Restaurant på Hamar saksøkes av Olav Thon

Eiendomsinvestor Olav Thon saksøker restauranten Stortorvet Gjestgiveri på Hamar, fordi han mener at eierne har kopiert navnet og logen fra restauranten han eier i Oslo.
Eiendomsinvestor Olav Thon saksøker restauranten Stortorvet Gjestgiveri på Hamar, fordi han mener at eierne har kopiert navnet og logen fra restauranten han eier i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Olav Thon saksøker restauranten Stortorvet Gjestgiveri på Hamar, fordi han mener eierne har kopiert både navn og logo fra spisestedet han eier i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Thon mener at restauranten har tatt både navn og logo fra restauranten i Oslo. Spørsmålet i saken er dermed retten til navn og logo, sier advokat Christian J. Aubert til E24.

Aubert hevder at Stortorvets Gjæstgiveri i Grensen i Oslo oppsto rundt år 1700 og at det derfor har oppnådd beskyttelse og enerett etter varemerkeloven. Navnet er samtidig registrert i Patentstyret for industrielt rettsvern.

Restauranten i Oslo skrives med Stortorvets Gjæstgiveri med en «s» og «æ», mens på Hamar skriver de Stortorvet Gjestgiveri uten «s» og med «e».

Les også: Olav Thon håver inn milliarder

Selskapet som står bak restauranten på Hamar, Madriku AS, mener at ordlyden er beskrivende, og at det derfor ikke kan registreres i Patentstyret.

– Stortorv finnes i mange norske byer, og gjestgiveri er en helt ordinær betegnelse for serveringsvirksomhet, sier advokat Terje L. Michaelsen til E24.

Partene møtes i retten i begynnelsen av februar.