Kiwi, Rema og Coop Extra med over 100 nye butikker

<p>De tre ledende lavpriskjedene skal åpne 100 nye butikker i løpet av året. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix</p>
De tre ledende lavpriskjedene skal åpne 100 nye butikker i løpet av året. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

De tre ledende lavpriskjedene skal åpne 113 nye butikker i løpet av året. Etableringskappløpet kan føre til en overetablering, erkjenner Kiwi-sjefen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til tross for svak vekst i dagligvaremarkedet, vil Kiwi, Rema og Coop Extra åpne 113 nye butikker i 2019, ifølge tall Dagens Næringsliv har innhentet hos kjedene.

Kiwi, som med 664 butikker har flest men lavere snittomsetning enn Rema, har de siste årene begynt å innhente Rema i kampen om å være landets største lavpriskjede. Rema svarte med storsatsing på nye butikker, uten at Kiwi først fulgte trenden. I fjor etablerte Kiwi imidlertid 14 nye butikker, og i år åpnes 20 nye butikker.

– Det er utvikling eller avvikling, sier Kiwi-sjef Jan Paul Bjørkøy. Han erkjenner imidlertid at kappløpet kan føre til overetablering.

I år varsler Coop Extra 73 nye butikker, noe som vil gi kjeden 500 butikker totalt. Rema, som har 634 butikker, ønsker 20 nye butikker i år.

– Jeg er ikke bekymret for overetablering i markedet, men kampen handler om å hele tiden være best på både billigste priser og stort utvalg, som vi ser våre kunder verdsetter, sier Extra-sjefen Christian Hoel.

Les også: Kiwi billigst i de fem største byene

Rema 1000 er billigste kjede

Venter kraftige jobbkutt etter at Coop kaster ut varefremmere

Sprik i matvarekjedenes «3 for 2»-praksis

Personvernpolicy