Kjos: Vi ville aldri ha gått i veggen

Norwegian-sjef Bjørn Kjos
Norwegian-sjef Bjørn Kjos
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norwegians konsernsjef Bjørn Kjos sier dommedagsprofetiene om selskapet er dratt helt ut av proporsjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Konsernsjefen sier til Aftenposten at det allerede i november lå klar en emisjon på 3 milliarder kroner for selskapet, men at han valgte å la den vente fordi han forhandlet med budgivere om salg av hele Norwegian.

– Vi ville aldri ha gått i veggen og kunne når som helst trykke på knappen og sagt at vi skulle gjøre emisjonen, sier han.

Grunnen til at Kjos ventet, var at de som deltar i en emisjon, har krav på all relevant informasjon om selskapet før de aksepterer. Men for at selskapet skal få inn et bud, er de avhengig av å sikre budgiver at budet ikke skal gjøres kjent.

– Da må du velge: Legge vekk emisjonen, eller avslutte forhandlingene med budgiver. Men det kan tenkes at det hadde vært riktigere av oss å si at vi ikke ville ha budene, og heller gå for emisjonen, sier Kjos, og presiserer at han tenkte på hva som var best for aksjonærene og selskapet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag dro Kjos emisjonsplanen ut av ermet etter at forhandlingene med IAG, som blant annet eier British Airways, kollapset. Med emisjonsløsningen vil Norwegian være lønnsomt i 2019, ifølge konsernsjefen.

Les også: Norwegian tapte flere milliarder mot slutten av 2018

Bjørn Kjos: – Det koster å ekspandere

Norwegian-aksjen stuper på børsen