Norwegian tapte flere milliarder mot slutten av 2018

Konsernsjef Bjørn Kjos informerer pressen om at Norwegian har hentet inn tre milliarder kroner i egenkapital gjennom en emisjon. Målet er å styrke flyselskapets finansielle stabilitet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Konsernsjef Bjørn Kjos informerer pressen om at Norwegian har hentet inn tre milliarder kroner i egenkapital gjennom en emisjon. Målet er å styrke flyselskapets finansielle stabilitet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norwegian tapte 4 milliarder kroner de siste tre månedene i fjor, skriver E24, som viser til flyselskapets foreløpige tall for fjerde kvartal 2018.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Norwegian har egentlig aldri hatt finansielle problemer. Vi har vært i en oppbyggingsfase, og det koster å ekspandere. Men nå er vi ferdig med mesteparten av veksten, sa konsernsjef Bjørn Kjos tirsdag, ifølge E24.

Norwegians foreløpige tall for fjerde kvartal i fjor viser at selskapets omsetning lå på 9,6 milliarder, opp fra 7,8 milliarder samme periode i 2017. Men i samme periode gikk resultatet før skatt, renter og avskrivninger fra -652 millioner til -3,11 milliarder.

Ifølge E24s beregninger falt Norwegians egenkapital 3,58 milliarder kroner, bare 200 millioner over minstekravet.

– De taper 1,8 milliarder kroner på drivstoffsikring alene. Tallene virker å være på linje med mine forventninger, sier analytiker Preben Rasch-Olsen i Carnegie. Selskapet har regnet med at dyr oljepris, økende vekst og et tøffere marked vil føre til rødere resultatstall.

Den kraftige veksten i Norwegian de siste årene har gått ut over den finansielle situasjonen. Flere analytikere har ventet at flyselskapet innen kort tid ville slite med å holde betingelsene for flere av sine lån.

Tirsdag ble det kjent at Norwegian henter inn 3 milliarder kroner i egenkapital. Med emisjonen skal selskapet kunne ha kontroll på betingelsene for sine lån.

Les også:

Norwegian-aksjen stuper på børsen

Bjørn Kjos: – Det koster å ekspandere

Norwegian legger ned en rekke ruter og seks baser

Personvernpolicy