.

Evang er enebarnet som vokste opp i Askim og reiste til Australia på utveksling som 17-åring. Senere tok hun en bachelor i business der før hun flyttet nærmere fedrelandet og tok en master i event og turisme i England. En relativt sjelden utdanning, og da hun skrev oppgave om ledelse i eventbransjen, intervjuet hun de største norske aktørene om dette. Nettverket var på plass, og det tok ikke lang tid før hun også hadde fast jobb. Et smart trekk. Hun jobbet i to av de store eventselskapene med alt fra konferanser og filmpremierer til andre store arrangementer. Da kom hun i kontakt med Diageo, som er verdens ledende brennevinsselskap. I porteføljen har de over 200 merkevarer som Baileys, Smirnoff, Tanqueray og Johnnie Walker. På verdensbasis er de rett over 33.000 ansatte, opererer i 180 land, britisk eiet og børsnotert i London og New York.

Må HA INNBYTTER: – Jobben som daglig leder fikk jeg selv om ledelsen visste at jeg var gravid, forteller Camilla Evang. Foto: Eivind Yggeseth
Må HA INNBYTTER: – Jobben som daglig leder fikk jeg selv om ledelsen visste at jeg var gravid, forteller Camilla Evang. Foto: Eivind Yggeseth

– Jeg begynte som selger. Jeg var den eneste jenta og yngst i salgsteamet. På forhånd hadde jeg ikke sett for meg at salg skulle være riktig retning for meg, men det viste seg å være noe jeg likte og var god på.

Les også: Vi drikker mer alkohol

– Ledelsen visste at jeg var gravid

Det tok ikke lang tid før friskusen, som elsker både strikk- og fallskjermhopping, klatret i stillingshierarkiet. Først med ansvar for de største kundene i Norge, via salgssjef i Norge og Sverige til å bli markedssjef for Nord-Europa. I tillegg er hun nå sjefen for Diageo i Norge og har hatt Diageo som arbeidsplass de siste åtte årene.

– Jobben som daglig leder fikk jeg selv om ledelsen visste at jeg var gravid. Både i Norge og internasjonalt er Diageo opptatt av likestilling, og jobber aktivt for å skape like muligheter uavhengig av kjønn og bakgrunn. Alle som er flinke og utvikler seg ut over egen stilling, får muligheten til å jobbe både nasjonalt og internasjonalt.

Diageo ønsker kvinner i ledende stillinger. Halvparten av medlemmene i styret internasjonalt er kvinner, og i Nord-Europa er 60 prosent av ledergruppen kvinner.

– Innen 2017 var halvparten av det norske teamet også kvinner. I tråd med selskapets strategi, jobbet jeg i min tid som salgssjef med å gjøre salg mer attraktivt for kvinner, sier Evang og hevder at alkoholleverandøren satser tungt på samfunnsansvar.

– Vi jobber ikke for å få folk til å drikke mer

Samfunnsansvar? De samfunnsmessige kostnadene som følge av alkoholbruk i Norge er estimert til å ligge mellom 18 og 20 milliarder kroner. Sykefravær, redusert arbeidseffektivitet, arbeidsledighet, uførepensjoner, kriminalitet, vold og ulykker. Listen over negative konsekvenser er lang.

– Det er nettopp derfor så viktig at vi tar et tydelig standpunkt når det kommer til ansvarlig skjenking og drikking. Selskapets strategi er å sette kvalitet foran kvantitet; vi jobber ikke for å få folk til å drikke mer, men å øke kunnskapen om alkohol og at den skal nytes forsvarlig i godt lag.

– Er det likevel noen som reagerer på at du lever av å selge alkohol?

– Jeg har til tider fått negative tilbakemeldinger fordi det er lett å tenke at selskapet og jeg oppnår suksess når folk drikker mer. Vår jobb er å legge til rette for at folk skal kose seg. Det handler om opplæring, både av bartendere og konsumenter, sier hun og hinter med en pekefinger bort på baren vi la merke til med én gang vi kom inn. Den brukes til opplæring flere ganger i måneden og forklarer de halvfulle flaskene.

– Heldigvis ser vi, både globalt og i Norge, at interessen for kvalitetsprodukter øker også innenfor alkohol, og at kundene i større grad er blitt flinkere til å velge premium produkter, sier barsjefen og legger til at:

– Kombinert med mat, er interessen for alkohol økende. For våre produkter er det i hovedsak snakk om aperitiff og drink eller cocktail etter maten. Det kan også være alkohol tilpasset maten, som for eksempel middager hvor den tradisjonelle vinen byttes ut med whisky tilpasset rettene som blir servert.

Les også: Norge er sjette billigste land på alkohol og sigaretter

– Vi er blitt lært opp til å nyte og ikke drikke for å bli fulle

Denne uken kom nyheten om at helsedirektoratet vil forby pappvin. De som satte vinen i halsen kunne raskt svelge frykten unna. Forslaget slår ikke an hos politikerne. Folkehelseminister Åse Michaelsen (Frp) gikk raskt ut og avviste at der er aktuelt for regjeringen å forby pappvin.

Igjen retter vi blikket mot baren, selve kjernen i Diageo. Fotballspillet står ubrukt. Barkrakkene er tomme. I et stort fat ligger noen forlatte frukter som bartendere bruker som garnityr. Vi ser for oss en partykultur, hinter forsiktig i den retning, og blir straks satt på plass:

– Når vi har firmafester eller julebord, foregår det i roligere former enn hos mange andre bedrifter. Vi er blitt lært opp til å nyte og ikke drikke for å bli fulle. Fordi vi har god tilgang på alkohol, er det lett å tro at vi har de heftigste fyllefestene. Det er faktisk motsatt.

– På toalettene blir de ansatte minnet om dette hver eneste dag. Der står det et oppslag om at alkohol bare skal være en ingrediens og ikke en hel meny.

Markedsføring når reklame er forbudt

Diageo omsatte i Norge for 558 millioner kroner i fjor. Resultatet før skatt endte på 5,6 millioner kroner. Av dette var 70 prosent salg gjennom Vinmonopolet. I 1975 vedtok Stortinget forbud mot all alkoholreklame. Siden har forbudet blitt skjerpet i flere omganger, og omfatter også reklame for produkter med samme kjennemerke som alkoholholdig drikk, for eksempel Ringnes Vørterøl.

– Hvordan jobber du da med markedsføring av alkohol i Norge?

– Vi fokuserer på kompetanse og jobber som sagt med bartrening. Vi har også selgere som samarbeider med vår bartrener som reiser rundt til kundene for å nå så bredt som mulig. Der lærer vi dem alt fra hvordan de lager ulike drinker og hvordan de yter god service til hvordan de best mulig kan drifte baren sin.

– Når det gjelder Vinmonopolet, setter de tidspunkt for messer og legger til rette for at vi kan gi informasjon og lære de ansatte om våre produkter. Vi tilpasser oss regelverket rundt dette. Vi kan ikke påvirke dem til å selge mer av våre produkter.

Likøren som selger seg selv

Et produkt som nærmest selger seg selv i Norge er Baileys. Da kremlikøren ble lansert i 1974, tok salget av. Det er en av de største suksessene noe produkt har hatt i alkoholbransjen noen sinne. I Norge har den en markedsandel på 79 prosent av kremlikørene.

– Baileys har historisk sett vært en avec for kvinner, men i Norge er den like populær blant begge kjønn. Norske menn er ikke redde for å være feminine.

På verdensbasis er Johnnie Walker størst i verdi, mens Smirnoff er størst i volum. Både globalt og i Norge er vodka og whisky stort.

– Det er også gin, og her ser vi den største veksten blant våre kategorier.

Vinmonopolet har bare halvparten av markedet

Det som derimot ikke er like stort som de fleste tror, er markedsandelen til Vinmonopolet når det gjelder brennevin. Selv om de er monopolister, har de bare rundt halvparten av det norske markedet.

Etter økonomisk teori, skulle de hatt full pott. Grensehandel, taxfree og smugling lokker mange.

Norge har, sammen med Island, de høyeste alkoholavgiftene i verden. I Sverige er den omtrent to tredeler av vår, og i Danmark en femdel. Siden 2013 har alkoholavgiftene økt med 12 prosent. I samme periode har grensehandelen til Sverige økt med 13,5 prosent.

– Det oppstår derfor en debatt om konsekvensen av avgiftsøkninger er at grensehandelen øker, og at svenskene og taxfree-aktører tjener på våre kjøp av øl, vin og brennevin i stedet for at vi selv har kontroll på salget.

– Mener du da at Vinmonopolet bør overta alkoholsalget på norske flyplasser?

– Det må regjeringen bestemme. Det viktigste er at vi har en alkoholpolitikk som henger sammen. Vinmonopolet har en fantastisk varekunnskap, men det er bekymrende å se så sterk vekst i taxfree og grensehandel når målet er å begrense alkoholkonsumet i Norge, sier kvinnen som vokste opp nær grensen til Sverige.

– Som yngre handlet jeg også i Sverige innimellom, men nå gjør jeg det ikke lenger. Nå lar jeg all omsetning bli i Norge.

Les også: Regjeringen advarer mot å la Vinmonopolet overta taxfree

– De verste lederne ser bare videre oppover

Selv om hun lar omsetningen bli her til lands, er hun ofte utenfor landegrensene. Som selger og salgssjef tok det ikke lang tid før hun fikk gullkort. Nå blir det noe mindre reisevirksomhet, men med ansatte i både i Norge og Nord-Europa blir det noen flyturer likevel. Og noen ekstra utfordringer for den 36-årige lederen:

– I Nederland fungerer gruppemøter for eksempel nok så likt med det vi er vant til i Norge. Det kan bli høy temperatur, men alt kommer på bordet og blir snakket om der og da. I Belgia er det ofte annerledes. Der opplever jeg at deltakerne er stillere i slike møter, mens det blir mye mer prat på gangen i etterkant. Det er en utfordring, så jeg må lede annerledes der.

– Hva er en god leder for deg?

– En som får meg til å løse utfordringene selv. En som hjelper meg til å forstå og ikke kun forteller meg hvordan oppgaver skal løses. Han eller hun må pushe meg og samtidig ha troen på meg. Utfordringer er kanskje det viktigste. Når jeg har fortjent tillit, mener jeg at en god leder gir frihet til å oppnå suksess samtidig som jeg vet at lederen er der ved behov. En god leder involverer meg også mer enn i bare min egen stilling og har en klar plan på hvor vi skal og hvorfor.

– Hvilke ledere bommer?

– De som ikke kommuniserer med de ansatte og ikke følger dem opp. Det jeg opplever som verst, er ledere som bare ser videre oppover og hovedsakelig har fokus på hvordan de selv fremstår for andre ledere. Med slik atferd mener jeg at de aldri får bygget opp og utviklet et sterkt team.

– Da går jeg i svart!

– Hva får deg selv til å reagere negativt?

– Hvis folk lyver til meg eller undergraver sannheten og sier at de har gjort noe, uten å ha gjort det. Da går jeg i svart!

Evang gnir seg forsiktig på magen igjen. Vi spør hvordan Diageo-sjefen ser for seg en perfekt frihelg:

– Da står jeg alpint med familie og venner. På sommeren har min kjære og jeg nylig oppdaget gleden med kajakk og teltturer. På kvelden koser vi oss med god mat og godt drikke. Alkoholfritt når for tiden.

– Når du drikker alkohol, hva er favoritten?

– En drink før middag. Fortrinnsvis i helgene, men ikke nødvendigvis. Noe av det beste jeg får, er en klassisk Margarita med Don Julio. Det er helt fantastisk …

Artikkelen ble først publisert i Finansavisen, 26.01.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
00:34 Ruud slet med fingertrøbbel, men gikk videre i Chile00:28 Solberg krever EØS-svar fra de rødgrønne23:50 Weinstein fortsatt på sykehus etter kjennelsen23:49 Mann knivstukket i Søndre Land23:01 City med drømmeutgangspunkt i Madrid22:57 Skyting i Milwaukee – sju meldes drept22:56 Lyon overrasket Juventus med seier21:45 Raymond om statens planer for regjeringskvartalet: – Oslo blir behandlet som en pølsebod20:31 Politiet trekker voldtektstiltale mot tidligere Molde-spiller20:26 Greta Thunberg blant 317 kandidater til Nobels fredspris20:17 Coronaviruset bekreftet i Norge - Tromsø-kvinne har testet positivt20:05 Pilot fra Norwegian stoppet i promillekontroll19:56 Denne U-svingen endte med et halvt års fengsel19:48 Sverige har registrert nytt virustilfelle19:40 Fant hemmelig dør i det britiske parlamentet19:16 Dårligste partimåling på ti år for Høyre19:14 Senterpartiet ber Erna vurdere Sivertsen på nytt18:40 TV-forhandlinger i stampe – én million seere risikerer svarte skjermer17:40 Helsedirektøren åpner for å sperre byer og bydeler17:02 MDG vil utvide CO2-utslippsgigant: – En fallitterklæring16:14 Nå må elbiler betale for parkeringen på kommunale plasser i Oslo15:38 Forsvarssjefen: Viktig å holde flagget høyt på Jan Mayen14:55 Solskjær: – Fernandes har gitt oss X-faktor14:47 Maria Sjarapova legger opp14:33 Mye finvær i vente for vinterferierende14:31 Svensk mann døde i skianlegget i Trysil14:16 – Frykt er ingen godkjent grunn for å avbestille13:51 Nordmann i Italia er smittet av coronaviruset13:39 Fiskeriministeren har meldt seg ut av Frimurerlosjen13:36 Stor snøskredfare i Tromsø og Lyngen13:26 Håvard Bøkko legger opp etter VM13:15 Manchester City har anket mesterligastraffen13:14 Guinness-produsent venter koronatap13:04 Besetningsmedlem fikk feber – 6000 corona-fast12:48 – Jeg ble ranet av sjefene på Helsehuset Kongsberg12:15 Hareide ble årets trener igjen: – Betyr ekstra mye12:03 Fotballforbundet åpner for alkoholservering11:30 Innbyggere i Hongkong kan få utdelt penger11:18 Arsenal-profil ute i lang tid11:17 Ikke begravelse på statens bekostning for Jahn Teigen10:42 Regjeringen gir ordre om riving av Y-blokka10:37 Cappelen Damm selger Tanum-butikker09:42 Guardiola tror ingen kan kopiere Zidane09:26 20 drept i voldsomme opptøyer i New Delhi09:25 Kvinne siktet for mordbrann i Nord-Troms09:03 NRKs hovedkvarter på Marienlyst er solgt09:02 Alle Norwegians fly klare på Kanariøyene08:50 Arbeidsledigheten var på 3,9 prosent i desember08:27 SAS regner med virustap på 200 millioner07:46 OBOS og Nokas beklager voldsbruk ved Sotakiosken07:35 Passasjerer som har fått dra fra virusrammet skip, har symptomer07:34 Minnesota på sluttspilljakt etter seier over Columbus Blue Jackets07:32 Video ryster USA: Seksåring lagt i jern av politiet07:19 Historisk mild vinter i åtte fylker07:16 20 drept i voldsomme opptøyer i New Delhi07:07 Pasienter rystet over politi og fylkesmann: – Som å møte en vegg06:38 Serbia-planen klar for Lagerbäck06:31 Første bekreftede forekomst av covid-19 i Brasil06:19 Norske finansmenn etterforskes for bedrageri i Frankrike06:00 Siste sjanse for Netanyahu05:50 Dette skjer i dag05:45 Hygiene-overtramp avslørt på sykehjem05:44 Kina har satt 94 flypassasjerer i karantene05:42 Flåmsbana åpnet for trafikk etter skred05:33 Dette skjedde i natt05:03 Bernie Sanders hardt angrepet under demokratenes debatt05:00 NRK får PFU-kritikk for Lotto-sendinger04:24 Mann pågrepet for væpnet hotellran i Stavanger04:07 Demokratene uenige om marihuana bør legaliseres i USA03:54 Støttegruppe krever nye avhør i Kielland-saken03:52 Amerikansk soldat smittet – over 1.000 virussmittede i Sør-Korea03:34 Antallet virusdøde fortsetter å falle i Kina03:09 Busselskap krever Trondheim kommune for millioner02:18 Anklager om korrupsjon i Carlsbergs indiske datterselskap02:13 Siktede i Ranheim-saken erkjenner ikke straffbar handling02:09 Bomber regner over Idlib – ti skoler rammet på én dag01:18 Tidligere forsikringsrådgiver dømt for bedrageri00:46 Disney-sjefen går av etter 15 år00:39 Turoperatører forberedt på virusutbrudd00:23 Ferjefylkene krever mer penger til grønt skifte23:17 Rask Gnabry-dobbel ga Chelsea mesterligamareritt23:16 Griezmann reddet uavgjort for tannløst Barcelona23:02 Bil krasjet med SAS-fly på Tenerife – 180 passasjer rammet22:37 Equinor og Nordea ber ansatte om å holde seg hjemme i to uker etter reiser21:41 Den kan minne om jorden, men har den liv?21:35 18-åring funnet død i Bergen – rusmiddel trolig dødsårsak21:21 Barnevernsgründer tiltalt for seksuelt misbruk av eget fosterbarn20:29 Rapport: Britiske politikere lot overgrep mot barn passere19:56 Solberg mener Sivertsen bør gå ut av Frimurerlosjen19:44 Stemmer teorien, kan det være «århundrets oppdagelse»19:38 Tidligere statssekretær fra Frp fikk dobbel lønn19:11 Kina sier at fengslet forlegger ikke lenger er svensk18:54 Spiller ballen rett i fanget på klimafornekterne18:48 En mann i 30-årene kritisk skadd i arbeidsulykke i Oslo18:26 Sjefen om Solskjær: - Fundamentet for suksess er på plass18:09 Matsvinn-innlegg tar av på Facebook – problemet er at fakta ikke stemmer17:48 Folkehelseinstituttet ber helsetjenesten forberede seg på en alvorlig virusepidemi17:38 UEFA: Koronaviruset kan true fotball-EM16:26 Mann funnet død - skal ha blitt etterlatt i hjelpeløs tilstand16:00 Christian Tybring-Gjedde varsler boikott av Dagens Næringsliv-journalister
Siste nytt
00:34SportRuud slet med fingertrøbbel, men gikk videre i Chile00:28NorgeSolberg krever EØS-svar fra de rødgrønne23:50VerdenWeinstein fortsatt på sykehus etter kjennelsen23:49NorgeMann knivstukket i Søndre Land23:01SportCity med drømmeutgangspunkt i Madrid22:57VerdenSkyting i Milwaukee – sju meldes drept22:56SportLyon overrasket Juventus med seier21:45NorgeRaymond om statens planer for regjeringskvartalet: – Oslo blir behandlet som en pølsebod20:31SportPolitiet trekker voldtektstiltale mot tidligere Molde-spiller20:26NorgeGreta Thunberg blant 317 kandidater til Nobels fredspris20:17Helse og livsstilCoronaviruset bekreftet i Norge - Tromsø-kvinne har testet positivt20:05NorgePilot fra Norwegian stoppet i promillekontroll19:56VerdenDenne U-svingen endte med et halvt års fengsel19:48VerdenSverige har registrert nytt virustilfelle19:40VerdenFant hemmelig dør i det britiske parlamentet19:16PolitikkDårligste partimåling på ti år for Høyre19:14PolitikkSenterpartiet ber Erna vurdere Sivertsen på nytt18:40PengerTV-forhandlinger i stampe – én million seere risikerer svarte skjermer17:40Helse og livsstilHelsedirektøren åpner for å sperre byer og bydeler17:02PolitikkMDG vil utvide CO2-utslippsgigant: – En fallitterklæring16:14NorgeNå må elbiler betale for parkeringen på kommunale plasser i Oslo15:38NorgeForsvarssjefen: Viktig å holde flagget høyt på Jan Mayen14:55SportSolskjær: – Fernandes har gitt oss X-faktor14:47SportMaria Sjarapova legger opp14:33NorgeMye finvær i vente for vinterferierende14:31NorgeSvensk mann døde i skianlegget i Trysil14:16Penger– Frykt er ingen godkjent grunn for å avbestille13:51VerdenNordmann i Italia er smittet av coronaviruset13:39PolitikkFiskeriministeren har meldt seg ut av Frimurerlosjen13:36NorgeStor snøskredfare i Tromsø og Lyngen13:26SportHåvard Bøkko legger opp etter VM13:15SportManchester City har anket mesterligastraffen13:14PengerGuinness-produsent venter koronatap13:04VerdenBesetningsmedlem fikk feber – 6000 corona-fast12:48Norge– Jeg ble ranet av sjefene på Helsehuset Kongsberg12:15SportHareide ble årets trener igjen: – Betyr ekstra mye12:03SportFotballforbundet åpner for alkoholservering11:30PengerInnbyggere i Hongkong kan få utdelt penger11:18SportArsenal-profil ute i lang tid11:17KulturIkke begravelse på statens bekostning for Jahn Teigen10:42KulturRegjeringen gir ordre om riving av Y-blokka10:37KulturCappelen Damm selger Tanum-butikker09:42SportGuardiola tror ingen kan kopiere Zidane09:26Verden20 drept i voldsomme opptøyer i New Delhi09:25NorgeKvinne siktet for mordbrann i Nord-Troms09:03KulturNRKs hovedkvarter på Marienlyst er solgt09:02ReiseAlle Norwegians fly klare på Kanariøyene08:50PengerArbeidsledigheten var på 3,9 prosent i desember08:27PengerSAS regner med virustap på 200 millioner07:46NorgeOBOS og Nokas beklager voldsbruk ved Sotakiosken07:35VerdenPassasjerer som har fått dra fra virusrammet skip, har symptomer07:34SportMinnesota på sluttspilljakt etter seier over Columbus Blue Jackets07:32VerdenVideo ryster USA: Seksåring lagt i jern av politiet07:19NorgeHistorisk mild vinter i åtte fylker07:16Verden20 drept i voldsomme opptøyer i New Delhi07:07Helse og livsstilPasienter rystet over politi og fylkesmann: – Som å møte en vegg06:38SportSerbia-planen klar for Lagerbäck06:31VerdenFørste bekreftede forekomst av covid-19 i Brasil06:19PengerNorske finansmenn etterforskes for bedrageri i Frankrike06:00PolitikkSiste sjanse for Netanyahu05:50NorgeDette skjer i dag05:45Helse og livsstilHygiene-overtramp avslørt på sykehjem05:44VerdenKina har satt 94 flypassasjerer i karantene05:42NorgeFlåmsbana åpnet for trafikk etter skred05:33NorgeDette skjedde i natt05:03PolitikkBernie Sanders hardt angrepet under demokratenes debatt05:00KulturNRK får PFU-kritikk for Lotto-sendinger04:24NorgeMann pågrepet for væpnet hotellran i Stavanger04:07VerdenDemokratene uenige om marihuana bør legaliseres i USA03:54NorgeStøttegruppe krever nye avhør i Kielland-saken03:52VerdenAmerikansk soldat smittet – over 1.000 virussmittede i Sør-Korea03:34VerdenAntallet virusdøde fortsetter å falle i Kina03:09NorgeBusselskap krever Trondheim kommune for millioner02:18PengerAnklager om korrupsjon i Carlsbergs indiske datterselskap02:13NorgeSiktede i Ranheim-saken erkjenner ikke straffbar handling02:09VerdenBomber regner over Idlib – ti skoler rammet på én dag01:18NorgeTidligere forsikringsrådgiver dømt for bedrageri00:46KulturDisney-sjefen går av etter 15 år00:39NorgeTuroperatører forberedt på virusutbrudd00:23MotorFerjefylkene krever mer penger til grønt skifte23:17SportRask Gnabry-dobbel ga Chelsea mesterligamareritt23:16SportGriezmann reddet uavgjort for tannløst Barcelona23:02VerdenBil krasjet med SAS-fly på Tenerife – 180 passasjer rammet22:37NorgeEquinor og Nordea ber ansatte om å holde seg hjemme i to uker etter reiser21:41VerdenDen kan minne om jorden, men har den liv?21:35Norge18-åring funnet død i Bergen – rusmiddel trolig dødsårsak21:21NorgeBarnevernsgründer tiltalt for seksuelt misbruk av eget fosterbarn20:29VerdenRapport: Britiske politikere lot overgrep mot barn passere19:56PolitikkSolberg mener Sivertsen bør gå ut av Frimurerlosjen19:44VerdenStemmer teorien, kan det være «århundrets oppdagelse»19:38NorgeTidligere statssekretær fra Frp fikk dobbel lønn19:11VerdenKina sier at fengslet forlegger ikke lenger er svensk18:54NorgeSpiller ballen rett i fanget på klimafornekterne18:48NorgeEn mann i 30-årene kritisk skadd i arbeidsulykke i Oslo18:26SportSjefen om Solskjær: - Fundamentet for suksess er på plass18:09NorgeMatsvinn-innlegg tar av på Facebook – problemet er at fakta ikke stemmer17:48Helse og livsstilFolkehelseinstituttet ber helsetjenesten forberede seg på en alvorlig virusepidemi17:38SportUEFA: Koronaviruset kan true fotball-EM16:26NorgeMann funnet død - skal ha blitt etterlatt i hjelpeløs tilstand16:00PolitikkChristian Tybring-Gjedde varsler boikott av Dagens Næringsliv-journalister
Populært